» » Roll gazon - alege, pune

Roll gazon - alege, pune

peluza rulată pe siteCe calități ar trebui să aibă un gazon bun? Desigur, trebuie să aibă o culoare verde strălucitoare și să fie rezistent la călcări. Gazonul gazonului trebuie să fie dens și să se recupereze rapid de stres. Iarbele de gazon ar trebui să suprime ușor buruienile, să fie rezistente la boli și dăunători.

Pentru înrădăcinarea și dezvoltarea bună a unui peluză, trebuie să faceți următoarele:

  • pregătește site-ul;
  • fertiliza solul;
  • așezați corect peluza rulată;
  • udă-l din abundență.

Dacă urmați recomandările noastre, veți crește un gazon frumos.

Pregatirea locului

Apa nu trebuie să stagneze pe gazon, de aceea este necesar să se facă o pantă a locului pentru a o scurge.

Pentru gazon, loamul este de preferat. Pentru el, fertilitatea solului nu este atât de importantă precum densitatea acestuia. Solul arat până la o adâncime de 15-20 cm, cu adăugarea unei cantități mari de nisip și turbă, este baza pentru înrădăcinarea unui peluză. Pregătirea corectă a stratului de sol creează condiții favorabile pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. De preferat cu o zi înainte așezarea gazonului udă bine solul. Apoi umiditatea va rămâne mai jos, iar solul se va usca deasupra și va fi ușor de lucrat pe el..

Pentru ca gazonul să se înrădăcineze uniform, trebuie mai întâi să nivelezi suprafața site-ului. Acest lucru se poate face folosind un patinoar și o regulă. Solul slab laminat poate duce la înghețarea rădăcinilor de iarbă.

Fertilizare

După finalizarea nivelului solului, puteți începe să aplicați îngrășăminte. Când așezați o peluză rulantă, este necesar să aplicați îngrășăminte cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu. Astfel de îngrășăminte vor asigura o bună înrădăcinare. Îngrășămintele cu un conținut ridicat de azot nu trebuie aplicate în fazele incipiente.

Fertilizarea neuniformă are ca rezultat supradozaj și dungi și pete maronii pe gazon. Pentru a restabili o astfel de peluză, aceasta trebuie udată din abundență..

Strat de gazon

Primele role trebuie așezate de-a lungul pieselor. În aceste locuri, gazonul se usucă mai mult, de aceea este foarte important să nu perturbați integritatea ruloului. După ce ați așezat primele rulouri, trebuie să așezați restul într-un model de tablă de control, astfel gazonul va avea un aspect mai estetic.

După ce ați așezat gazonul, asigurați-vă că îl udăm din abundență. Acest lucru este foarte important pentru înrădăcinarea ierbii. Cu cât este mai scurt timpul de la punerea la prima udare, cu atât sunt mai multe șanse de reușită.

Dacă s-a făcut corect, gazonul va începe să se rădăcinească deja în a patra zi după ouă..

Avantajul unui gazon cu role este că, așezându-l, obținem imediat un efect instantaneu și nu trebuie să luptăm împotriva buruienilor în prima etapă.


Opinii: 81