» » Opțiuni de dispunere pentru o cabană de vară de 6 acri

Opțiuni de dispunere pentru o cabană de vară de 6 acri

Dispunerea site-ului 6 ariO casă nu trebuie să fie doar un loc de odihnă și protecție împotriva problemelor lumii exterioare. Aceasta este o zonă de relaxare și confort sporit, precum și un loc unde se vor îndeplini diverse funcții. Prin urmare la planificarea site-ului

6 acri, este necesar să ne gândim la fiecare detaliu și element al exteriorului, deoarece într-un spațiu mic este necesar să amplasați clădirile necesare, să alocați o suprafață pentru o zonă de grădinărit.

Indicatori normali și aspect

Pentru majoritatea grădinarilor, va fi o noutate faptul că un anumit număr de case și amplasarea de clădiri suplimentare sunt permise pe fiecare teren. Nu este suficient să faci totul pe cont propriu și să elaborezi un proiect bazat pe propriile preferințe. Trebuie să existe respectarea indicatorilor și cerințelor de reglementare. De asemenea, conține o listă de documente necesare pentru înregistrarea unui nou site, cerințe pentru amplasarea caselor în raport cu granița teritoriului.

Numai după ce proiectul întocmit îndeplinește toate cerințele standardelor și este semnat de autoritățile de înregistrare relevante, puteți trece la următoarea etapă de lucru.

Când planificați 6 acri în această zonă, trebuie să existe:

 • Indicatori standard și aspectul site-uluiClădire rezidențială.
 • Bloc de casă care include o bucătărie, un puț, un garaj și o pivniță. Poate fi fie o clădire, fie mai multe situate aproape unul de altul..
 • Zona de agrement.
 • Parc de grădină.

Nu este necesar să separați zonele cu garduri, este suficient să-i definiți locul pentru fiecare dintre ele. De asemenea, mărimea clădirilor este cu siguranță indicată și plasarea lor este luată în considerare în raport cu linia roșie condiționată, care indică strada. Standardele specifică o distanță de cel puțin 5 metri. De asemenea, conform documentației, este necesar:

 • Instalarea unei case la trei metri de graniță.
 • Amplasarea clădirilor suplimentare la cel mult 1 metru de granița cu un amplasament vecin.
 • Casa de pasăre și hambar sunt situate la 15 metri de clădirile rezidențiale.
 • Ferestrele locuinței sunt așezate astfel încât să nu treacă cu vederea blocul de utilități al curții vecine. Distanța necesară este de cel puțin 6 metri.
Ce meserii din anvelope vechi poți face singur

Desenul planului se poate face independent, alegând o unitate de scară de 1 cm, care va corespunde în realitate cu 5 metri. După ce toate elementele sunt desenate, puteți reface greșeli sau puteți face o rearanjare pentru un viitor aspect frumos.

Pentru o lucrare mai eficientă, se folosesc editori grafici, în care nu numai că puteți pregăti planul inițial, ci și să echipați site-ul, uitați-vă la rezultatul final.

Puncte importante în proiectare

O condiție necesară pentru schema planului pentru o cabană de vară de 6 acri este o indicație a locației alimentării cu apă. Cablajul elementului trebuie amplasat în acele locuri în care necesarul de apă este maxim. Aceasta este o casă, o zonă de grădină și un bloc economic.

Sistem de scurgere pentru o cabană de vară

În sol este instalat un sistem standard de alimentare cu apă la o adâncime de 80 cm. Dacă este o opțiune de vară, furtunurile sunt instalate pe suprafața solului și sunt demontate mai aproape de toamnă..

Dispunerea toaletei și a băii în afara cabanei trebuie să fie amplasată departe de zona de agrement. Chiar dacă casa are o baie, toaleta suplimentară de pe site este neschimbată.

Instalarea unui sistem de canalizare sau a unui sistem de colectare a deșeurilor menajere este necesară dacă cabana va fi folosită tot anul. Este necesar să respectați regulile și aplicațiile stabilite de SNiP și SANPIN.

Cerințe pentru amplasarea canalizării

Locația conductelor de canalizare trebuie să fie la cel puțin 10 metri de rețeaua de apă, astfel încât, în caz de descoperire, impuritățile să nu intre în lichid. Fosa septică este instalată sub nivelul admisiei de apă. Acest lucru va preveni poluarea apei în cazul unei defecțiuni..

