» » Diagrama unei fose septice realizată din inele de beton armat și instalare diy

Diagrama unei fose septice realizată din inele de beton armat și instalare diy

Fosa septică din țarăÎntr-o casă privată sau pe un teren personal, prezența unui sistem de canalizare este o condiție necesară pentru existența normală a membrilor familiei. La instalarea unui rezervor de depozitare a deșeurilor biologice și a apelor uzate, cea mai bună opțiune ar fi o fosa septică realizată din inele de beton, al căror volum este calculat atât prin numărul de persoane care trăiește, cât și prin intensitatea funcționării echipamentelor..

Elaborarea unei scheme de construcție

Înainte de a continua cu dispozitivul de canalizare, este necesar să se determine numărul de puțuri. Setul conține trei camere standard:

 1. Sump;
 2. Statie de epurare;
 3. Cameră de filtrare (sau câmp).

Alegerea unui loc pentru o fosa septică din inele de beton

În funcție de numărul de membri ai familiei și de electrocasnice, se pot instala una sau două camere de curățare. De exemplu, dacă o familie de 5 persoane consumă până la 3000 de litri de apă în 3 zile, cea mai bună opțiune ar fi construirea unei camere de epurare de 3 inele. În procesul de asamblare a structurii, este necesar să se țină seama de toleranțele prevăzute de standardele sanitare și epidemiologice ale SES raionului.

Un criteriu important pentru marcarea unei parcele personale este o schemă a foselor septice realizată din inele de beton, care va fi dificil să dotați instalația cu propriile mâini fără să consultați un specialist. Principalele cerințe pentru determinarea locației puțurilor de canalizare sunt: ​​un nivel scăzut al apelor subterane, distanța până la complexul rezidențial, care trebuie să fie de cel puțin 5 metri și mai mult de 50 de metri până la sursa de apă potabilă. Este necesară includerea unei căi de rulare pentru camionul de canalizare în schema proiectului.

Înainte de a dezvolta un proiect, se recomandă să aflați toate calitățile pozitive și negative ale viitorului sistem de canalizare din beton. Structura din beton armat are următoarele proprietăți pozitive:

 1. Canalizarea funcționează off-line;
 2. Nu este nevoie de scurgere și racordare la pompă;
 3. Lipsa dimensiunilor inelelor fixe;
 4. Durata de viață nelimitată;
 5. Rata mare de filtrare a apelor uzate;
 6. Tehnologie simplificată de instalare;
 7. Costuri financiare minime;
 8. Întreținere simplă.
Cum să construiți un cort sau o copertină în țară cu propriile mâini

Atunci când alegeți opțiunile și modalitățile de a face o fosa septică din inele de beton, este necesar să se țină seama de un astfel de factor precum proprietățile negative ale structurii. Dezavantajele pot fi un motiv bun pentru a renunța la proiectul conceput:

 1. Necesitatea de a atrage echipamente speciale la instalarea inelelor;
 2. Dificultate de așezare a conductelor pentru conectarea secțiunilor (găurile sunt făcute independent);
 3. Întreținerea regulată a camerelor foselor septice pentru a îndepărta sedimentele solide;
 4. Dacă lungimea conductei depășește indicatorii standard, la coturi și la fiecare 20 de metri, este necesară dotarea camerelor de inspecție.

Pregătirea locului pentru rezervoare

Caracteristici ale dispozitivului unei fose septice din ineleAtunci când se construiește o fosa septică de canalizare din inele de beton, schema 2 a unui puț este potrivită pentru o familie de trei, trebuie avut în vedere că groapa va avea dimensiuni semnificative. În groapă, va trebui să instalați camere de curățare și să dotați bine un filtru. Toate activitățile se realizează cel mai bine cu mijloace tehnice.

Pentru a împiedica apele uzate contaminate să pătrundă în pământ, în partea de jos a gropii, este necesar să aranjați o pernă de nisip și pietriș cu o înălțime de 50 cm sub baza de beton. În orice caz, cea mai bună opțiune ar fi o fosa septică realizată din inele de beton armat cu fundul mort. Instalarea fragmentelor de blocare se realizează strict conform schemei, joncțiunea este sigilată cu mortar de ciment, sticlă lichidă sau mastic polimeric. Într-o zonă activă seismic, parantezele metalice trebuie utilizate ca elemente de fixare suplimentare pentru inele..

O căptușeală de godeu sub formă de recipient de plastic de dimensiuni adecvate va ajuta la consolidarea structurii inelelor de beton, pentru a exclude intrarea apei reziduale în sol. Pentru a împiedica plutirea containerului ușor de plastic, este necesar să se ancoreze dispozitivul pe pereții de beton ai inelelor.

În procesul de echipare a conductei, experții recomandă utilizarea unei conducte cu cot, sub formă de garnitură hidraulică. Dispozitivul nu va permite răspândirea mirosurilor neplăcute în afara fosei septice.

Când echipați o fosa septică din inele cu propriile mâini pe un complot personal, trebuie să vă amintiți că cimentul M500 trebuie utilizat pentru fundație. Pe lângă el, va trebui să cumpărați:

 1. Fosa septică realizată din inele de betonȚevi din plastic sau metal-plastic cu diametrul de 150 mm;
 2. Colțuri, capse, tee;
 3. Țevi de ventilație de azbest cu diametrul de 100 mm;
 4. Piatra zdrobita;
 5. Inele;
 6. O copertă cu trapă de inspecție;
 7. Țevi de plastic perforate cu un diametru de 150 mm pentru câmpul de filtrare.
Mini baie pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Un set de instrumente vă va ajuta să construiți o fosa septică de înaltă calitate cu propriile mâini: o lopată, un ferăstrău, un perforator, o mistrie și o scară.

Umplerea rezervorului septic și decorarea gâtului

Cum să alegeți un loc pentru o fosa septică din inele de betonConducta situată pe o pantă trebuie îngropată sub linia de înghețare a solului de-a lungul întregului traseu. După finalizarea lucrărilor principale de instalare și a conductelor, puteți începe reumplerea gropii cu solul anterior săpat. Dispozitivul gâtului va reduce înălțimea coloanei și va folosi pe deplin volumul puțului în timpul funcționării.

Pentru gât, puteți folosi lucrări de cărămidă, tencuite și tratate cu impermeabilizare lichidă din interior și exterior. Selecția corectă a materialelor de construcție și alegerea gratuită a metodei de formare a gâtului pentru sistemul de canalizare ajută la economisirea de bani și la protejarea structurii de îngheț. Se recomandă izolarea gâtului și acoperirea godeului cu benzi de polistiren expandat.

Cum să umpleți o fosa septicăDe asemenea, puteți cumpăra de la fabrică huse pentru trape gata fabricate pentru inele de beton armat. Instalarea unui accesoriu din beton, metal sau cauciuc se realizează pe inelul superior. După finalizarea lucrărilor de instalare, apa curată trebuie să fie pompată în camere până la nivelul fundului conductei de preaplin construite între prima și a doua cameră.

Turnarea apei în complexul amenajat este obligatorie, lichidul fiind destinat diluării apelor reziduale. Pentru funcționarea eficientă a sistemului de canalizare privat, se recomandă introducerea unui concentrat de bacterii speciale pentru prelucrarea materialelor organice și a deșeurilor solide în două puțuri.

Pentru a împiedica trapa de canalizare să nu strice peisajul parcelei personale, puteți aranja un pat de flori în jurul gâtului sau să instalați o sculptură de grădină cu goluri de ventilație mascate..


Opinii: 82