» » Dispunerea unei zone suburbane de 6 acri: scheme, fotografii, idei

Dispunerea unei zone suburbane de 6 acri: scheme, fotografii, idei

Asta nu înseamnă că 6 acri de pământ este un lux pe care puteți așeza tot ceea ce vă dorește inima - de la urcarea de trandafiri și conifere la un grătar și un foișor cu grătar.

Cu toate acestea, datorită dispunerii corecte a parcelei de 6 acri, este ușor să o transformi într-o grădină înflorită, unde este minunat să te relaxezi în serile de vară și unde poți invita prietenii la grătar și la baie..

Pentru a vă echipa micuța căsuță de vară, aveți nevoie de puțin timp, puțină răbdare și inspirație. Toate în mâinile tale!

Mai întâi trebuie să decideți ce anume veți face pe o bucată de pământ. La dacha poate exista o grădină de legume, între paturile căreia vei merge cu grijă sau poate exista o peluză cu o grădină cu flori și un loc unde să te odihnești.

Să ne bazăm pe faptul că avem nevoie de o dacha pentru odihnă și relaxare și nu pentru creșterea legumelor. Și pe baza acestui lucru, vom veni cu idei de design pentru peisajul cabanei dvs. de vară de 6 acri.

  • o casă pentru locuit (dimensiunea ei depinde doar de dorința și capacitățile tale, cu toate acestea, se pare că un conac cu patru etaje cu o suprafață de 500 de metri pătrați într-o căsuță de vară de 6 acri va arăta oarecum nepotrivit);
  • clădiri (chiar dacă nu intenționați să achiziționați o vacă pentru a obține lapte de casă în viitorul apropiat, trebuie să vă depozitați uneltele de grădină undeva);
  • o fântână, o coloană sau o fântână (apa din țară nu este un lux, ci o condiție prealabilă pentru o ședere confortabilă);
  • terasă sau alt colț pentru un timp plăcut;
  • gazon cu flori;
  • un loc pentru pomi fructiferi și arbuști;
  • un pat pentru verdeață (chiar dacă nu-ți plac lucrările de grădinărit și nu ai de gând să crească castraveți și roșii, ceapa și mărarul tău în țară sunt sacre).

Prin urmare, atunci când întocmiți un plan pentru o cabană de vară, cu siguranță, ar trebui să țineți cont de prezența clădirilor.

Lucruri de luat în considerare atunci când planificați un site

Am decis deja că avem nevoie de o cabană de vară pentru odihnă. În consecință, locul principal de pe acesta va fi ocupat de gazon și paturi de flori, încântând ochiul cu înflorire luxuriantă.

Când planificați plantarea plantelor ornamentale, mai întâi trebuie să țineți cont de locația site-ului dvs. - este luminată de soare, este la umbră, există un gard, cresc copaci pe șantier, ce fel de pământ (acid, alcalin, argilat) este pe site-ul dvs., este aproape? apele subterane, indiferent dacă suprafața sitului este uniformă. sau este înclinat.

Toate circumstanțele de mai sus joacă un rol imens în modul în care îți planifici site-ul. Și doar luând aceste componente împreună, puteți decide care plante vor arăta cele mai avantajoase în grădina dvs. și care flori vor crește bine în cabana dvs. de vară..

Dacă site-ul este situat pe sol argilos, este suflat de vânt și cea mai mare parte este la umbră, nu are rost să plantăm trandafiri și clematis acolo, oricât de mult îi iubești.

În schimb, pe o zonă însorită, plată și uscată, crinii de la vale și ferigă vor crește slab.

Amintiți-vă - orice parcela poate fi făcută o grădină magnifică cu flori, cu toate acestea, diferite plante necesită condiții diferite pentru creștere și înflorire..

Clădire rezidențială din țară

Din moment ce casa de pe site este poate cea mai importantă parte a reședinței de vară, ar trebui să începi să planifici de la ea. Dispunerea cu o casă este primul lucru de făcut atunci când achiziționați o cabană de vară.

Dacă intenționați să lăsați partea principală a site-ului dvs. pentru o grădină, o grădină de legume sau o grădină din față, atunci este mai bine să construiți o casă la marginea site-ului, în partea de nord, mai aproape de gard. Atunci nu va interveni cu tine în partea principală a zonei plantei.

Dacă planificați un teren exclusiv pentru recreere, atunci o casă poate fi construită chiar și în centru. Cel mai important este să oferiți drumuri de acces convenabile către aceasta..

Puteți planta copaci sau arbuști ornamentali în jurul casei (chubushnik, spirea, liliac, rugosa rose, conifere, ceai Kuril, magnolia sau sakura). Acestea vor da casei un aspect elegant, și un miros subtil va pătrunde în camerele de locuit..

Depozite pe șantier

Un hambar, un garaj, o groapă de compost, o toaletă, un duș - toate aceste structuri ar trebui să fie amplasate departe de casă, pentru a nu strica vederea cabanei de vară. Pot fi decorate cu plante înalte și flori cret, cum ar fi caprifoi, caprifoi, struguri, bindweed sau clematis..

Este mai bine să așezați astfel de clădiri de-a lungul graniței sitului, deoarece în acest caz vă vor proteja cabana de vară de vânt. În plus, atunci când alegeți un loc pentru clădiri, trebuie să încercați astfel încât să nu întunecă site-ul și să nu blocheze soarele pentru plantele voastre..

