» » A face vatră pentru un foc în țară cu propriile mâini

A face vatră pentru un foc în țară cu propriile mâini

Deschide șemineu în țarăO casă confortabilă în afara orașului nu poate fi imaginată fără grătar sau întruniri confidențiale cu prietenii și rudele la un foc viu. Aceasta este atât relaxare, cât și un fel de unitate cu natura. Este dificil să construiți un șemineu în interiorul clădirii, dar nu este atât de dificil să amenajați un șemineu în țara din afara. Este suficient să ai abilități primare în construcții pentru a o face nu numai convenabilă în practică, ci și frumoasă.

Site confortabil pentru focuri de tabără

Neavând timp să achiziționeze un teren pentru o casă de țară sau doar au construit-o, fericiții proprietari se gândesc unde să amenajeze o groapă de foc în țară, astfel încât să fie frumoasă, cu o zonă de recreere echipată convenabil în jur și, în același timp, respectă regulile de securitate la incendiu.

Vatra de dacha este, de fapt, inima casei, unde seara vor admira scânteile de foc și cântă cântece peste un pahar de vin, iar după-amiaza grătește kebab-urile și insistă pe un ceai delicios, așa că trebuie să alegeți un loc pentru el cu foarte mare atenție, mai ales că va fi dificil să-l refacați mai târziu.

Pregătirea și primele contururi

Cum să construiți o vatră deschisă pentru un incendiu în țarăPuteți face un șemineu în țară, fie prin scufundarea lui adânc în pământ, ceea ce este o opțiune mai dificilă pentru finisarea și asigurarea unui flux de oxigen, fie prin crearea unei structuri supraterane. Există o mulțime de opțiuni, dar în primul rând trebuie să vă asigurați că copacii și casa, precum și orice clădiri sunt la cel puțin 4-5 metri de marginile exterioare ale vatra.

Nu îl puteți așeza pe un deal sau sub nivelul grădinii și al casei, cel mai bine este să alegeți un loc în mijlocul site-ului sau să urmați regula raportului auriu - la două treimi de la intrarea principală. De asemenea, trebuie să țineți cont de ce parte a site-ului bate cel mai des vântul și cât de aproape de mobilier va fi focul. Este foarte favorabil să-l așezi la 70-90 cm de cercul exterior al vatra. Materiale necesare:

 • lopata si spatula;
 • pietriș, turnare beton, ciment;
 • lipici semineu, nisip;
 • cărămizi, pietre de diferite dimensiuni;
 • bandă de măsurat și spatulă mică.

Construcție de vatră la cabană de varăEste mai bine să curățați imediat teritoriul: dezrădăcinați rădăcinile copacilor, îndepărtați tufele mari, pietrele, nivelați suprafața. După ce a decis locul, trebuie să conturați contururile viitoarei groapă de incendiu. De obicei, acesta este realizat în jur de un metru în diametru și stratul superior de gazon este îndepărtat de pe șantier, astfel încât, mai târziu, fără probleme, așeză zidărie sau plăci acolo pentru frumusețe și siguranță..

Prețuri și servicii pentru nivelarea zonei suburbane

Zidărie clasică

O ramă metalică veche dintr-un tractor sau un vas mare de aluminiu cu laturi înalte, din care trebuie să tăiați fundul, va servi drept cadru. De-a lungul liniei sale exterioare, sunt așezate blocuri de beton turnate sau pietre plate cu o grosime de cel puțin 15 cm, așezate în patru blocuri. Pentru a fixa rândul superior de zidărie, se folosește un mortar special cu componente refractare, iar pentru a umple golurile dintre cărămizi se folosește ciment. Puteți utiliza, de asemenea, un adeziv special pentru șemineu. Cele mai utilizate materiale sunt:

 • pietre naturale - granit, marmură, pietruire;
 • pietricele mari, bolovani;
 • dale de beton și trotuar;
 • bloc de cinder și cărămidă obișnuită.

Dacă se folosesc pietre naturale, cu excepția rocilor de coajă și a calcarului, atunci soluția de argilă este de asemenea acceptabilă. Cărămidele de casă funcționează bine. O bază metalică sau din oțel îi va proteja de supraîncălzire. Pietrișul fin este turnat pe fund pentru a fi drenat. Astfel, adâncimea pentru groapa de foc este de 30-40 cm, iar pietrișul va dura cel puțin 15 cm. Ultimul strat de zidărie poate fi realizat din pietre decorative pentru a crea un obiect exterior unic stilizat.

