» » Cum funcționează fosele septice pentru a da triton

Cum funcționează fosele septice pentru a da triton

fose septice pentru a da TritonReședința sezonieră sau permanentă într-o casă de țară implică amenajarea unui sistem de canalizare cu un impact minim asupra mediului. Dacă nu este posibil să vă conectați la rețeaua centrală de drenare a apelor uzate menajere, fosele septice pot veni în salvare pentru cabana de vară Triton..

Scurta descriere

tipuri de fosa septica tritonFoselele septice sunt proiectate pentru tratarea apelor uzate în zonele în care este imposibilă și nu este rentabilă conectarea la sistemul de canalizare general. Printre ele se află atât instalații volatile, cât și non-volatile. Foselele septice Triton sunt produse de compania rusă "Triton Plastic".

Unitatea Triton este un sistem complet autonom care nu necesită conexiune la rețea. Lichidul din interiorul dispozitivului se deplasează într-un mod gravitațional.

Carcasa sistemului poate fi făcută din diverse materiale:

 • beton;
 • plastic;
 • fibra de sticla.

Cutie de plasticCorpul rezervoarelor septice Triton este fabricat din plastic - polietilenă, polipropilenă. Utilizarea acestui material face ca structura să fie ușoară, etanșă și durabilă. Grosimea peretelui, în funcție de dimensiunile instalației - de la 14 la 60 mm.

În funcție de tipul lucrării, instalațiile de tratament Triton se împart în:

 • acumulativ;
 • camera (tratament biologic).

Instalațiile de acumulare colectează și depozitează apele uzate, nu au orificiu de scurgere și sunt potrivite numai pentru utilizarea rară, sezonieră. Necesitatea de a elimina frecvent lichidul colectat. Volumul rezervorului poate fi de 1.000-60.000 litri. Aceste motoare sunt produse de companie sub denumirea de Triton-N.

newt fosa septică cu trei camereÎn fose septice de tratament biologic are loc descompunerea poluanților. În funcție de model, sistemul poate avea de la una (Triton Micro) la mai multe camere (Triton ED și T), în care are loc procesul de clarificare.

Pe site-ul oficial al producătorului, puteți achiziționa o instalare gata de configurare standard sau puteți face o comandă pentru fabricarea echipamentelor conform schițelor individuale.

Principiul de funcționare

canalizare cu fosa septică TritonPrincipiul de funcționare a foselor septice Triton se bazează pe descompunerea poluanților în procesul activității vitale a bacteriilor anaerobe.

Tratarea apelor uzate se realizează după cum urmează:

 1. Prin conducta de intrare, apa intră în prima cameră, unde se instalează fracțiile grele. În timp, substanțele se transformă în nămol.
 2. Din prima cameră, lichidul parțial purificat intră în a doua cameră. Efluentul este clarificat prin biofiltre.
 3. Apa curge în a treia cameră, care funcționează, de asemenea, ca un bazin.

După trecerea prin sistem, drenurile sunt purificate sau utilizate în continuare pentru nevoile gospodăriei sau sunt deviate într-un puț special și apoi pompate cu ajutorul pompa.

Avantaje și dezavantaje

fosa septică nevolatilăFoselele septice sunt mai ecologice în comparație cu cesionele. Datorită lor, pe site este posibil să se evite mirosul neplăcut al canalizării. În comparație cu fosele septice volatile, această serie este mai puțin eficientă în ceea ce privește gradul de tratare a apelor uzate.

Principalele avantaje ale foselor septice Triton pentru căsuțele de vară:

 • gamă largă de modele;
 • echipamentele nu necesită surse de energie;
 • preț accesibil;
 • operare și instalare ușoară;
 • durată de viață lungă (până la 50 de ani).

Dezavantaje:

 • fără purificare suplimentară, apa care a trecut prin sistem nu poate fi reutilizată sau evacuată într-un rezervor, sol;
 • imposibilitatea instalării în regiunile nordice (marca este proiectată să funcționeze la temperaturi nu mai mici de -300 C);
 • pentru reutilizarea în siguranță a apelor uzate, este necesară o etapă suplimentară de tratament (infiltratoare, puțuri de filtrare).

