» » Când să semeni iarbă de gazon, timpul de însămânțare de primăvară, vară și toamnă

Când să semeni iarbă de gazon, timpul de însămânțare de primăvară, vară și toamnă

Spune-mi când să semăn iarba de gazon? Am decis să facem o peluză în țară. Site-ul a fost pregătit toamna trecută, dar încă nu a fost suficient timp pentru a face față. Este posibil să semeni înainte de iarnă sau este mai bine să aștepți până la primăvară?

când să semeni iarbă de gazonUn gazon cosit cu iarbă verde arată întotdeauna frumos și ordonat, mai ales dacă crește uniform. Pentru a obține o acoperire cu iarbă cu adevărat continuă, nu este suficient să o îngrijești în mod regulat. De asemenea, este important să știm când să semeni iarba de gazon. Semănatul prea devreme sau, dimpotrivă, semănatul târziu poate duce la faptul că semințele vor încolți inegal. De acord că peticele chelie pe fundalul insulelor verzi nu prea seamănă cu gazonul. Dar răsadurile prietenoase au mai multe șanse de a se transforma într-un covor verde, grozav, în timp..

Timp de însămânțare a peluzei

În general, lecția despre amenajarea gazonului nu este dificilă. Spre deosebire de majoritatea culturilor de grădină, iarba de gazon crește bine pe tot parcursul întregului sezon de primăvară-toamnă. Dar unele nuanțe cu privire la momentul însămânțării există și trebuie luate în considerare. Deci, așa cum am menționat deja, puteți semăna gazonul în diferite momente, și anume:

  • în primăvară;
  • vară;
  • toamna.

Să ne concentrăm în mod specific asupra fiecărui punct.

Indiferent de ce perioadă a anului va fi efectuată lucrarea, este important să le acordați timpului bun pentru calm. Semințele mici zboară cu ușurință de cea mai mică briză și atunci va fi dificil să conturezi limitele gazonului. În plus, există riscul ca unele zone să rămână nedezvoltate..

Când să plantezi o peluză primăvara?

semănatul de primăvarăPlantarea de primăvară are un plus mare: după topirea zăpezii, solul este saturat de umiditate. În astfel de condiții și chiar sub lumina soarelui cald, semințele încolțesc rapid și pe cale amiabilă. Singurul lucru de luat în considerare este că pământul trebuie să se încălzească și el..

Valorile optime ale temperaturii pentru însămânțarea de primăvară a gazonului sunt de cel puțin 15 grade în exterior și de cel puțin 10 grade în sol. În funcție de regiune, este de obicei aprilie-mai.

Când să semeni iarbă de iarbă vara?

semănatul de varăCând planificați o aterizare de vară, merită să aveți în vedere condițiile meteorologice. Dacă vara este uscată și fierbinte, nu ar trebui să plantezi mai devreme. Iarba nu va crește fără udare periodică suplimentară. Cel mai bun moment pentru semănatul unei peluze vara este sfârșitul lunii august. Căldura de obicei scade, există suficient umiditate în sol de la începutul perioadei ploioase, iar buruienile nu cresc atât de activ. Iarba de august va avea timp să crească bine și să devină mai puternică până iarna.

Beneficiile și sincronizarea toamnei de toamnă

semănatul de iarnăPlantarea de toamnă vă va salva necazul în primăvară, când există ceva de făcut fără o peluză pe un teren privat. Va putea admira gazonul verde în martie-aprilie. În plus, grija pentru răsaduri de toamnă în ceea ce privește udarea este minimă, deoarece în acest moment plouă de obicei des..

Scroafă peluză în toamnă există două moduri:

  1. Începutul lunii septembrie, astfel încât, înainte de apariția înghețului, iarba să încolțească și să fie procesată.
  2. În noiembrie, când pământul este deja înghețat, dar încă nu este acoperit de zăpadă. În acest caz, ar trebui să alegeți o zi pentru muncă, când temperatura afară va fi peste zero. Semințele se vor reîncărca în pământ, se vor întări și vor încolți împreună la începutul primăverii.

Videoclipuri despre când și cum să plantați un gazon


Opinii: 88