» » Unde și de ce să instalați un aerator de canalizare 110

Unde și de ce să instalați un aerator de canalizare 110

Aeratoare de canalizare 110Aeratorul de canalizare 110 eliberează locuitorii de mirosuri și sunete neplăcute atunci când curge de la toaletă. Instalați dispozitivul pe secțiunile orizontale ale sistemului de canalizare, cu suporturi auxiliare. Iată informații despre dispozitive și cum să instalați corect supapa de aer.

Principiul funcționării aeratorului de canalizare

Aeratorul de canalizare intern acționează în principal ca supapă de siguranță, împiedicând lichidele și gazele să ajungă în punctul de scurgere. Când utilizați toaleta, o scurgere puternică de apă scade presiunea în sistem și, dacă nu există nici o supapă, lichidul poate reveni într-un ritm mai rapid decât a fost scurs. Robinetul de canalizare 110, când presiunea în conducta de scurgere scade, se deschide și nivelează indicatorul.

Principiul funcționării aeratorului de canalizareÎn figură este prezentată o diagramă schematică a funcționării supapelor de aer. Toate dispozitivele includ:

 • corp;
 • admisie a aerului;
 • mecanism de control al presiunii.

Corpul este sigilat cu un capac detașabil. Conexiunea trebuie să fie filetată. Există o garnitură de cauciuc între piese.

Intrarea trebuie să permită trecerea aerului, dar nu insectele și rozătoarele. Mecanismul de deschidere a amortizorului este tija sau diafragma. Membrana se înfundă mai rar.

Un aerator de fosa septică este folosit pentru a furniza aer bacteriilor care descompun apele reziduale. Puteți să-l faceți singur, să scoateți conducta de pe fosa septică, ca un cățărător, și să vă înecați în vârf. Se sudează intrarea în lateral pentru injectarea forțată a aerului.

Tipuri de supape de aer

Unul dintre modelele de aerareSchema de cabluri de canalizare este multi-nivel, are secțiuni verticale și orizontale. Depinde de diametrul conductelor, de pantele susținute și de debitul, care sunt cele mai eficiente aeratoarele pentru canalizare. Există un sistem de aeratoare, fiecare cu o specificație:

 • aeratorul receptor este montat în fața pompei de pompare pe secțiunea orizontală a conductei;
 • model de bilă de aerator pentru instalații sanitare cu diametrul mic al conductei;
 • supapă cu bilă cu un arc de presiune;
 • modelul de plafon este instalat pe conducte cu un diametru de până la 20 cm, poate trece debitul sau roti cu 900.

Model de plafon aeratorModelele wafer pot fi cu arc cu disc sau cu frunze duble. Servomotorul este o placă cu arc.

Robinet de verificare a aerului cu acționare de tip petală sau rotativ. Acest tip de aeratoare pentru fosa septică instalat pe conducte cu un diametru mai mic de 400 mm. Pentru secțiuni lungi în care există pericolul de ciocan de apă atunci când se rupe bobina, sunt instalate supape de amortizare.

Ventilele sunt fixate prin sudare, fixate între două flanșe cu garnituri sau se folosește un manșon filetat.

Motive pentru instalarea supapelor de aer

Sistemul de canalizare este dinamic. Costurile sunt în continuă schimbare, apar gaze provenite din descompunerea apelor reziduale. Descărcarea prin fitinguri sanitare modifică regimul hidraulic din conducte. Fără instrumente de reglementare, viața cu un sistem de canalizare funcționat slab devine incomodă. Aeratoare de canalizare 110:

 • reglează automat presiunea;
 • ne volatil;
 • protejează conducta ventilatorului de îngheț în timpul iernii;
 • instalare usoara;
 • cost scăzut.

Dispozitivul egalizează presiunea dintre linie și atmosfera de pe acoperișul în care este instalat. Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv poate funcționa eficient la o înălțime nu mai mare decât la etajul doi. Dacă un debit mare este scurs din două puncte pe același rider în același timp, supapa nu poate face față.

Instalarea unui aerator pe o conductă de canalizareAeratorul de canalizare 50 este instalat pe sistemul de canalizare intern de la dispozitivele de scurgere. De obicei, un astfel de dispozitiv este utilizat pentru echiparea locurilor de tranziție de la o intrare de 32 cm conectată la un colector de 50 cm. În secțiunea orizontală este instalată o supapă de aer, care taie mirosul rău de la conducta comună, egalizând presiunea din sistem.

Instalarea corectă a aeratoarelor

Reguli pentru instalarea aeratoarelor de diferite modeleRobinetul de aer de pe colț este instalat în pod, deoarece este înghețat, nu va funcționa. Dar mirosul din cameră nu trebuie simțit. În cazul în care casa are mai multe ridicare auxiliare și cea principală este adusă pe acoperiș, atunci un aertor de canalizare 110 poate fi instalat pe altele, ceea ce va reduce semnificativ costurile. Dispozitivul poate fi folosit și atunci când riserul nu este prevăzut sau este imposibil de adus pe acoperiș, oferind cerințele SNiP pentru distanța la elementele structurale. Atunci când alegeți un dispozitiv, trebuie luat în considerare faptul că uneori poate fi necesară ajustarea manuală. Instalați aeratorul deasupra punctului de scurgere superior din sistem și trebuie să fie accesibile pentru inspecție și reparații..

Aeratorul funcționează numai atunci când este asamblat corect! Țeva și soclul nu trebuie schimbate,

Aeratorul de canalizare 50 nu poate servi mai mult de două corpuri sanitare. Instalați dispozitivul la mai puțin de un metru de punctul de scurgere. După ultimul dispozitiv, un aerator în canalizarea internă trebuie să se afle la sfârșitul cablului de rețea. Distanța minimă față de podea în timpul instalării trebuie să fie de 35 cm. Dispozitivul este montat vertical.

Un aerator instalat corect va dura mult timp, dar verificarea periodică a stării supapei este obligatorie.

Ce este o supapă de vid de canalizare pentru - video


Opinii: 114