În plus, nu trebuie să plasați clădiri chiar la granița cu vecinii. Grajdul și clădirile trebuie să se retragă la cel puțin un metru de cabana de vară a vecinilor.

Gard

Atunci când alegeți un gard pentru site-ul dvs., ar trebui să vă ghidați atât de preferințele personale, cât și de locația cabanei de vară.

Puteți confecționa un gard ridicat solid din ardezie sau plăci metalice, care vă va ascunde complet zona de ochii indurerați.

Dacă plantați copaci de conifere (cedri, pini, molidi, larice) în jurul perimetrului gardului, atunci în câțiva ani veți avea senzația că trăiți în centrul pădurii.

Copacii nu vor juca doar un rol decorativ, decorând zona din jurul casei, ci vor împiedica, de asemenea, praful și zgomotul să intre în cabana dvs. de vară.

Dimpotrivă, puteți face un gard ușor, grațios, realizat din gard de pichet - astfel încât toată lumea să vă admire plantele frumoase și paturile de flori înflorite. Aceasta este, de asemenea, o alegere minunată care merită atenție..

În jurul perimetrului unui astfel de gard, puteți planta un gard viu de arbuști ornamentali înfloriți. Atunci gardul tău va fi o adevărată decorare a site-ului..

Planificare în parcela din grădină

Dacă totuși decideți să alocați o parte a parcelei pentru o grădină de legume și o grădină, atunci planificați paturile în cel mai plat și mai însorit loc al parcelei - numai în acest caz puteți conta pe o recoltă bună.

În plus, trebuie să vă amintiți că grădina are nevoie de udare, deci problema disponibilității apei este foarte relevantă..

Se obișnuiește așezarea paturilor paralele între ele, ridicându-le ușor deasupra nivelului solului și împărțindu-le cu barele de protecție, care pot fi realizate din orice material disponibil - plăci, ardezie, rămășițe de țiglă. În astfel de paturi, este mult mai ușor să crești o recoltă bună, deoarece pământul se încălzește rapid.

În plus, patul înălțat cu laturile evită desfacerea frecventă - părțile laterale împiedică buruienile să se târască pe un sol cultivat curat.

Paturile nu trebuie să fie prea largi - cu cât patul este mai îngust. cu atât este mai ușor să o prelucrați. Dimpotrivă, distanța dintre paturi nu trebuie să fie prea îngustă, culoarul îngust este extrem de incomod. Această distanță trebuie să fie de cel puțin 0,5 m.

Puteți planta orice legume în grădină, dar ar trebui să vă amintiți despre nevoia de a le îngriji. De exemplu, roșiile trebuie să fie legate, dar pentru castraveții care cresc pe tulpini de țesut lung, va trebui să puneți o plasă sau un cadru de sârmă.

Grădinăritul este o muncă regulată și provocatoare, care necesită mult efort. Este necesar să aveți grijă de drenaj, de absența umidității excesive, de îngrășăminte, care trebuie aplicate pe sol, astfel încât plantațiile dvs. să nu fie suflate de vânt.

Când plantăm legume și alte culturi în grădină, nu trebuie să uităm că plantele, la fel ca oamenii, sunt incompatibile.

De exemplu, fasolea se dezvoltă bine lângă porumb, castraveți sau căpșuni, dar în mod absolut nu pot suporta cartierul cu ceapă și usturoi, iar cartofii nu pot sta lângă roșii..

Dacă puteți ține cont de toate cerințele de mai sus și abordați planificarea unei grădini de legume în cabana dvs. de vară de 6 acri, toamna veți avea o recoltă excelentă de legume.

Scheme posibile pentru un lot de 6 acri

Să repetăm ​​încă o dată - aspectul căsuței tale de vară depinde doar de imaginația ta. Cu toate acestea, unele reguli de bază pot fi încă formulate.

În primul rând, ar trebui să întocmiți cu siguranță un plan de site. pe care puteți înfățișa pe o scară tot ceea ce doriți să vedeți în casa dvs. de țară. Pe acest plan, trebuie să se țină cont de locația site-ului în raport cu vecinii, precum și de caracteristicile peisajului, de toate clădirile și debarcările existente, notându-le cu număr.

Zonele trebuie indicate pe diagramă. Dacă aveți o suprafață mică, ar trebui să vă limitați la mai multe zone, astfel încât acestea să se combine organic și să arate bine..

Cel mai simplu mod este să planificați zone pătrate și dreptunghiulare. Această formă a site-ului simplifică foarte mult designul. Este ușor să plasați formulare standard pe un astfel de site. Acest lucru este valabil și pentru paturi, paturi de flori și construcții..

Zonele înguste sau triunghiulare necesită mai multă atenție, cu toate acestea, astfel de forme pot fi frumos planificate și aranjate cu ceva efort..

În astfel de zone, va fi interesant să ne uităm la formele nestandardizate cu un număr mare de elemente decorative. În astfel de zone, sunt permise și forme asimetrice, care arată destul de ciudat în zone cu o formă standard..

Astfel, planificarea unei căsuțe de vară este un proces interesant, interesant și responsabil. O astfel de planificare determină aspectul viitor al cabanei dvs. de vară, frumusețea site-ului și varietatea de forme de pe acesta..

Puțină muncă și răbdare - și veți aștepta cu nerăbdare weekendul, pe care îl puteți petrece la cabana preferată de vară, lângă un mic iaz cu pește.


Opinii: 59