Cerințe pentru amplasarea apelor uzate pe șantierInstalarea unei fose septice nu trebuie să fie mai aproape de 5 metri de casă, întotdeauna cu un capac sigilat. Dacă instalați elementul mai aproape, atunci pereții pot fi spălați și va apărea un miros neplăcut.

Nu puteți instala o fosa septică în apropierea pomilor fructiferi, distanța de aici trebuie să fie de trei metri și cinci metri de drum. Distanța față de sursa de apă trebuie să fie de cel puțin 10 metri. În caz de curățare sau audit, ar trebui să existe o trecere liberă la trapa fosa septică. Atunci când planificați un teren de 6 acri cu o casă în faza inițială, este necesar să se țină seama de particularitățile amplasării apelor reziduale și de apă, deoarece aceasta afectează fiecare zonă.

Realizarea unei forme pentru o cale de grădină cu propriile mâini

Caracteristicile zonării

Zonele funcționale trebuie amplasate pe proiect. Acest lucru va ajuta la împărțirea corespunzătoare a spațiului și la limitarea vizuală a fiecărui element. Principala este o clădire rezidențială. Este amplasat într-un loc proeminent al șantierului și întotdeauna cu un fronton cu acces la stradă.

Caracteristicile zonării zonei suburbanePlasarea unei grădini și a unui loc de plantare ocupă cea mai mare parte a spațiului, de obicei 60% din dimensiunea totală a sitului. Puteți face o grădină din mai mulți pomi fructiferi și tufișuri. Pentru planificarea unei parcele de grădină de 6 acri, aceasta va fi cea mai bună opțiune, dar ținând cont de faptul că amplasarea grădinii necesită cantitatea maximă de soare.

Zona de recreere este amplasată nu departe de casă, de preferință în apropiere de fronton, astfel încât proprietarii să se poată bucura de odihnă și, în același timp, să monitorizeze situația din curte. Este imposibil să amplasați zona în apropierea blocurilor gospodărești, deoarece au nevoie de acces bun, de asemenea, nu este recomandat să instalați un foișor în partea din grădină, pentru a nu crea umbră inutilă.

Dacă foișorul este instalat pentru primirea frecventă a oaspeților, atunci este de dorit ca acesta să fie lângă casa, deci este mai ușor să scoți mâncare și lucruri necesare pentru odihnă.

Locul de joacă este amenajat în apropierea casei, astfel încât să puteți avea grijă de copii de la geamuri. Puteți seta un loc unde să vă odihniți în apropierea foișorului, dar nu departe. Copiii au nevoie de umbră pentru ca soarele direct să nu-i dăuneze corpului. O umbrelă de grădină sau instalarea unei mici copertine vor ajuta la crearea mediului potrivit..

Design peisagistic

Nu este realist să prezinți un proiect fără amenajarea site-ului și contabilizarea amplasării paturilor de flori. Aceasta nu numai că creează un aspect estetic, ci și crește funcționalitatea casei. Peisagistica include frumusețea naturii, calcule matematice și percepția filosofică a mediului. Datorită lui, stilizarea este realizată.

Desigur, fără experiență nu va fi realist să creați un design frumos, dar puteți folosi micile sfaturi ale maeștrilor.

Cum să decorați o grădină din față cu propriile mâini

Peisagistica zonei suburbane

Toate zonele din proiect trebuie amenajate frumos și într-un mod original. Stilistii ofera trei optiuni pentru acest lucru:

 • Motivul dreptunghiular (se preferă severitatea conturului aleilor și liniilor drepte, baza este dispunerea geometrică a obiectelor. Cel mai adesea motivul este ales de persoanele pedante sau de perfecționisti).
 • Tipul circular (liniile netede și paturile florale ovale sunt importante, utilizarea acestor elemente în proiectarea casei pentru a uni diferite forme arhitecturale).
 • Vedere în diagonală (extinde vizual limitele unei zone mici și sugerează zonarea de-a lungul diagonalelor).

Alegerea tipului de amenajare a elementelor depinde de preferințele personale și de designul casei. Este important ca proprietarii să fie confortabili și confortabili pe șantier, principalele funcții sunt întruchipate și estetica clădirii nu este încălcată.

