» » Care gazon este mai bine laminat sau semănat?

Care gazon este mai bine laminat sau semănat?

"Rotiți gazonul sau semănând, sfătuiți ce să alegeți ”, se întreabă mulți, visând să decoreze teritoriul parcelei personale cu iarbă verde plată. Vom da un răspuns la întrebarea din articol, având în vedere toate avantajele și dezavantajele acestor tipuri de acoperire cu peluză.

Semănat gazon

La prima vedere, un gazon de semănat este mai ușor și mai ieftin de aranjat. Pregătiți solul prin curățarea buruienilor, semănați semințele și așteptați să apară iarba verde. Dar creșterea ierbii de gazon are propriile sale caracteristici despre care trebuie să știți pentru a lua o decizie corectă..

A obtine chiar și gazon fără buruieni este necesar să aveți grijă de ea, să scoateți imediat buruienile care apar sau să o tratați cu erbicide speciale de acțiune sistemică.

semănat gazon

Particularitatea ierbii de gazon este că crește într-un covor solid, rădăcinile sunt strâns legate, iar suprafața este un covor verde cu iarbă foarte densă. Dar această stare ideală poate fi atinsă numai după doi sau trei ani de cultivare. Prin fertilizarea la timp, tăierea și tăierea ierbii, veți obține rezultatul dorit nu mai devreme decât în ​​doi ani.

Rotiți gazonul

Roll gazon este cultivat în pepiniere speciale de gazon. Pe câmpuri plate uriașe, solul este pregătit pentru însămânțare folosind tehnologie modernă.

Sunt semănate diverse amestecuri de iarbă de gazon, astfel încât clientul să poată alege tipul de acoperire de gazon de care are nevoie. Tehnicienii agricoli se asigură că fertilizarea se aplică la timp, dacă este necesar, culturile sunt tratate de dăunători, boli și buruieni.

rulouri de gazon proaspăt tăiate

Iarba plantată cu gazon este udată și tăiată în mod regulat. În doi ani, când gazonul se „înmulțește”, devine destul de gros și uniform, este tăiat de mașini speciale. Grosimea gazonului este lăsată suficientă pentru ca acesta să se rădăcinească într-un loc nou.

Straturile tăiate sunt înfășurate în role și trimise la punctul de vânzare. Există o perioadă în care este indicat să așezați rulourile tăiate de gazon într-o locație nouă. Nu trebuie să depășească trei zile.

Când cumpărați un gazon rulat, puteți comanda un serviciu de așezare. Muncitorii vor nivela zona dorită, o vor pregăti corect pentru așezare și vor așeza uniform rulourile de iarbă livrate.

rola de gazon cost

producție

Răspunzând la întrebarea: "ce să alegi o peluză rulată sau o semănat cu gazon?" putem spune că totul depinde de dorința și capacitățile tale.

Dacă doriți să obțineți rapid o peluză, alegeți o peluză. La șapte zile după ce l-ați așezat, veți avea în grădina dvs. un covor verde cu iarbă de iarbă care nu este doar frumos, dar și foarte util. Iarba groasă ca un burete va absorbi praful inutil și va purifica aerul prin saturarea acestuia cu oxigen.

Un alt plus al unui gazon cu rolă este faptul că rădăcinile dense ale ierbii nu vor permite rădăcinilor celor mai multe buruieni și va fi mai ușor și mai ușor să se topească o astfel de iarbă. Îngrijirea principală va fi redusă la tunsoare și udare în timp util.

Dacă îți place să faci totul cu propriile mâini și prețuiești mult mai mult ceea ce se obține prin propria forță de muncă, încearcă să crești o pelerină acoperită din semințe. Peste doi ani, le vei spune cu mândrie prietenilor tăi cum ai semănat și aratat, udat și tăiat, fertilizat și, în sfârșit, ai obținut acest miracol verde.

Dacă aveți încredere în abilitățile dvs. și aveți răbdare să vă dezvoltați gazonul din sămânță, vă dorim cel mai mult noroc în acest efort provocator. Costul inițial al semănatului gazonului, fără a ține cont de timpul pe care îl veți pune în el, este desigur mai mic decât atunci când ați pus un gazon. Pregătiți-vă să cumpărați îngrășăminte, erbicide, pesticide și, eventual, să semănați iarba în unele locuri când este subțire. Avantajul este că puteți planta un gazon de flori ornamentale care nu este cultivat pe câmpuri.

Noroc și peluze minunate!

2 video: ce să alegeți un rulou sau gazon de semănat

https://youtube.com/embed/-x__lxioEso


Opinii: 70