» » Îmbunătățirea unei căsuțe de vară - cum să îmbunătățiți o grădină cu propriile mâini

Îmbunătățirea unei căsuțe de vară - cum să îmbunătățiți o grădină cu propriile mâini

Îmbunătățirea zonei suburbane începe cu planificarea cantității de muncă. Este necesar să decideți ce merită să vă schimbați exact în grădină, cum să așezați obiecte de construcție, garduri, terenuri de joc și sport, culturi de fructe, astfel încât totul să arate armonios. O soluție selectată corespunzător pentru îmbunătățirea zonei curții va deschide noi oportunități, iar designul peisajului va accentua individualitatea și va ascunde defectele..

Ce este îmbunătățirea site-ului

Dacă decideți să cumpărați o căsuță de vară nu numai pentru cultivarea legumelor și fructelor, ci și pentru recreere, atunci ar trebui să aveți grijă de îmbunătățirea acesteia. Fiecare colț ar trebui să fie pe placul ochiului, să fie confortabil și să aibă o răsucire. Prin urmare, trebuie să vă gândiți la gard și la cărările de grădină și la paturile de flori, la zone confortabile, locuri de joacă. Pentru ca sufletul să se străduiască mereu aici, ai găsit acest loc confortabil și ai putut invita prieteni. Iar vacanța ta a fost plăcută și plină de evenimente.

Cu abordarea corectă, cu propriile mâini, puteți perfecționa vechea casă de țară, adăugați elemente noi, împărțiți limitele site-ului, astfel încât fiecare zonă să fie destinată unui anumit tip de recreere. Dacă aveți propriul proiect planificat, atunci este ușor de implementat. Puteți aranja chiar și 1-3 acri în apropierea casei din materiale de fier vechi, de exemplu, așezați cărări strălucitoare, alegeți compozițiile de flori potrivite, puneți vase pictate, plantați plante fructifere.

Cum să rafinați teritoriul cu propriile mâini

Achiziționând un teren de grădină, veți vedea care locuri necesită o atenție atentă și care pot fi lăsate în forma lor inițială. Este posibil să fiți nevoit să vă angajați să nivelați terenul sau să lăsați undeva o movilă undeva. Mulți grădinari taie copaci de buruieni și vegetație, dezrădăcinați copaci, spațiul liber de pietre, nivelează terenurile.

Și abia atunci trec la saturarea solului cu tot felul de elemente, creând armonie în proiectarea peisajului. Este necesar să se dezvolte o succesiune de acțiuni. Pentru asta trebuie să dezvolți un plan care să însoțească succesul. Dacă marcați teritoriul în mod incorect, atunci site-ul poate părea mai mic decât este sau căile și obiectele incomode vor fi amplasate la intrarea în casă. Toate aceste nuanțe ar trebui să fie luate în considerare la pregătirea pentru construcție și amenajare..

Planificarea și lucrările pregătitoare

Ia o bucată de hârtie și visează. Este important să înțelegeți unde va crește grădina, ce loc vă veți dedica odihnei, foișorului, sportului și jocurilor pentru copii. În zone mici, merită să găsești un loc pentru un grătar și clădiri, să bată corect zona clădirilor pentru depozitarea inventarului, împrejmuirea și decorarea acestuia. Toate acestea ar trebui notate în plan înainte de începerea lucrului..

Este de dorit ca acesta să nu fie doar un plan, ci un desen detaliat cu dimensiuni. Dacă pe teritoriu există deja arbuști și plantații de fructe și fructe de pădure, lăsați-le sau transplantați-le, pentru că va fi nevoie de efort și bani pentru a crea o grădină confortabilă. Dacă aveți zone necultivate, le puteți umple cu căi și paturi de flori.

Primul lucru de planificat este ușa din față - acesta este numele spațiului atunci când o persoană vede pentru prima dată întregul site. În alt mod, acesta este grupul de intrare. Practic, o parte semnificativă a lucrării este dedicată planificării și amenajării sale, deoarece este necesar să amenajăm toate clădirile, obiectele și dorințele pentru îmbunătățirea viitoare a site-ului, astfel încât grădina să nu pară aglomerată și fără gust.

