» » Poate fi folosit ca îngrășământ nămolul dintr-o fosa septică?

Poate fi folosit ca îngrășământ nămolul dintr-o fosa septică?

Folosim autonom fosa septică din țară de cativa ani. De fiecare dată când devine necesar să se efectueze curățarea, ne întrebăm ce să facem cu nămolul acumulat. Se spune că este un îngrășământ complet natural. Aș dori să știu dacă este posibil să folosiți nămolul dintr-o fosa septică ca îngrășământ într-o grădină și o grădină de flori?

Categoric, răspunsul în acest caz va fi da. Nămolul dintr-o fosa septică poate acționa ca un îngrășământ organic premium. Însă, pentru a asigura liniștea persoanelor care se întreabă dacă este posibil să folosească nămolul dintr-o fosa septică ca îngrășământ, ar trebui să răspundă mai detaliat..

Ce este acest silt

În principal, deșeurile organice (salivă, urină, fecale) intră în orice fosa septică, care este supusă procesării complexe de către bacterii speciale. Recicla aceste deșeuri, împărțindu-le în două componente - nămol și apă.

Nămoluri dintr-o fosa septică

De fapt, același proces are loc aici ca pe grămada de compost, unde proprietarii zeloși de căsuțe de vară și grădini de legume încearcă să trimită orice materie organică. Cu toate acestea, datorită condițiilor speciale, special create, procesul de prelucrare este de multe ori mai rapid. Prin urmare, după câteva săptămâni, bacteriile transformă orice deșeuri din viața umană în îngrășământ de înaltă calitate - acest proces durează multe luni pe o grămadă de compost..

Este util orice nămol?

Dacă sunteți hotărât să utilizați nămolul dintr-o fosa septică ca îngrășământ, ar trebui să urmați anumite reguli de siguranță. Nu trebuie drenat la toaletă produse chimice, fie că este vorba despre săpun lichid, apă după curățarea podelelor sau detergenți pentru curățarea instalațiilor sanitare. De asemenea, nu permiteți introducerea sărurilor grele și a altor substanțe periculoase. La urma urmei, doriți să obțineți un îngrășământ util, ceea ce înseamnă că în fosa septică ar trebui să se acumuleze doar substanțe organice..

Pregătirea nămolurilor pentru utilizare

Nu este întotdeauna convenabil să folosiți nămoluri proaspete, extras din fosa septică..

Nămolurile uscate dintr-o fosa septică

Prin urmare, este mai bine să efectuați pregătirea preliminară - uscare. Acest lucru se poate face prin tratament termic sau pur și simplu răspândit într-un strat subțire și uscat afară într-o zi caldă și plină de vânt. În urma prelucrării, nămolul se transformă în granule uscate, care sunt convenabil de utilizat imediat sau după un timp. Granulele sunt inodor și se amestecă ușor cu solul pentru a asigura o distribuție cât mai uniformă în sol.

Puteți afla despre diferitele tipuri de fose septice din videoclip


Opinii: 61