Decorul de complot

Este mult mai dificil să dotați și să conectați armonios zone întregi într-o zonă mică decât într-o zonă mare. La urma urmei, întregul teritoriu nu este ușor de văzut bine, dar permite și ascunderea defectelor sau supravegherii proiectului.

Uneori limitele rezultate sau liniile stricte ale clădirilor nu vă permit să simțiți confortul dorit. În acest caz, situația este corectată cu ajutorul plantelor alpiniste și al copacilor de grădină..

Decorul unui teren de 6 acriDacă diferența dintre zone este mare și trebuie să ascundeți hambarul, atunci este potrivit un gard viu, un gard de plasă cu flori cretate la suprafață. Chiar și un gard gol vopsit într-o culoare plăcută de lumină va încânta ochii și va crea impresia de ușurință a spațiului.

Din punct de vedere vizual, nu aveți nevoie de multe detalii și accente diferite. Pe un teren mic, câteva paturi de flori sunt suficiente pentru a sublinia stilul bine îngrijit și ales. Cu cât sunt mai multe obstacole în zonă sub formă de plantații, cu atât site-ul va părea mai puțin vizual. Chiar și zonarea corectă se poate deteriora sub greutatea verdeaței și a abundenței de flori..

Pergolele împletite cu viță de vie sau trandafiri cresc spațiul mai mare. Nu este necesar să cumpărați rame gata, puteți face un element cu propriile mâini de pe scânduri înguste.

Multe gospodine le place să facă paturi de flori obișnuite cu un singur strat, ceea ce reduce vizual zona. Alternarea standurilor joase cu arbuști și copaci va crea un contrast normal între elemente, adăugând originalitate site-ului.

Trucuri de țară: sfaturi utile pentru amenajarea propriilor mâini

Nimic nu extinde spațiul mai bine decât un gazon obișnuit. Cu cât suprafața sa este mai mare, site-ul pare mai mare. Un exemplu izbitor de extindere a spațiului este amplasarea unei peluze în fața casei din partea străzii..

Traseele curbe capricioase se vor potrivi cu orice stil, vor putea sublinia atmosfera și confortul casei.

Nu este dificil să planifici un teren de cabană de vară de 6 acri, principalul lucru este să-ți găsești propriul stil, să pornești puțin imaginație pentru a-ți implementa planul.

Micile plăceri

Pentru a vă face vacanța plăcută și distractivă, este necesar să instalați locuri pentru relaxare pe site. Acestea pot fi bănci frumoase, cu elemente forjate lângă paturi de flori bine îngrijite sau arbori de lemn sub coroanele copacilor. O bucurie suplimentară atât pentru adulți, cât și pentru copii va fi instalarea unui leagăn.

Puteți găti mâncare pentru un picnic în casă pe aragaz sau pe grătar cu povești amuzante și anecdote. Puteți seta un loc pentru gătit în apropierea zonei de recreere, astfel încât să nu fie nevoie să pierdeți timp cu mișcări suplimentare în jurul site-ului.

Locuri pentru relaxare la cabana de vară

Unele concepte necesită un rezervor artificial. O mică fântână sau un iaz lângă foișor va crea un murmur liniștitor și vă va ajuta să vă relaxați. Un element frumos poate fi instalat și în fața podului casei, dar aici trebuie să vă gândiți la dimensiune. Cu cât este mai mare sursa de apă, cu atât site-ul va deveni mai frumos. Puteți combina estetica și funcționalitatea și puteți face o piscină frumoasă în locul unei fântâni. Dar acest lucru va necesita mai mult spațiu și costuri..

Paturile de flori sunt un alt decor al casei.. Nu puteți planta plante la întâmplare pe tot site-ul, creând obstacole în mișcarea normală. Este suficient să faceți mai multe paturi de flori cu mai multe niveluri medii pentru a sublinia originalitatea și confortul site-ului. Designerii recomandă instalarea plantelor cu flori într-o zonă de agrement, în fața casei sau în apropiere de foișoare și iazuri.

Chiar și o zonă mică poate combina funcționalitatea, frumusețea estetică și stilul profesional.


Opinii: 74