» » Mucegai pe gazon primăvara - ce să faci?

Mucegai pe gazon primăvara - ce să faci?

Covorul verde al peluzei de pe parcela personală este un decor frumos care încântă ochiul nu numai al grădinarului, ci și al tuturor celor din jur. Terenul cu iarba în creștere de gazon dă un anumit farmec și mândrie printre proprietari. Cu toate acestea, gazonul poate fi supus diferitelor boli care trebuie tratate. Mucegai pe gazon primăvara - ce să faci? Ce tratamente trebuie luate pentru a-l salva?
pata de mucegai pe fotografia de gazon

De ce apare mucegaiul??

O boală care apare pe iarba de gazon nu este greu de observat. Stratul de suprafață al capacului de smarald este acoperit cu pete maronii, albicioase, plictisitoare. Aceasta este mucegaiul care mănâncă la gazon. Inițial, o suprafață mică din gazon este afectată, iar apoi focalizarea infecției se răspândește pe întreg teritoriul.

Agentul cauzal al bolii este o ciupercă de mucegai - Fusarium. Se reproduce în condiții în care: regim de temperatură de la 0 până la 6 grade Celsius, sol fără îngrășăminte cu azot, umiditate ridicată a solului și drenaj de proastă calitate.

Principalul factor în apariția mucegaiului

  • Mucegaiul apare cu umiditate ridicată a solului. Dacă formarea de bălți este detectată pe gazon, după dușuri, irigare, zăpadă topită, trebuie să acționați imediat și să drenați zona.
  • Dacă gazonul nu este tăiat corect. Nu puteți lăsa iarna neașteptată iarna, astfel de acțiuni vor duce la putrezirea acesteia și la dezvoltarea mucegaiurilor.
  • Evitați deficiențele de nutrienți, în special azotul.
  • Frunzele, frunzele care se sfărâmă sunt primul conductor pentru dezvoltarea mucegaiului.
  • Dacă gazonul unui vecin este infectat, vântul poate transfera sporii mucegaiului în peluzele sănătoase din apropiere. Tratați cu atenție zonele afectate ale gazonului, deoarece mucegaiul poate rămâne pe talpă și apoi răspândit pe întreg teritoriul.
  • Iarna, este greu pentru iarba de gazon să „respire”. Deoarece zăpada densă nu permite trecerea aerului, mucegaiul apare adesea odată cu sosirea primăverii.

Scoaterea mucegaiului de pe gazon

Iarba Malachite este atacată de mucegai foarte repede. Suprafața este acoperită de înflorituri asemănătoare, pline de mâncăruri, de culoare albă, gri și roz. Mucegai pe gazon primăvara - ce să faci? Trebuie luate măsuri urgente pentru a preveni degradarea!

  • Dacă o zonă mică este afectată, cea mai eficientă și simplă cale este să tăiați iarba de gazon împreună cu capacul superior al solului, apoi să ardeți. Important: nu vă plimbați în jurul zonei mucegăite, pentru a nu infecta întreaga grădină.
  • În agrochimia actuală, există multe medicamente care pot combate calitativ putregaiul. Mucegaiurile se tem de fungicide, ele formează perfect o bilă protectoare pentru iarbă, protejându-i structura externă și internă. În special, acțiunea fungicidelor, eficientă în primele etape ale formării bolii.

Întreținerea regulată a gazonului și zona fără mucegai

Udarea constantă, de preferință dimineața, astfel încât picăturile de lichid să se evapore la soare. Supraîncălzirea gazonului este interzisă!

Suprafața gazonului trebuie să fie întotdeauna curată. Iarba trebuie alimentată cu aer, ceea ce va împiedica formarea mucegaiului, deoarece este un iubitor de reziduuri organice.

Aeratorul va putea preveni creșterea mucegaiului. Dacă gospodăria nu are un instrument special, este necesar să străpungeți în mod regulat capacul de iarbă cu o furculiță. În acest caz, circulația aerului este activată.!

Pentru a împiedica peluza să se infecteze cu mucegai, hrăniți în mod regulat sub formă îngrășăminte minerale.

Mucegaiul pe gazon nu este un verdict pentru întreaga curte!


Opinii: 86