Criterii de selecție și imagine de ansamblu a modelului

fosa septică model Triton

Atunci când alegeți o fosa septică Triton, indiferent dacă este o reședință de vară sau o casă de țară, ar trebui să vă concentrați pe următorii factori:

 • adâncimea apelor subterane;
 • numărul de rezidenți;
 • timpul de ședere (sezonier, permanent);
 • numărul de drenuri;
 • tipul de sol;
 • climat.

Se recomandă să se determine volumul stației de epurare pe baza cantității de ape uzate pentru care este destinată evacuării în 2-2,5 zile.

Stațiile de epurare din această serie sunt potrivite pentru zonele cu pământ nesaturat cu umiditate nisipoasă și ape subterane scăzute.

Producătorul garantează funcționarea eficientă a sistemului până la -300 С.

O gamă de fosele septice pentru dacha Triton

O varietate de modele de fose septice Triton vă permite să alegeți cea mai bună opțiune atât pentru o familie mică, cât și pentru o companie numeroasă.

Pentru 1-2 persoane care locuiesc în casă numai în sezonul de vară, va fi suficient să instalați modelul Triton Micro.

Acest model este cel mai mic dintre fosele septice ale acestui brand. Aparatul poate fi utilizat pentru bai, pensiune, canalizare cu furtuni. Rezervorul său este capabil să stocheze 450 de litri de apă. Productivitate pe zi - 150 litri. Structura cântărește doar 40 kg, poate fi adusă la destinație cu mașina.

Fosa septică Triton Mini este proiectată pentru o familie de 1-3 persoane. Cel mai adesea instalat în case de vară, căsuțe de vară. Volumul recipientului este de 750 de litri. Productivitate pe zi - 250 litri. Greutatea construcției - 85 kg.

Efluenții care au trecut de sistemul Triton Mini sunt curățați cu 55-65%. Prin urmare, atât modelele Triton Micro, cât și Triton Mini trebuie să funcționeze împreună cu un infiltrator, care este capabil să purifice apele uzate până la 90%.

Reguli de funcționare

fosa septica curatarea TritonÎn conformitate cu instrucțiunile de utilizare pentru unitatea Triton, se recomandă curățarea structurii la fiecare 1-2 ani. Pentru a face acest lucru, trebuie să invitați o mașină specială - o canalizare, care va elimina toate sistemele de scurgere filtrate din sistem.

În plus, după expirarea perioadei specificate de producător, este necesară îndepărtarea nămolurilor, sedimentelor din partea inferioară a rezervorului. După aceea, instalația trebuie spălată complet cu apă curată sub presiune..

La spălarea structurii nu este permisă intrarea în sistem cu substanțe chimice agresive care pot distruge bacteriile din interior. Dacă este necesar, pentru a crește eficiența fosei septice, este permis să se adauge preparate speciale care conțin microorganisme benefice.

Montare

instalarea unei fose septice TritonEste recomandat să invitați o echipă special instruită să instaleze fosa septică Triton. Procedura poate fi efectuată în orice moment al anului.

Înainte de începerea lucrului, trebuie verificată integritatea tuturor părților structurii. Dispozitivul este montat după cum urmează:

 1. Săpați o gaură pentru dimensiunea echipamentului (cu o marjă de 20 cm pe fiecare parte).
 2. Partea inferioară a gropii este nivelată. Realizați o placă de beton - 20 cm. Dacă este necesar, instalați o placă de beton.
 3. Țevile de instalare sunt conectate la sistemul de canalizare al camerei și sunt sigilate.
 4. Un amestec de nisip și beton adormi o fosa septică. La fiecare 20 cm solul este compactat, rezervorul este umplut treptat cu apă.

În procesul de umplere pe partea superioară a fosei septice, puteți adăuga în plus mai multe straturi de izolație (polistiren, izolona).

sistem în funcțiuneDispozitivele Triton sunt fose septice accesibile și economice, care sunt capabile să purifice 55-65% din poluanții apelor uzate menajere. Printre ele există ambele modele care înlocuiesc cesspool standard, dar în același timp evită mirosurile, iar cele moderne, echipate cu biofiltru. Carcasa tuturor sistemelor acestui brand este realizată din plastic, datorită căreia nu putrezesc, corodează și servesc până la 50 de ani.

Cum să alegeți o fosa septică pentru o reședință de vară - video

https://youtube.com/embed/HX-VYPLMmnI


Opinii: 104