» » Cum să construiți un foc de tabără în design de peisaj în casa dvs. De țară

Cum să construiți un foc de tabără în design de peisaj în casa dvs. De țară

Până în prezent, s-au acumulat mai mult de o duzină de diverse modele de șeminee originale, care în cabana de vară îndeplinesc atât funcțiile de eliminare a deșeurilor de lemn, cât și o casă confortabilă în aer curat, și un element important în decorarea peisajului țării. Mulți oameni se străduiesc să echipeze un astfel de element al peisajului cu propriile mâini folosind mijloace improvizate. Pentru ca planul să reușească cât mai bine, trebuie să cunoașteți câteva dintre aspectele tehnice ale procesului.

Opțiuni de proiectare

Conform principalelor lor caracteristici de proiectare, focurile de tabără din căsuțele de vară sunt împărțite în 3 tipuri:

 • deschis-
  Știați? Există aproximativ 8 tipuri în funcție de metoda de incendiu (acestea sunt doar cele principale). În plus, există mai multe tipuri de incendii mai puțin populare..
 • în profunzime-
 • închis.
Pentru a decora un teren de grădină, vă sfătuim să citiți despre cum să faceți cascadă decorativă, tobogan alpin, mixborder, stânci artificiale, curentul uscat, Fântână, gabioane, piese din tăieturi de lemn și beton, precum și o grădină de flori din anvelopă roată și pietre.

Producătorii oferă proprietarilor tot felul de modele de vatra portabile fabricate la fabrici, unele dintre care chiar funcționează pe gaz. Este foarte dificil să-ți imaginezi un iubitor al naturii care pune o conductă de gaz prin secțiunea sa și apoi se așează în fața unui arzător de gaz care bate, dar acestea încă există.

Dar majoritatea copleșitoare a locuitorilor de vară preferă focul vrăjitor al unui foc viu și fumul parfumat din cărbuni de stejar sau mesteacăn. Mulți dintre ei construiesc șeminee minunate cu propriile mâini. Din fericire, acest lucru nu este atât de complicat..

Știați? Meciurile au fost inventate de Jean Chancel în 1805, iar 18 ani mai târziu, chimistul Johann Debereiner a inventat o brichetă.

Deasupra pamantului

De regulă, pentru a construi o vatră de deasupra solului, în pământ este săpată o depresiune rotundă de zece centimetri cu un diametru de metru și, după nivelarea suprafeței, este instalată o jantă metalică. De obicei, pentru acest lucru, un inel nu foarte larg este tăiat dintr-un butoi metalic sau un cazan vechi..

Apoi, este ridicat un perete în jurul marginii:

 • blocuri de cinder;
 • blocuri de beton;
 • dale de pavaj;
 • pietrișuri din granit;
 • pietre decorative.
Lățimea optimă a peretelui ridicat este de 15 centimetri. Materialul din care este ridicat este atașat între ele cu mortar de zidărie cu aditivi refractari, mortar pentru cuptor de lut sau lipici special pentru șeminee.

Decalajul dintre janta metalică și peretele decorativ trebuie acoperit cu nisip.

O altă variantă a șemineului de la suprafață este destul de populară, din fier galvanizat ondulat:

 1. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați două foi de metal, a căror lățime este aceeași și corespunde înălțimii vatra planificată.
 2. Lungimea foilor va varia. În primul rând, ar trebui să fie posibil să se rostogolească un inel cu un diametru de la ea (plus câțiva centimetri pentru un capăt al foii pentru a merge la celălalt pentru a le fixa).
 3. A doua foaie este aleasă mai mică - ar trebui să facă un inel cu un diametru de 80 de centimetri.
 4. Apoi, inelul mai mic este introdus în cel mai mare, astfel încât centrele lor să coincidă.
 5. Spațiul rezultat dintre inele este acoperit cu nisip.
Video: șemineu DIYRezultatul este un șemineu foarte frumos, care este foarte ușor de făcut..

În profunzime

Pentru această opțiune, șemineul va trebui să sape o gaură:

 1. Diametrul său este arbitrar și depinde de preferințele și nevoile personale ale proprietarului, dar adâncimea este de obicei de aproximativ patruzeci de centimetri.
 2. Un strat de pietris fin de cincisprezece centimetri este așezat în partea de jos a gropii.
 3. Lucrările din cărămidă verticală sunt ridicate de-a lungul pereților gropii folosind mortar de lut.
 4. Un strat mic de pământ este îndepărtat în jurul marginilor șemineului finalizat pentru a face un cerc cu diametrul de 4-5 metri.
 5. Cercul rezultat trebuie să fie pavat cu plăci de pavaj.
 6. Golul dintre zona pavată și șemineu trebuie acoperit cu nisip.
Vă sfătuim să citiți, cum să aranjați corect sculpturile de grădină pe site, cum să-ți diversifici grădina cu propriile meșteșuguri, cum să faci lebede din cauciucuri, cum să faci o buburuză, cum să rafinați un ciot de copac în grădină.

Reguli pentru alegerea unui loc pentru șemineu

Principala cerință pentru toate focurile de tabără, fără excepție, este respectarea regulilor de securitate la incendiu. O vatră în aer liber trebuie să fie amplasată la cel puțin 4 metri de copaci și tufișuri. Trebuie să fie separat de spațiile rezidențiale și de clădiri cu un spațiu de cel puțin 3 metri.

Nu se recomandă amenajarea unui incendiu în apropierea granițelor siturilor, astfel încât vecinii să nu sufere de fum în exces. De obicei, un șemineu nu este organizat în locuri ridicate..

Important! Este contraindicat categoric instalarea focurilor de tabără în imediata apropiere a locului de depozitare a buteliilor de gaz, a materialelor combustibile și a produselor chimice.

Amenajarea zonei de agrement

Vatra de dacha îndeplinește pe site nu atât utilitare, cât și funcții decorative, contribuind la îngrijirea și atractivitatea peisajului din jur. Prin urmare, rareori acționează ca un singur element pentru amenajarea unei zone suburbane..

De regulă, în jurul șemineului se formează un fel de zonă de agrement, sub forma unei zone pavate înconjurate de un gazon verde. Căile duc spre zona de agrement, iar pe site-ul propriu se află mobilier (scaune, fotolii, bănci, bănci, mese, lemn de foc decorat elegant).

Puteți așeza, de asemenea, lângă șemineu canapea de palet făcută manual.

Un șemineu într-o casă de țară îndeplinește adesea aceleași funcții ca și un șemineu în interiorul unei case. Membrii familiei și oaspeții lor se adună lângă ea pentru a se relaxa, pentru a găsi liniște sufletească și pentru a se deconecta de la stresurile zilnice care umplu viața modernă a fiecărei persoane cu crăparea confortabilă a lemnului de foc, a fumului parfumat și a căldurii focului..Un loc frumos și funcțional pentru un incendiu construit pe o căsuță de vară cu propriile mâini poate deveni un subiect de mândrie specială pentru proprietar. Și de multe ori devine un loc cheie în peisajul din jur, la fel cum vatra a devenit odată un simbol al confortului și bunăstării familiei..


Opinii: 72