» » Șase tipuri de clădiri necesare pentru o reședință de vară

Șase tipuri de clădiri necesare pentru o reședință de vară

Îmi place când totul este stabilit în ordine. Soțul meu se amuză constant de mine: dă-ți frâu liber și probabil vei alinia florile. Nu voi construi, răspund - ordinea haotică din grădină și paturi de flori este mai mult pe placul meu. Dar tot acest „haos” este rodul unei munci atente și scrupuloase. Rezultatul este foarte frumos. Uita-mă-uita coexistă cu frezii, decorativ Fântână înconjurat de o piatră de piatră, iar peretele hambarului nescris este decorat plantele cataratoare. Dar în casă și în clădiri, încerc mereu să mențin ordinea. Nu „haotic”, ci obișnuit))

Casă la țară cu clădiri
Casă la țară cu clădiri

Viața organizată rațional elimină o mulțime de probleme și contribuie la o distracție plăcută. Sufletul este mai calm când sapă din greblă „Live” în șopronul lor, camera de duș și toaletă sunt situate în apropiere, iar casa de la țară poate găzdui toți oaspeții. 

Chiar și pe o suprafață mică, vă puteți acomoda confortabil dacă aranjați clădirile „cu înțelepciune” și mențineți ordinea în ele. Să aruncăm o privire la ce tipuri de clădiri auxiliare sunt cu adevărat necesare și cum să le utilizăm optim..

Casă de țară în beneficiul economiei

Fără îndoială, clădirea principală din suburbie - casă, unde te poți ascunde de vremea rea, să primești oaspeți și să te bucuri de vacanța ta. El, desigur, nu se aplică în clădiri, dar poate îndeplini, de asemenea, una sau alta funcție utilă. De exemplu, am o copertină atașată casei mele de la o parte, unde se păstrează lemne de foc. Există o mini cămară sub verandă pentru găleată, stropitoare, îngrășăminte uscate și alte atribute de grădinărit. Și la mansardă există tot felul de „diferențe” care sunt necesare din când în când: un leagăn suspendat, bicicleta pentru copii, o piscină gonflabilă etc..
 

Casa la tara
Casa la tara

Proiectarea clădirilor din țară ar trebui să înceapă în etapa de dezvoltare a proiectului pentru o zonă suburbană. Aici este important să vă gândiți la cât mai atent: unde va fi lemnul de foc, dacă aveți încălzire a sobei, cum ar fi cel mai bine să amenajați șopronul și unde să dotați un duș și o toaletă exterioară. Voi enumera principalele tipuri de clădiri și veți gândi ce aveți deja și ce lipsește.

Bucătărie de vară

În sezonul recoltei legumelor și fructelor, bucătăria de vară este poate chiar mai semnificativă decât casa de la țară. Aici lucrăm ca albinele, oferindu-ne bunătăți conserve și murate pentru tot anul.

Bucătărie de vară
Bucătărie de vară

Principiul construirii unei bucătării de vară nu este cu mult diferit de principiile construirii unei case de țară, cu excepția faptului că cerințele fundație și izolatie nu atât de mare. Acoperișul bucătăriei de vară este de obicei plat cu o ușoară pantă pentru a permite scurgerea apei pluviale. Și deschiderile ferestrei sunt construite larg, uneori - întregul zid, oferind o imagine de ansamblu bună asupra teritoriului și a intrării în casă. 

Frumos să aduc într-o bucătărie de vară țevi de apa și dotați-o cu o scurgere. La urma urmei, trebuie să gătiți, să sterilizați, să hrăniți gospodăriile de acolo și nu puteți aplica cu găleți de apă. În plus, este foarte important să aranjați bucătăria frumos - într-o atmosferă confortabilă și este plăcut să gătiți. Mâncarea gătită cu suflet este întotdeauna mai gustoasă decât mâncarea gătită cu putere. Probabil că orice gospodină știe despre asta. 

