» » Cum să faci un șosel pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Cum să faci un șosel pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Cum se face un jurnal de lemn pentru o reședință de varăViața și odihna Dacha nu este doar carnea gustoasă gătită pe un foc, ci și așezarea afară lângă un foc sau într-o casă lângă un șemineu, când lemnul de foc este principala sursă de căldură. Chiar dacă veți petrece doar o perioadă caldă în afara orașului, un lemn de foc în casă va fi în continuare util, pentru că acolo este convenabil să depozitați lemn de foc pentru a face foc și pentru a pregăti delicatese din carne.

De ce avem nevoie de lemne de foc

Poate fi nevoie de stocuri de lemn uscat nu numai pentru o odihnă bună, ci și pentru încălzirea camerei, chiar dacă nu petreci toată iarna în țară. Multe persoane preferă acest tip de încălzire din următoarele motive:

 • De ce avem nevoie de lemne de focnu este nevoie să vă conectați la comunicații electrice sau pe gaz;
 • este un mod de încălzire mai ieftin și mai accesibil;
 • atunci când amenajați o baie pe teritoriu, nu puteți face fără lemn de foc;
 • focul în șemineu adaugă frumusețe și confort în cameră.

Pentru depozitarea pe termen lung a lemnului de foc după recoltare, veți avea nevoie de un loc special echipat - un lemn de foc.

Caracteristici de proiectare

Există o serie de cerințe pentru structurile create special pentru depozitarea lemnului de foc.. În special:

 • Do-it-yourself lemn de foc pentru căsuțele de varăamplasarea unor volume semnificative de lemn cu acces facil la acesta;
 • asigurarea fluxului de aer pentru uscare;
 • baldachin pentru protecția împotriva precipitațiilor atmosferice;
 • expunere minimă la lumina directă a soarelui, deoarece soarele usucă materialul, schimbându-și structura, iar buștenii ard prea repede;
 • extinderea trebuie combinată cu peisajul, fără a fi prea proeminentă și fără a introduce dizarmonia în spațiu.

De regulă, crearea unui depozit de lemn de foc începe prin planificarea și determinarea tipului de construcție viitoare. Desene ale unui șopron pentru o reședință de vară cu propriile mâini pot fi găsite pe Internet sau create pe cont propriu. Pe baza caracteristicilor amplasării și orientării în raport cu clădirea principală, structurile pot fi detașate sau adiacente caselor.

Extensii de construcție

Acest tip se remarcă prin simplitatea sa de construcție. Aici casa iese în locul unuia dintre pereți. Trebuie menționat că astfel de clădiri nu sunt cea mai bună soluție.. Printre principalele dezavantaje se numără:

 1. Nivel redus de siguranță la foc.
 2. Riscul de reproducere a insectelor dăunătoare, care împreună cu buștenii pot deteriora pereții casei.
Caracteristici de construire a unui împădurit cu propriile mâini

Extensii de construcțiePentru protecție, se aplică o impregnare specială sau casa este închisă cu un fel de obstacol (de exemplu, sunt instalate foi de metal). Este recomandat să amplasați extensii lângă peretele nordic - în acest fel puteți obține un strat intermediar care reține căldura.

Astfel de structuri nu devin întotdeauna o decorare a clădirilor și un plus armonios peisajului din jur. Din acest motiv, postează adapost de lemn din partea casei, cât se poate de închisă de ochii indurerați.

Structuri suspendate și portabile

Când construiți o casă de foc în țară cu propriile mâini, acordați atenție structurilor simple cu balamale fără excese arhitecturale simple: patru suporturi, podea ușor ridicată deasupra solului, un acoperiș simplu și pereți.

Depozite independente sunt de calitate superioară. Ele pot stoca stocuri semnificative de bușteni. Sunt ridicate, respectând cu strictețe regulile și folosind desene pre-elaborate.

Construcția unei căzi de foc în țară

Lemnul de foc din casă poate fi portabil. Este o soluție frumoasă și elegantă pentru livrarea de loturi mici pe locul de ardere. Pot fi confecționate din lemn sau metal: produsele forjate arată rafinate. Sunt prezentate mai multe cerințe:

 • uşura;
 • combinație cu design interior;
 • ergonomie.

Selectarea locurilor

Dacă aveți nevoie să faceți un jurnal de lemn, continuați de la dimensiunea și scopul estimat pentru care vor fi utilizate consumabilele. Atunci când aleg o locație, locuitorii cu experiență din vară recomandă:

 1. Alegerea unui loc pentru lemn de focEste recomandabil să amplasați depozitarea mai aproape de braț, dar la o distanță suficientă pentru ca scânteile să nu ajungă la depozit cu lemn.
 2. Dacă doriți să faceți un bustean de lemn pentru o baie, așezați-l în colțul clădirii..
 3. Abordarea extensiei trebuie să fie liberă, iar suprafața căii care duce la ea trebuie să fie de înaltă calitate. Ploaia sau zăpada nu ar trebui să îngreuneze vânarea buștenilor.
 4. Alocați o zonă cu un sol fertil insuficient pentru a evita umbrirea plantelor.
 5. Este mai bine să abandonați locația lemnului de foc în partea inferioară a site-ului, unde apa se poate acumula după ploi lungi și abundente.
Construcție pas cu pas a bricolajului unei pivnițe din țară

Caracteristici de construcție

În cele mai multe cazuri, lemnul este utilizat pentru construcția spațiilor de depozitare, iar acest lucru este destul de justificat. Dar puteți lua și alte materiale care protejează bine de precipitațiile atmosferice. Este mai bine să abandonați foile de metal, deoarece soarele va începe să le încălzească, formând un efect de seră, care este extrem de nedorit: buștenii se vor usca și vor arde prea repede.

Caracteristici ale construcției unui lemn de foc

La ridicarea pereților, se recomandă să lăsați câteva goluri, care vor fi destinate ventilației (diametrul mediu al găurilor trebuie să fie de aproximativ 10 mm). Pentru a crea un acoperiș, sunt potrivite materiale obișnuite pentru acoperiș: foi de ardezie, policarbonat, ondulină.

Etapele muncii

De exemplu, luați în considerare opțiunea cu o clădire separată pe site. Șase bușteni mari vor fi folosiți ca structuri de susținere, câte trei pe fiecare parte.

Secvență de construcție:

 1. Secvența construirii unui lemn de focMarcarea locului. Săpați găurile pentru suporturi (lățime 30 x 30 cm, adâncime 50 cm). Trebuie umplute cu moloz.
 2. Tratarea buștenilor înainte de instalare cu o soluție antiseptică.
 3. Montarea de jurnale încrucișate - baze pentru viitorul etaj.
 4. Montarea cadrului.
 5. Construcție de acoperiș.

Un depozit pentru depozitarea lemnului de foc este format din materiale simple: proprietarul îl poate construi cu cunoștințe de bază despre construcție și dorința de a face în mod independent o extensie utilă în zona sa suburbană.


Opinii: 119