Ce ar trebui să includă planul site-ului

Ar trebui să respectați cu strictețe planul propus pentru a nu greși în calcule și pentru a nu uita de puncte importante:

 • Teritoriul nevoilor economice. Acestea sunt depozite pentru inventar, îngrășăminte etc. Acest articol include, de asemenea, o groapă de compost, toaletă, duș în aer liber.
 • Loc de joacă și zonă de joacă pentru copii. Alunecări, leagăne, cutii de nisip și echipament de fitness în aer liber. Este ușor să le găsești la vânzare, dar le poți crea singur.
 • Zona de recreere personală. Acestea sunt gazebos, copertine. Cel mai adesea, dispozitivele de gătit sunt amplasate aici, - o instalație de brazier, grătar sau fumat.
 • Zona de grădină. Este necesar să aveți grijă de accesul luminii la toate plantele. Prin urmare, recomandarea principală este să plasați copaci pe partea de nord a sitului. Grădina de legume nu trebuie să fie umbră sau mlăștinoasă. Dacă culturile exotice cresc în grădina dvs., au nevoie de ceva grijă, atunci luați în considerare aceste caracteristici atunci când planificați.
 • Funcționalitatea site-ului depinde de preferințele și obiectivele dvs. Dacă sunteți un grădinar amator și doriți să vă încântați cu o recoltă de fructe și legume, atunci planul zonei va fi unul, dacă intenționați să dedicați mult timp sportului - altora. Iubitorii companiilor zgomotoase își vor construi site-ul după un principiu diferit.
 • Dacă doriți să combinați colțuri confortabile cu o grădină umbroasă, pâraie sau lac, piscină, fântână, tobogane de apă, atunci gândiți-vă la aceste puncte în avans.

Orice decizie necesită pregătire, luare în considerare și planificare atentă. Site-ul trebuie să fie bine îngrijit și confortabil. Mențineți peluzele, căile. Un plan aproximativ listează zonele principale, dar puteți exclude unele elemente și puteți adăuga unele pe baza preferințelor personale..

Cum să gardi corect site-ul

Prezentabilitatea unei căsuțe de vară începe cu un gard, un gard. Înainte de a începe construcția, planificați imediat ce va fi - gard solid sau pichet din lemn, care poate fi refăcut în orice moment.

Tipuri de garduri:

 • Gard de piatră sau cărămidă.
 • Din plăci decorative din beton.
 • Gard din tabla ondulată.
 • Plasa metalica.
 • Gard de răchită.
 • Gard din fier forjat.

Fiecare grădinar va veni cu propria sa soluție bazată pe capacități tehnice, materiale și imaginație. Recent, gardurile vii au câștigat popularitate. Aici trebuie să aveți grijă ce plantă va fi la baza ei. Potrivite pentru aceste scopuri sunt salcie, chiparos, mure, ienupăr, tisa, thuja, liliac, struguri.

Țesut, compoziții foarte frumoase sunt create din salcie. Pentru a păstra aspectul original și proaspăt al gardului pe tot parcursul timpului, va trebui să urmați regulile de plantare, în special formarea coroanei. Un astfel de gard necesită întreținere atentă, tăiere constantă și crearea unei direcții de țesut. Dacă vă preocupă siguranța și securitatea, atunci instalați structuri solide, nu urcând tufe..

Căi și poteci la cabana de vară

Trebuie să decideți care vor fi căile dintre zonele de uzină și curte. Acestea joacă un rol important, deoarece au atât un scop funcțional, cât și un design decorativ al teritoriului. Este de dorit ca acestea să aibă același stil. Înainte de amenajare, solul este pregătit, iar materialul special este așezat pe baza pregătită.

Pentru a organiza baza căii, va trebui să faceți următoarele:

 • Îndepărtați stratul superior al solului.
 • Se acoperă cu pietriș.
 • Apă și tamponează-l.
 • Se acoperă cu un strat mai fin de pietriș.
 • Acoperiți cu nisip cu impurități de piatră.
 • Tamponați și consolidați bordurile din jurul pasarelei.

O varietate de soluții sunt utilizate ca granițe. Sunt aranjate cu cărămizi, încadrate cu sticle de sticlă săpate sau realizate o umplutură din beton solid. Flori și plante ornamentale sunt plantate de-a lungul căii, acoperite cu bolovani.

Toate acestea au drept scop crearea de elemente decorative, evidențierea și accentuarea căii. Cu abordarea corectă, obțineți o cale de nisip. Poate fi făcut în diverse culori. Ulterior, căile pot fi așezate cu plăci de beton formate de diferite forme și nuanțe. Însă materialele mai serioase sunt adesea folosite pentru a face pasaje prin cabana de vară..

Căi din beton solid

Se pot apleca în jurul grădinii, pot avea un aspect decorativ. Căile sunt trase din plăci gata făcute și turnate pe pământ. Stratul pregătitor este format, ca în cazul traseului de nisip, apoi este aranjat cofrajul, în care soluția de beton va fi turnată ulterior în proporție: 4 părți de pietriș, 1 parte de ciment, 2 părți de nisip.

Pentru a preveni fisurarea, se folosește o plasă de armare. Este recomandabil să se pregătească mai întâi și să se aranjeze limitele pieselor. Pro - durabilitate, capacitatea de a forma coturi, crește, schimbă direcțiile. După ce betonul a fost setat, modelele pot fi aplicate folosind diverse timbre sau conturate cu linii.