Pentru a menține nivelul de confort urban în bucătăria de țară, instalați un încălzitor de apă instantaneu și veți fi întotdeauna cu apă caldă. Puteți alege acest dispozitiv casnic pe piața noastră, care reunește magazine online mari. Selecţie Încălzitoare de apă curgătoare electrice.


Puteți găsi idei interesante pentru amenajarea bucătăriilor de țară din următoarele articole:


Grajd în țară

Nu regretați pe site-ul dvs. un loc sub un hambar, chiar dacă nu foarte mare. Este foarte convenabil pentru depozitarea uneltelor de grădină, a materialelor de construcție și a altor căsuțe de vară. Da, și la recoltare, vă va ajuta, deoarece puteți depozita temporar legume și fructe acolo. Este mai bine să ascundeți șopronul de ochii din spatele grădinii, poziționându-l astfel încât să-l puteți ajunge rapid atât din casă, cât și din grădină.
Vărsat de țară, împletit cu struguri
Vărsat de țară, împletit cu struguri

Este ușor de construit:

  • marcați zona pentru șopron;
  • îndepărtați stratul superior de pământ cu 50 cm, umpleți gaura cu pietriș și nisip cu 20 cm, așezați deasupra 15 cm piatră zdrobită;
  • apoi betonați fundația, după care au săpat anterior și au consolidat la colțurile a 4 stâlpi de cherestea groasă;
  • când fundația se întărește, încălziți hambarul cu scânduri și puneți acoperișul. 

În dacha, am un șopron din lemn cu o suprafață de doar 6 mp, construit folosind doar o tehnologie atât de simplă. În partea dreaptă, soțul a făcut 4 rafturi largi pe tot peretele, iar în stânga sunt depozitate uneltele de grădină și materialele de construcție rămase din reparație. Fiecare lucru își are locul, așa că este ușor să păstrezi ordinea acolo..

Atelier în țară

Dacă vă place să faceți tinkering sau să construiți cu propriile mâini, veți avea nevoie de un atelier în care este convenabil să instalați un banc de lucru cu un viciu, o mașină pentru prelucrarea lemnului, un ferăstrău circular staționar sau alte echipamente necesare pentru construcția și finisarea lucrărilor.

Atelier în țară
Atelier în țară

Toate instrumentele de care aveți nevoie sunt stivuite pe rafturile de lucru. Mulți locuitori de vară au atelierul lor în garaj sau chiar în șopron, dar trebuie să recunoașteți că este mult mai convenabil să alocați o cameră separată pentru aceasta dacă construiți, reparați sau amenajați cu regularitate ceva. Utilizatorii obișnuiți ai site-ului nostru au împărtășit experiența lor de a organiza un atelier condus discuție interesantă a acestei întrebări.

Toaleta in tara

Ei bine, dacă casa de la țară este dotată cu o alimentare cu apă centrală, un sistem de drenaj, atunci toaleta poate fi echipată și în interiorul spațiului. Și dacă nu există sistem de apă și canalizare? Apoi, va trebui să fie construită lângă casă..

Toaleta exterioara
Toaleta exterioara

Sotul meu și cu mine am făcut acest lucru: am convenit cu un operator de excavatoare, am comandat un cesspool cu ​​o adâncime de 6 m și l-am întins din interior cu anvelope vechi de la ZIL. Rezultatul este un "tub" de cauciuc fabricat din cauciucuri. Și având în vedere că solul din casa noastră de țară este nisipos, toaleta noastră de 3 ani de funcționare de vară nu a necesitat niciodată curățare, deși avem, de asemenea, scurgere de la un duș de vară.

Toaleta „rătăcitoare”

Și vecinii noștri din țară au făcut și mai ușor. Râznim numim toaleta lor „nomadă”. Au fost de acord cu lucrătorii care au vizitat și au săpat o gaură la doar 3 m adâncime pentru o taxă mică. Au făcut o toaletă din lemn, ceea ce o face portabilă.