Forma este de cele mai multe ori aleasă rotundă, aceasta este cea mai convenabilă și pentru a nu obține un mic iaz în loc de vatră deschisă în casa de la țară după dușuri grele, merită să construiți o acoperire din metal. Dacă o faceți la comandă, într-o formă interesantă, cu ornamente sau decorații stilizate, va adăuga frumusețe designului..

Moduri diferite de a îmblânzi focul

Există multe opțiuni pentru crearea diferitelor tipuri de groapă de foc în țară cu propriile mâini. Nu trebuie să fie rotund. Va fi și mai ușor pentru începători să creeze un contur pătrat, pentru aceasta, blocurile obișnuite de beton și adezivul special sunt potrivite. Puteți folosi turnarea betonului sau pietrișul, dar în orice caz totul va funcționa.. Deci forma și aspectul sunt o problemă de gust și alegere personală:

 1. Șemineu fa-te-singurSemineele în profunzime sunt foarte populare. Pentru a face acest lucru, trebuie să săpați o gaură în mijlocul curții străzii, respectând regulile de siguranță. Cel mai adesea este turnat cu beton, iar blatul este decorat după gust. Adâncirea se face cel puțin 40-50 cm, dacă este mai mult, atunci lemnul de foc se poate arde prost, deoarece este nevoie de un flux de aer proaspăt. A doua opțiune este fără turnare, când perimetrul interior al gropii este căptușit cu cărămizi termorezistente. Ar trebui așezată vertical, iar pietrișul trebuie turnat pe fund. Este de remarcat aici că, inițial, diametrul locașului trebuie să fie mai larg, ținând cont de spațiul ocupat de cărămizi. Lemnul de foc într-o astfel de structură este plasat vertical, înclinat spre centru, colectat într-un con.
 2. Este ușor să faci o groapă de foc DIY dintr-un butoi metalic vechi, chiar dacă este ruginit. Veți avea nevoie de un ferăstrău - „râșniță”, pietre și ciment în raport de la 1 la 3 cu nisip, pentru fixare. La baza peretelui butoiului, se decupează un dreptunghi ca o ușă a cuptorului. Butoiul în sine este așezat pe o bază de beton, de exemplu, în centrul locului pregătit, pe o „pernă” de nisip care se potrivește cu dimensiunea fundului său. În continuare, cel mai interesant este să așezi pietre rând pe rând în jurul bazei, dar lăsând fanta ușii libere. Această gaură va fi necesară pentru a face mai convenabil să agitați lemn de foc cu un poker sau să puneți cărbune. Datorită zidăriei, puteți extinde zona vatra și puteți crea chiar și un șemineu improvizat.
 3. O vatră de cărămidă pentru un grătar este realizată conform principiului clasic, numai fără o bază cu jante metalice. Este necesar să săpați o mică depresiune de-a lungul conturului, să turnați pietriș în centru, apoi așezați baza viitoarei gropi de foc cu cărămizi într-un cerc, fixându-le cu ciment. După ce ați creat o fundație bună, puteți aplica imaginația și puteți realiza o structură pe mai multe niveluri, decorați pereții exteriori atât cu cărămizile în sine cât și cu pietre decorative.
 4. Este mai dificil să creezi o structură de beton în care poți face un foc în casa de la țară cu propriile mâini, deoarece acest lucru va necesita o matriță de turnare suplimentară. Este fabricat din placaj, scânduri și astfel încât betonul să nu iasă la iveală. Este mai bine să apelați la un maestru dacă nu sunteți încrezători în propriile abilități. O astfel de vatră va fi foarte puternică și durabilă, în plus, o bază creată individual va ajuta la crearea unui design unic. Betonul este turnat în forma de lemn pregătită, iar când se întărește, baza este îndepărtată. În continuare - cameră pentru imaginația designului.
 5. Caracteristici ale alegerii unui loc pentru construirea unei vatraSeminee din pietre naturale - marmură, granit, malachit, rodonit - arată incredibil de frumos. De obicei, sunt făcute la comandă în funcție de modele speciale, iar costul este destul de mare. Deși o astfel de vatră va servi foarte mult timp și, în timp, poate deveni un moștenitor al familiei.
 6. Cel mai simplu mod este să achiziționați un ghiveci de flori din fier sau ceramică la orice fabrică de produse din beton armat. Poate fi utilizat imediat sub un foc, atât pe sol, cât și cufundat în pământ, dacă doriți. Avantajul versiunii la sol este că poate fi mutat pe stradă sau grădină în orice loc.
 7. O focalizare temporară poate fi pusă în general în jumătate de oră. El, desigur, va fi simbolic și nepăsător, dar va îndeplini regulat funcții practice. Pietrele mari sau blocurile de beton sunt stivuite cât mai strâns între ele într-un cerc, iar nisipul este turnat în centru. Pe un astfel de șemineu, puteți găti în siguranță mâncarea folosind grătarul, apoi demontați și îndepărtați fără probleme.
 8. Un alt mod de a crea o vatră de gătit este să iei un jurnal lung și să folosești un ferăstrău pentru a-l tăia vertical în cruce și din nou, ca un tort, înainte de a ajunge la bază. În continuare, puneți hârtie sfărâmată sau paie în interiorul fisurilor, puneți-o pe foc și puteți pune vasele ignifuge începând să gătiți. În acest caz, nu vorbim despre estetică, acesta este un mod practic dacă, de exemplu, energia electrică este oprită.
Moduri simple de a face figuri de grădină cu propriile mâini

