» » Ce puteți spune despre gazon viu în rulouri?

Ce puteți spune despre gazon viu în rulouri?

Despre ce poți spune gazon viu în rulouri și cum să o organizăm corect dacă zona suburbană se află într-o stare după construcția casei, iar în viitor există îmbunătățirea și proiectarea zonei locale?

În orice teritoriu alăturat unei case private, dacha, cabană, prezența unei peluze bine îngrijite cu drepturi depline va oferi nu numai confortul vieții, ci și un climat favorabil, o atmosferă armonioasă. Prezența unui gazon dens, luminos, bine îngrijit în jurul propriei case nu este doar o chestiune de prestigiu pentru fiecare proprietar. Acest tip de amenajare peisagistică garantează recrearea unui microclimat util, o atmosferă specială și oferă posibilități maxime atunci când îți decorezi propria parcelă..

Puteți suplimenta gazonul cu obiecte de arhitectură mici și mijlocii, rezervoare artificiale, grădini de stâncă, paturi de flori, vase de flori. Cel mai rapid și eficient mod de a obține propriul dvs. gazon este să folosiți un gazon viu în rulouri.

Tehnologia în creștere

Peluza vie în rulouri este o metodă modernă de amenajare a teritoriilor din diverse zone. Astfel de produse sunt vândute sub forma unui fel de semifabricat de grădină, a cărui producție implică respectarea unei anumite tehnologii.

Peluzele vii sunt recoltate în felul următor:

 • prelucrarea și delimitarea unei zone speciale pentru plantarea semințelor;
 • semănatul ierbii de gazon în sol pregătit;
 • creșterea răsadurilor apărute;
 • în momentul în care vegetația atinge anumiți indicatori, stratul plantațiilor de gazon este tăiat împreună cu soluția de grosime standard;
 • se taie bucăți de gazon cu iarbă, sub forma cărora se vând.

Acest tip de gazon nu este convenabil numai pentru transport și depozitare, dar oferă și maximă comoditate la plantarea pe sol pregătit..

Videoclip despre creșterea unei peluze

Pregătirea solului pentru plantarea unei peluze în rulouri

În primul rând, trebuie să decideți unde vor fi amplasate gazonul și zona zonei amenajate. În această etapă trebuie acordată o atenție specială tuturor manipulărilor efectuate. Lucrările efectuate incorect sau neglijarea procedurilor recomandate amenință nu numai o creștere slabă a vegetației, ci și moartea completă a acesteia.

Cerințe pentru suprafața plantată:

 • iluminare bună;
 • umbra caracteristică acestei zone trebuie să fie prezentă nu mai mult de patru ore;
 • locul de sub gazonul planificat ar trebui să fie ales uscat;
 • planificați în avans un sistem eficient de drenare.

Beneficiile gazonelor finisate

Cea mai importantă diferență care distinge rulourile de gazon de alte tipuri de plantații de gazon este simplitatea și viteza dispozitivului. Dacă proprietarul propriului său teren nu are timp să petreacă timp și efort în semănatul și creșterea semințelor de iarbă, atunci cumpărarea și răspândirea unui gazon cu rolă va fi cea mai bună soluție în ceea ce privește decorarea zonei locale.

Avantajele unei astfel de peluze includ:

 • cultivarea are loc în conformitate cu normele tehnologiei agricole;
 • compoziția gazonului este formată din culturi și exclude complet apariția buruienilor;
 • în urma lucrărilor efectuate, suprafața solului este acoperită complet cu un strat dens de iarbă de înaltă calitate;
 • formarea golurilor din lipsa răsadurilor este exclusă.

Dar vorbind despre un gazon viu în rulouri, trebuie menționat că acesta este un mod destul de scump de îmbunătățire a teritoriului adiacent, deoarece costul produselor poate ajunge la aproximativ 500 de ruble pe 1 metru pătrat..

Caracteristici de stivuire role

În ciuda vitezei de recreare a peluzei folosind rulouri de gazon, există câteva recomandări de urmat:

 • pregătirea prealabilă a solului este necesară;
 • zona pentru gazon trebuie nivelată și rulată;
 • trebuie menținută suficientă slăbire a stratului superior al solului pentru a maximiza adaptarea sistemului de rădăcini de iarbă;
 • după cumpărarea rulourilor, acestea nu trebuie depozitate, împingând înapoi data plantării;
 • puteți calcula cantitatea necesară de material folosind formula: S a teritoriului se înmulțește cu K = 1,25 (coeficient constant).

Rulează gazonul

Este necesar să așezi rulouri cu o peluză într-un model de tablă de control. De asemenea, trebuie să vă asigurați că podeaua este realizată cu o ușoară suprapunere a unui strat pe următorul. O astfel de tehnică de așezare va alina golurile, va asigura lipirea fiabilă a tuturor straturilor..

Video despre alegerea potrivită a peluzelor rulante


Opinii: 91