WC portabil
WC portabil

O dată la doi ani, vecinii mei duc toaleta într-o altă locație, iar groapa este închisă cu un capac robust. Un an mai târziu, îl acoperă cu pământ și plantează un pom fructifer. Fructul lor, vă spun, se coace minunat! Niciunul dintre noi (vecini din țară) nu are așa ceva.

Cât timp trăiesc în lume - nu încetez niciodată să fiu uimită de ingeniozitatea locuitorilor noștri de vară. Așa se face că toaleta din țară poate fi folosită pentru nevoile gospodăriei. Mai degrabă, conținutul său este folosit ca îngrășământ)) Răspunzând această idee, cititorul nostru obișnuit împărtășește experiența ei de a amenaja un „loc retras” în articol O ode către dulapul cu pulbere.

Dulap uscat

O altă soluție este să cumpărați un dulap uscat. Industria oferă o selecție largă de dispozitive moderne convenabile: turbă și lichidă, portabilă și staționară, care necesită alimentare cu apă, energie electrică și fără să le facă.

Dulap uscat
Dulap uscat

Pe site-ul nostru există o revizuire detaliată a dulapurilor uscate din publicație Ce să caute atunci când alegi un dulap uscat pentru o reședință de vară, pentru ca oricine să poată alege acest lucru convenabil pentru sine în conformitate cu capacitățile sale. Și puteți alege un model specific pe piața noastră, care unește magazine online mari. Selecţie Dulapuri uscate.


Taietor de lemne

Mulți locuitori de vară, fără alte detalii, depozitează lemne de foc sub un șopron, fabricat sub același acoperiș ca o casă de țară, un hambar, o baie sau un atelier. Și unii vor organiza un șosel, care este mult mai practic. Este construit pe principiul unui hambar, unde acoperișul trebuie să aibă o ușoară pantă pentru scurgerea apei pluviale.

Taietor de lemne
Taietor de lemne

Puteți citi despre diferitele moduri de aranjare a depozitării lemnului de foc în articol Unde și cum se depozitează lemne de foc în țară. Ați putea fi, de asemenea, interesat de idei pentru așezarea lemnului de foc original în foi de lemn, le puteți vedea în publicație 10 idei creative de lemn.

Zona de gunoi

Eliminarea deșeurilor din țară se transformă uneori într-o problemă uriașă, de aceea este necesar să organizăm acest proces cât mai confortabil. Cea mai bună opțiune este amenajarea unui loc special în care vor fi amplasate containerele de gunoi. Este bine dacă este o zonă suficient de mare din beton, unde puteți pune pubele pentru diferite tipuri de deșeuri. Având în vedere că nu doriți să vedeți gunoiul, astfel de site-uri sunt împrejmuite și decorate.
 

Convenabil atunci când coșurile de grădină și coșurile de gunoi se înclină liber și sunt ușor de golit. Puteți face cutii interioare detașabile pentru a vă face viața mai ușoară și, mai târziu, să nu vă chinuiți de întrebarea: cum pot obține toate aceste gunoaie?

Coșul de gunoi cu capac
Coșul de gunoi cu capac

Puteți cumpăra containere pentru gunoi sau puteți face singur din resturile de materiale de construcție: scânduri, placaj, grinzi și altele asemenea. Pe unele site-uri există atât de frumoase cutii de gunoi încât nu veți ghici imediat despre scopul lor banal. Articol Cum se aruncă gunoiul în țară: 5 sfaturi utile te va ajuta să vezi mai clar modalitățile de rezolvare a problemei „gunoiului”.

Nu este un secret faptul că comoditatea și confortul depind de cât de rațional suntem capabili să ne organizăm viața. Clădirile îngrijite și îngrijite în țară sunt necesare pentru a ne oferi un minim de griji și un maxim de odihnă confortabilă.


Opinii: 177