» » Tver fose septice autonome de canalizare pentru cabane de vară și case private

Tver fose septice autonome de canalizare pentru cabane de vară și case private

fosa septică autonomă de canalizare TverConform tradiției care ne-a venit din timpurile sovietice, majoritatea zonelor suburbane date pentru construcție nu sunt echipate cu un sistem de deviere a apei menajere. O fosa septică autonomă cu un grad ridicat de purificare pentru o ședere confortabilă într-o casă de țară va ajuta la rezolvarea acestei probleme. Citiți despre avantajele și principiul funcționării sistemului modern de tratare a apelor uzate Tver, caracteristici de proiectare și operare, reguli pentru selectarea și instalarea acestei unități.

Principiul funcționării și caracteristicile proiectării

caracteristici de proiectareFosa septică Tver este un sistem local de canalizare autonom, proiectat pentru eliminarea eficientă a apelor uzate în zonele în care nu există posibilitatea de conectare la un sistem centralizat de canalizare. În funcție de modificări, unitatea este capabilă să servească case cu numărul de persoane care trăiesc între 2 și 36 de persoane, fără să instaleze echipamente suplimentare pentru tratament suplimentar și să creeze sisteme de drenaj. Nu necesită mult spațiu și poate fi instalat pe un site cu orice sol. Calitatea tratării apelor uzate atinge 98%, ceea ce permite utilizarea apei în scopuri tehnice.

Principiul de funcționare a foselor septice Tver se bazează pe utilizarea unui tratament în patru trepte a apelor uzate din material biologic:

 1. Sistem de cuplare.
 2. Curățare mecanică.
 3. Reciclarea cu ajutorul bacteriilor anaerobe.
 4. Expunerea la microorganisme aerobe.

Stația de epurare locală este un recipient de plastic cu orientare orizontală.

Dispozitiv fosa septică Tver

dispozitiv de fosa septica Tver

Proiectarea fosei septice constă din pereți despărțitori semi-submersibili și împărțiți, care formează compartimente în care are loc prelucrarea, descompunerea biomaterialului și tratarea finală a apei menajere:

 1. Camera septica. Separarea primară a apelor uzate în fracții. Cele mai grele coboară până în partea de jos a bazinului, cele mai ușoare merg până în vârful compartimentului, din care intră în bioreactor.
 2. Compartiment de procesare anaerobă. Zdrobirea deșeurilor biologice în fracții mici, care suferă o etapă de oxidare prin acțiunea bacteriilor anaerobe.
 3. Rezervorul de aerare. Apele uzate sunt tratate de bacteriile aerobe și filtrate prin straturi de argilă extinsă.
 4. Compartiment de baie în care se îndepărtează incluziunile de argilă expandată și silt din apă.
 5. Bioreactor aerob secundar. Datorită aerului furnizat compartimentului de aerator, microorganismele aerobe absorb în mod activ materia organică rămasă în lichid. Pentru a elimina impuritățile chimice din apa care rămâne în apă după utilizarea de detergenți, lichidul este trecut printr-un strat de calcar.

Ultima etapă de curățare este secțiunea de stabilizare, unde este îndepărtat calcarul. La ieșirea instalației este instalat un cartuș cu clor, care dezinfectează apa, distrugând bacteriile patogene, după care apa uzată purificată este evacuată prin gravitație în puțul de drenaj. Pentru zdrobirea biomaterialului în secțiunile bioreactorilor, sunt instalate perii speciale. Aeratoarele sunt montate în partea de jos a rezervorului de aerare și bioreactor secundar. Mișcarea lichidului din compartimente are loc prin deschiderile din partea superioară a pereților despărțitori.

Caracteristici de caz

caracteristicile fosei septice TverFosa septică Tver este un sistem autonom de canalizare cu tratare completă a apei menajere. Toate elementele dispozitivului sunt instalate în interiorul unei carcase sigilate din polipropilenă - un material rezistent la coroziune.

Pentru a crește caracteristicile de rezistență și a rezista presiunii solului, corpul este echipat cu coaste de rigidizare:

 • forma corpului - trapez;
 • fundul este rotund;
 • orientarea cazului - orizontală.

Corpul fosei septice este echipat cu prize de gaz și trapă de inspecție.

Instalarea corectă a fosei septice Tver presupune prezența unei perne de nisip dens, care va asigura integritatea corpului în timpul deplasării și înghețării înghețului solului.

Fosa septică autonomă a sistemului de canalizare Tver pentru tratarea eficientă a deșeurilor

fosa septică Tver la cabana lor de vară

În comparație cu alte stații de epurare autonome, fosele septice Tver economisesc semnificativ bani pentru ca proprietarul lor să plătească pentru servicii:

 1. Sanitizatori, datorită posibilității de autoservire nu mai mult de 2 ori pe an.
 2. Specialiști în reparații. Proiectarea fosei septice nu folosește conducte de preaplin și grile, ceea ce elimină înfundarea acestora.

Toate sistemele pentru tratarea completă a apei menajere necesită alimentare cu energie pentru a asigura funcționarea aeratoarelor. Pentru fose septice Întreruperi cu Tver cu electricitate nu sunt critice, deoarece două tipuri de bioreactor sunt utilizate pentru purificare simultan, care operează pe principii diferite. Chiar dacă toate bacteriile aerobe mor fără alimentarea cu aer, microorganismele anaerobe continuă să proceseze materia organică din apele uzate. Fără a reduce calitatea curățării, sistemul poate funcționa independent timp de 3 zile.

Pentru a menține activitatea vitală și reproducerea activă a microorganismelor care participă la prelucrarea compușilor organici ai apelor uzate, este necesară o temperatură ambientală mai mare de +5 ° C. Pentru a asigura temperatura corectă, pereții instalației sunt izolați pentru perioada de iarnă.

