» » Cum să construiți o toaletă în țară cu propriile mâini

Cum să construiți o toaletă în țară cu propriile mâini

Dispozitiv CesspoolO petrecere confortabilă la o cabană de vară este de neconceput fără a aranja locuri pentru igiena personală. Un duș și o toaletă exterioară din țară cu propriile mâini poate fi realizat din materiale de fier vechi, dar este important să respectați cerințele sanitare și să țineți cont și de particularitățile locației site-ului. O toaletă de țară poate fi amplasată în casă sau pe stradă, iar principiul funcționării sale depinde de aceasta. O toaletă construită corect va dura mai mult de o duzină de ani..

Caracteristici de proiectare

Înainte de a construi o toaletă în țară cu propriile mâini, țineți cont de nivelul apariției apei subterane. Când acestea nu se ridică deasupra pragului de 2,5 m de la sol, puteți construi o toaletă cu un bazin. Dacă se află aproape de suprafață, atunci trebuie să construiți un alt tip de cabină..

Tipuri de toalete de țară:

 1. Construcția unei case de toaletăDesign simplu, cu un cesspool de până la 1,5 m adâncime, în care se acumulează drenuri și se descompun treptat.
 2. Dulap cu pudră pentru zonele cu masă subterană apropiată. Canalizarea este colectată într-un butoi sau găleată sub scaunul de toaletă, acoperită cu turbă și îndepărtată manual pe măsură ce se acumulează..
 3. Dulap uscat cu un recipient și mijloace achiziționate pentru fermentarea apelor reziduale, care pot fi apoi utilizate ca îngrășământ.
 4. Dulap cu mansardă cu un șervețel sigilat, pentru care este comandată o spălătorie.
 5. O toaletă chimică, similară cu un dulap uscat, dar folosește reactivi care descompun apa uzată prin reacții chimice.
 6. Toaleta de țară de turbă, instalată în casă, similară cu designul dulapului cu pulbere. Turba cumpărată este folosită ca pulbere.
Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâini: desene și dimensiuni

Atunci când alegeți locația și designul unei toalete de țară, trebuie să fiți ghidați de direcția vântului și de cerințele SanPin. Majoritatea restricțiilor se aplică structurilor cu cesspool. Cel mai apropiat rezervor sau sursă de apă potabilă trebuie să fie de cel puțin 25 m, la rezidențiale și clădiri - 8 m, la stropi cu vite - 4 m, până la limita sitului - 1 m.

Dispozitiv Cesspool

Secvență de asamblare cadruÎnainte de a construi o toaletă pe stradă cu propriile mâini cu o fosa septică din plastic, ar trebui să fiți atenți la faptul că conducta de intrare trebuie să fie în cabină, deoarece un scaun de toaletă va fi atașat de ea. Gâtul este lăsat în afara casei, masele de canalizare vor fi pompate prin ea. Mărimea groapei ar trebui să fie mai mare cu 30 cm pe toate părțile decât fosa septică.

Crearea unui groapă pătrată:

 1. Decoratiune interioaraÎn partea de jos a gropii, drenajul este aranjat din cărămizi sparte, moloz mare sau pietre.
 2. Pereții gropii sunt acoperiți cu o plasă de legătură cu lanț cu o plasă de 50x50 mm, este fixată cu suporturi metalice.
 3. Pentru a crește rezistența, pereții sunt întăriți cu un strat suplimentar de plasă cu o dimensiune a ochiurilor de 100x100 mm.
 4. Soluția concretă se aplică prin metoda de aruncare. Stratul său trebuie să fie de 5-8 cm.
 5. După uscare, peretele este nivelat cu un al doilea strat.

Versiunea rotundă a anvelopelor auto vechi este potrivită pentru utilizare pe termen scurt. Ideal pentru căsuțe de vară vizitate în weekend și sărbători.