Unii grădinari folosesc resturi de cărămizi de construcție sau pietre pentru a pune cărări. Procesul de realizare a unor astfel de mozaicuri este destul de laborios, piatra trebuie tăiată, selectată în formă, dar rezultatul merită uneori. Cu o scrupulozitate specială, puteți pune imagini pe parcela din grădină după bunul plac.

Locuri de joacă și zone de sport

Mulți oameni au asociații diferite cu cuvântul „dacha”. Cineva se va dedica cultivării legumelor, fructelor, iar în capul lor apare o imagine cu paturi nesfârșite și pomi fructiferi. Și cineva își imaginează un hamac confortabil sau un teren de sport.

În funcție de dorințele tale, locul de odihnă poate fi făcut simbolic sau întregul site poate fi dus în zona de joacă. Întrucât este cald în majoritatea regiunilor din Rusia vara, la dacha trebuie să existe o zonă umbrită de gazebos și copertine. Mulți grădinari creează acolo o zonă de luat masa completă, furnizează apă, aranjează un brazier, grătar. Asigurați-vă că acest loc este departe de alte clădiri pentru a asigura siguranța la incendiu.

Dacă decorați foișorul cu plante alpiniste, atârnați un tufiș anual în ghivece de flori frumoase, apoi creați un colț confortabil și confortabil în care, așezat pe bănci confortabile, veți citi cărți sau hobby-ul dvs..

Luați în considerare un loc de joacă pentru copii. Ar trebui să fie amplasat în apropierea zonei de recreere, deoarece este de dorit să nu pierdeți din vedere copiii. Dacă la dacha există un mic iaz, lac sau bazin, atunci separați locul de joacă de acest obiect la o distanță decentă.

Echipați-l cu diapozitive, cu un nisip, cu un balansoar, decorați cu figuri decorative din anvelope, lemn sau orice credeți despre voi. Copiii ar trebui să fie confortabili și să se distreze. Locul de joacă pentru copii nu trebuie așezat sub soarele înfiorător, ci să fie ușor umbrit. Pentru a face acest lucru, utilizați o copertină sau un baldachin..

Toate echipamentele de joc trebuie să fie protejate în siguranță. Cutia cu nisip trebuie închisă. Terenul de sport pentru antrenament poate fi echipat lângă pepinieră, instalând pe acesta o bară orizontală, bare de perete sau alt simulator.

Peisagistica și selecția plantelor

Pentru sfaturi serioase, va trebui să apelați la un designer de peisaj. Specialistul va dezvolta o întreagă schemă pentru plantarea corectă a florilor, ținând cont de dorințele personale, de momentul înfloririi culturilor. Dar este destul de realist să te descurci cu cunoștințele și puterea ta în această problemă. Plantele sunt selectate după principiul supraviețuirii lor în climatul regiunii de reședință. Importanța solurilor este importantă și aici. Atunci când alegeți un soi, luați în considerare ce fel de sol este pe site-ul dvs. Începeți grădinăritul cu scopul de a familiariza și studia problemele primare.

Este posibil să fiți nevoit să aduceți pe site un strat special de sol pentru plante ornamentale. Există tone de magazine de unde puteți cumpăra substrat ambalat în diferite scopuri. Dacă zona este mlăștinoasă, trebuie să fie uscată sau să fie ridicate culturi rezistente la umiditate.

O întrebare importantă este gradul de umbrire a teritoriului. Copacii mai înalți sunt plantați lângă garduri, mai scurte - spre centrul sitului. O opțiune câștig-câștig care nu necesită o întreținere atentă și gândită la combinații este arbuști ornamentali și iarbă de gazon. Există peluze pregătite de specialiști. Sunt naturale și artificiale. Plante precum iasomie, liliac, rododendroni nu au nevoie de îngrijire specială și se vor rădăcina perfect în cabana lor de vară.

Puteți crea paturi de flori, rockeries sau grădini rock pe site. În acest caz, veți avea nevoie de o combinație de plante de acoperire a solului cu conifere cu creștere mică, plante perene erbacee și puieți bulbosi. Compoziția ar trebui să fie plăcută ochiului pe tot parcursul sezonului de creștere - din primăvară până în toamnă. Folosiți culturi precum busuioc, salvie, oregano, arpagic, cimbru, rozmarin, ienupăr, portocală bată, nuferi, tutun pentru plantarea în jurul casei și de-a lungul căilor.

Atunci când proiectăm oaze, trebuie avut grijă să se potrivească ritmului de creștere a plantelor, astfel încât unele specii să nu întunecă altele. Pentru a vă inspira din crearea propriei compoziții și a începe peisagistica la cabana de vară, nu strică să priviți fotografii și videoclipuri cu exemple de organizare a spațiului verde deja dezvoltate de designeri.


Opinii: 159