Foselele septice Tver nu au nevoie de izolare termică. Temperatura necesară în sistem este asigurată de următorii factori:

 • apa uzată deja caldă intră în dispozitiv;
 • compresorul furnizează aer cald;
 • toate reacțiile continuă cu eliberarea de căldură.

Forma alungită și înălțimea scăzută a foselor septice permite instalarea stației în straturile superioare ale solului, ceea ce reduce semnificativ costurile de muncă pentru crearea unei gropi și permite instalarea instalației în zone cu un nivel de apă subteran relativ ridicat..

Caracteristicile serviciului

fosa septica Tver

Întreținerea periodică a foselor septice Tver constă în următoarele proceduri:

 1. Pomparea nămolurilor Această operație se face prin manipularea lucrărilor macararelor. Secvența este următoarea: închideți supapa nr. 1, deschideți robinetul # 2 timp de 3 minute, opriți supapa nr. 2 și deschideți supapa # 3.
 2. Curățarea clarificatorului primar. În medie, această procedură trebuie făcută o dată pe an. Curățarea se efectuează printr-un serviciu de canalizare sau prin pomparea nămolurilor pompă fecală.
 3. Refacerea stratului de var. Necesitatea acestei proceduri, de regulă, apare o dată la 2 ani..
 4. Spălarea periilor cu bioreactor. Acest lucru se realizează atunci când pe suprafața perilor apare o placă vizibilă. În medie, această procedură se efectuează o dată pe trimestru..

Producătorul indică necesitatea de a efectua o curățare majoră a suprafeței interioare a rezervorului o dată la 3 ani. Tot conținutul este îndepărtat din recipient și placa este spălată de pe perete cu o presiune puternică de apă.

Cu o utilizare constantă, fosele septice Tver nu au nevoie de conservare pentru iarnă. Dacă proprietarii unui sistem de curățare autonomă nu intenționează să locuiască iarna într-o casă de țară, atunci pentru a menține operativitatea și integritatea sistemului, este necesar să se efectueze măsuri standard pentru păstrarea fosei septice. Puteți face fără conservare, dar în acest caz este necesar să creați condiții în care microorganismele din fosa septică care participă la prelucrarea materiei organice vor rămâne vii și capabile să se reproducă: cel puțin o dată pe săptămână, hrăniți bacteriile cu kefir sau semolă.

Alegerea unei locații

site de instalare a foselor septiceAtunci când instalați o stație de tratament biologic pe teritoriul unei case private, una trebuie să fie ghidată de cerințele prevăzute în SNiP: 2.04.03-85- 2.04.01-85- 2.04.04-84- 2.1.5.980-00 și SanPin 2.2.1 / 2.1.1.1200-03.

Schema de instalare a foselor septice Tver este prezentată în mod clar în figură.diagrama de instalare

Pentru o încredere completă în alegerea corectă a locului, experții recomandă instalarea unei fose septice:

 1. Din drum cu trafic intens și fundația unei clădiri rezidențiale ≤ 5m.
 2. Din drumul care servește ca trecere ≤ 2 m.
 3. Distanța față de plantații și arbori de grădină ≤ 3 m.
 4. De la marginea sitului până la fosa septică ≤ 2 m.
 5. Din rezervor ≤ 10 m.

Atunci când alegeți un loc de instalare, este necesar să respectați cu strictețe distanța de la fosa septică la rezervoarele de apă potabilă. Din puțuri (bine) cu apă potabilă, fosa septică poate fi amplasată la o distanță de ≤ 20 m.

Instrucțiuni de instalare pentru fosa septică Tver

Toate lucrările la instalarea foselor septice Tver pot fi defalcate în mai multe etape.

 1. Crearea unei gropi pentru o fosa septică. Mărimea găurii trebuie să fie cu 30 cm mai mare decât corpul pentru a crea o pernă de nisip care va rezista forțelor de îngheț. Adâncimea instalației depinde de înălțimea apelor subterane și de tipul de sol.groapă pentru o fosa septică
 2. Crearea șanțurilor pentru liniile de aprovizionare și a unui puț de drenaj / loc de eliminare a apelor uzate. Adâncimea șanțului trebuie să țină cont de panta conductei de canalizare, care este necesară pentru o mișcare lină a deșeurilor în rezervor.
 3. Punerea conductei de canalizare și a conductei de aer a compresorului din casă pe locul de instalare al sistemului. Unghiul de înclinare nu este mai mic de 2 mm pe 1 metru de rulare - adâncimea de așezare nu este mai mică de 0,7 m. Pentru a menține regimul de temperatură, conducta este izolată.
 4. Nivela partea de jos a gropii, compactează și creează o pernă de nisip. Grosimea stratului de nisip de sub fundul foselor septice nu este mai mică de 100 mm.
 5. Instalarea unei fose septice pe o bază pregătită. Picătură orizontală maximă admisă - 10 mm - în plan vertical - 5 mm.instalarea fosei septice
 6. Conectarea comunicațiilor la o fosa septică.
 7. Corpul este acoperit cu nisip în jurul perimetrului. Cu o apariție strânsă a apelor subterane, corpul rezervorului septic Tver este acoperit cu un amestec de nisip și ciment într-un raport 5: 1. Pentru compactare, nisipul curat poate fi vărsat cu apă. Amestecul ciment-nisip este compactat "uscat".umplerea fosei septice

Partea superioară a corpului este acoperită cu pământ, ținând cont că capacul orificiului de inspecție trebuie să fie la cel puțin 100 mm deasupra nivelului solului.

Totul despre fosa septică Tver - videoclip


Opinii: 109