Plan de muncă:

 1. Se pregătește o groapă cu 20 cm mai mare decât diametrul anvelopelor.
 2. Un strat de drenaj grosime de 15 cm.
 3. Anvelopele sunt plasate în centrul piramidei.
 4. Piatra strivită este turnată în jurul lor și compactată.
Sistem de alarmă GSM de securitate wireless pentru căsuțele de vară

Tamburele metalice pot fi utilizate în același mod. Dar această opțiune nu va dura mult, deoarece se folosește un material predispus la coroziune..

Construcția unei case de toaletă

Dimensiunile standard ale unei cabine de toaletă de țară sunt 2,5 m înălțime și 1,5 m lățime. Dimensiunile pot varia în funcție de amenajările interioare. Înainte de a face o toaletă pe stradă, trebuie să dotați baza deasupra gropii pregătite.

Montarea unei plăci de fundație:

 1. WC de bricolaj în țarăPanourile ratate cu un antiseptic sunt așezate pe groapă, extinzându-se cu 80 cm dincolo de limitele sale.
 2. Nu uitați că este necesar să lăsați găuri pentru pomparea groapei și evacuarea.
 3. Cofrajul este construit și filmul plastic este răspândit.
 4. Deasupra acesteia este așezată o grilă de armare, care nu depășește cofrajul..
 5. Structura este turnată cu beton.

Secvență de asamblare cadru

Puteți face o toaletă de țară cu propriile mâini din profile din lemn sau metal. O casă simplă este asamblată dintr-o bară de 50x50 mm și plăci cu grosimea de 30 mm. Este instalat astfel încât accesul la trapa cesspool să nu fie împiedicat..

Instrucțiuni:

 1. Dimensiunile toaletei din țară cu propriile mâini și deseneUn suport dreptunghiular cu un buiant este asamblat și înșurubat la fundație.
 2. Tabla de podea este așezată.
 3. Înălțimea peretelui frontal trebuie să fie mai mare decât partea din spate pentru a asigura panta. Sunt colectate din grinzi.
 4. Lintelele cu diagonală sunt atașate de pereții laterali.
 5. Balamalele ușii sunt fixate pe peretele frontal și, dacă este prevăzut, o gaură pentru fereastră.
 6. Cadrul este acoperit cu o placă sau foi de profil.
 7. Deasupra este așezat un strat de impermeabilizare (material de acoperiș).
 8. Ardezie este folosită ca material pentru acoperișuri.

Elementele din lemn sunt impregnate cu compuși anti-fungici și acoperite cu lac sau vopsea. Ușa este balansată și închisă. Mecanismele complexe nu sunt utilizate deoarece ruginesc rapid.

Decoratiune interioara

Cabana de toaletă DIYO conductă de ventilație este prevăzută pentru a elimina gazele. Capătul său inferior este introdus în groapă, iar cel superior se ridică deasupra acoperișului cu mai mult de 20 cm. În acest scop, o țeavă de plastic cu un diametru de 10 cm și cleme de fier sunt folosite pentru fixarea acestuia pe peretele din spate. Tracțiunea este îmbunătățită de o duză de deflector instalată pe capătul superior al conductei.

Încălzitor de apă pentru căsuțele de vară: tipuri de încălzitoare de țară

Iluminatul interior și exterior este oferit pentru un timp confortabil în toaletă. Agățați o lanternă montată pe perete, fie cu baterie, fie alimentată cu electricitate. În timpul zilei, lumina intră printr-o fereastră sau prin găuri în pereții laterali. Acoperișul poate fi realizat din policarbonat transparent și nu trebuie să fie cu fir.

Un cesspool va dura mai mult dacă nu va fi înfundat. Pentru a face acest lucru, o găleată este așezată lângă scaunul de toaletă, iar hârtia igienică și alte produse de igienă sunt aruncate în recipient în timp ce se acumulează..

Este posibil să echipezi o toaletă în țară într-un timp scurt, dar în timpul utilizării acesteia trebuie să ai grijă de siguranța structurii de lemn și să cureți groapa la timp pentru a prelungi durata de viață.


Opinii: 66