Materiale pentru construirea unei vatraPentru orice loc de foc cu grijă echipat cu grijă, puteți comanda un blat din piatră care îl încadrează în jurul perimetrului. Pe o astfel de masă cu foc de tabără, puteți pune farfurii cu mâncare și căni de cafea și ceai, oferind încălzire constantă, în plus, este pur și simplu frumos și convenabil. De asemenea, puteți comanda emisfere forjate frumoase pentru decorarea superioară a focului. Bolurile sau sferele cu modele sculptate sunt populare: globul, oceanul cu delfini sau pădurile cu animale sălbatice. Iluminate de limbi de foc, arată ca holograme sau picturi reînviate.

Zona de relaxare

Este foarte important nu numai să creezi o vatră, ci și să amenajezi un site în jurul său, aranjând totul frumos și confortabil. Desigur, cel mai simplu mod este să îl completați pur și simplu cu beton sau pietriș din motive de siguranță la incendiu., dar merită abordat mai creativ problema și decora groapa de foc astfel:

 • Cum să faci un loc de odihnă în țarădale de marmură de diferite culori, puse în mod pitoresc cu mozaicuri. Ele sunt combinate ideal cu o zonă de grătar și contrastează cu verdele gazonului. De asemenea, este convenabil să așezați mobilier pe ele, astfel încât să fie undeva să stea în jurul focului. Pe o suprafață plană, este nu numai convenabil, dar și sigur;
 • cărămidă și crearea unei bănci circulare de cărămizi colorate la o distanță sigură de foc. Pare elegant și în serile răcoroase va oferi căldură tuturor celor care stau să se încălzească, având în vedere capacitatea unei cărămizi de a menține căldura;
 • nisip improvizat - zona din jurul vatra cu masă de foc este acoperită cu mult nisip. De-a lungul marginilor, este logic să faceți din piatră, circulare sau dreptunghiulare, bănci cu spatele, apoi puteți sta confortabil cu picioarele în nisip și să vă bucurați de vederea unei flăcări vii;
 • amfiteatru - în acest caz, vatra este situată sub nivelul casei, iar coborârea spre ea se face sub formă de trepte circulare blânde, care servesc și ca scaune;
 • canapele circulare sau doar mobilier de grădină din bambus cu perne pot fi așezate pe podeaua de piatră;
 • un foișor din lemn și bănci arată de asemenea frumos, dar în acest caz ar trebui să fii mai atent la problema siguranței, deoarece scânteile de la un incendiu pot provoca un incendiu.
Amenajarea unei căsuțe de vară: paturi confortabile și căi îngrijite

Pentru ca site-ul focului de tabără să fie nu numai frumos, ci și să servească mult timp, există anumite reguli de îngrijire. Sunt destul de simple, dar dacă le neglijezi, va trebui să le restaurezi de fiecare dată..

După fiecare utilizare, trebuie să:

 • scoateți și aruncați cenușă și reziduuri de cărbune răcit;
 • acoperiți cu un capac pentru a preveni acumularea de ploi și resturi;
 • scoateți grătarul și curățați-l imediat.

Tipuri de focare deschiseDesigur, toate acestea se fac după ce focul a ars și vatra s-a răcit. Dacă urmați aceste reguli simple, focul va deveni nu doar un simbol, ci o adevărată vatră a familiei, în spatele căreia este plăcut să stai cu rudele și prietenii nu numai în serile de vară, ci și în timpul iernii - pentru a se încălzi și a sărbători o zi de naștere sau Anul Nou..

Este foarte simplu să creați o vatră în țară, acest lucru nu necesită cunoștințe speciale în construcții, iar cu puțină imaginație și materiale decorative, puteți crea o piesă cu adevărat unică de design de peisaj și doar un loc sincer în care este întotdeauna plăcut să invitați oaspeți.


Opinii: 96