» » Efectuați-vă canalizarea de furtună de înaltă calitate într-o casă privată

Efectuați-vă canalizarea de furtună de înaltă calitate într-o casă privată

canalizare cu furtuni într-o casă privatăApa care se acumulează în ploaie sau de la topirea zăpezii în apropierea casei poate duce la inundații și la distrugerea fundației. Pentru a preveni acest lucru, este necesară o canalizare de furtună într-o casă privată.

În plus, este necesar pentru acumularea resurselor de apă în regiunile cu climat arid. Și, de asemenea, pentru a scurge excesul de umiditate din vegetația din zona locală. Poate fi ușor asamblat de unul singur.

Canalizare cu furtuni într-o casă privată: dispozitiv

dispozitiv de canalizare pentru furtuniDrenajul este un sistem care colectează și filtrează apa topită și ploaia care se acumulează într-un rezervor special. Apoi sunt folosite ca apă de proces..

Tavile sau intrările de apă de ploaie pentru canalizările de furtună prin metode de drenare sunt împărțite în:

 • tip închis;
 • deschis;
 • tip combinat.

O canalizare cu furtuni deschise și închise într-o casă privată este considerată parte a căii. În primul caz (canalizare în puncte simple) de pe acoperiș prin conducta de scurgere, apa intră în tavă. În a doua versiune (închisă), apa intră într-o conductă îngropată, apoi într-un colector pentru a colecta apa. Tavile închise sunt montate direct în ele, lăsând doar grătare la suprafață. Prin ele, umezeala intră în conducta subterană. Acest tip este utilizat pentru perimetrele mari ale clădirilor..

canalizare cu furtuni deschisePentru canalizările cu furtună deschisă într-o casă privată, se utilizează prizele externe de apă. Sunt deschise și montate la suprafață.

canalizare de furtună mixtăPrin design, acestea nu diferă de cele închise, dar sunt inundate mai des, deci este nevoie de mai multă îngrijire. Aplicați astfel drenaj pentru căsuțele de vară sau o cabana mica. Există, de asemenea, un al treilea tip de sistem de drenare a furtunilor - mixt sau combinat. Caracteristicile drenajului intern și extern sunt combinate aici. În ea, o parte din apa de ploaie este realizată cu drenuri închise, cealaltă cu deschidere.

Elemente de drenaj

colectarea apei

Drenurile și liniile de drenare provin de la:

 • plastic;
 • beton;
 • fontă;
 • oțel aliaj;
 • aluminiu.

Pentru amenajarea canalizărilor de furtună într-o casă privată cu propriile mâini, sunt folosite materiale din plastic și oțel, deoarece sunt fiabile în funcționare și ușor de instalat.

Sistemul de canalizare pentru furtuni este format din:

 • jgheaburi și prize de apă de ploaie;
 • filtre;
 • rețele de conducte;
 • colectoare pentru colectarea apei.

Jgheaburi și prize de apă de ploaie

ape de ploaie și jgheaburiAceasta este legătura inițială a sistemului prin care apele uzate intră în canalizare și conductă. Atunci când alegeți un material, trebuie să se acorde preferință betonului sau plasticului, deoarece cele metalice sunt foarte zgomotoase sub loviturile ploii și rafalele de vânt, dacă nu sunt îngropate în pământ. De asemenea, sunt susceptibile la coroziune. Betonul este mai fiabil și are o durată de viață lungă. Totuși, astfel de jgheaburi au dimensiuni strict reglementate și nu este întotdeauna posibilă instalarea lor pe site. Plasticul este ușor tăiat și combinat, iar intrarea apei pluviale poate avea adâncimi diferite ale puțului. Cu o zonă orb existentă, pot fi montate cu ușurință fără a o demonta.

Filtre

filtru de colectare a gunoiuluiProiectat pentru a prinde pietre, frunze, nisip, ramuri și alte resturi care pot înfunda conductele. Zăbrele permit curățarea mai puțin frecventă a canalizărilor de furtună, eliminând riscul de a se poticni. Fonta este fiabilă ca material pentru realizarea unui grătar, dar necesită vopsire la fiecare 2 ani. Oțelul ruginește repede.filtru Aluminiul poate fi considerat cea mai bună opțiune, deoarece are o durată de viață lungă și arată elegant. Cu toate acestea, este ceva mai scump..

Dimensiunile găurilor nu trebuie să fie foarte mici, deoarece ar trebui să lase să treacă multă apă dintr-o dată, dar să nu fie mari, în caz contrar, resturile vor pătrunde în sistem și vor duce la înfundarea.

Rețele de conducte

rețele de conducteȚevile duc debitul către punctul de colectare a apei. Dacă sunt confecționate din PVC, atunci aceasta este o soluție ideală pentru canalizările de furtună. Suprafața lor netedă elimină riscul de alunecare. Diametrul lor este de 100-150 mm.

Colector pentru colectarea apei

colector pentru colectarea apeiColectorul face parte dintr-un sistem de ape de ploaie închis și mixt și este un rezervor pentru primirea fluxului principal de apă. Un puț similar poate fi echipat cu o pernă de nisip și pietriș și inele de beton sau un inel de beton cu fund pentru a utiliza lichidul în viitor. O sondă de plastic este colectată din matrițele din PVC. Este perfect pentru acele zone în care apa subterană este superficială. Eliminarea apei are loc folosind un sistem de conducte, iar umiditatea poate fi utilizată și în scopuri economice pe șantier.

În locul unui colector, este permis să se facă drenaj dintr-un recipient special din plastic perforat, cu descărcare de apă în pământ, plasându-l pe orizontală și îngropându-l în nisip. Prin găuri, umiditatea se va trezi treptat în nisip și va intra în adâncime.

sub paletul ușiiÎn plus, dispozitivul cu apele pluviale poate fi suplimentat cu o tavă de jos instalată lângă pridvor la ușa de la intrare, conducte pentru drenarea solului, trapă pentru acces la sistem.

Principiul de funcționare

Principiul principal al sistemului de canalizare este respectarea gravitației, pentru care este necesar să se țină seama de următorii factori:

 1. Locația clădirii pentru a determina lungimea conductelor de apă pluvială din jurul casei.
 2. Caracteristicile de relief ale zonei.
 3. Clima și precipitațiile pentru a determina volumul și numărul de puțuri și conducte.

Cu o precipitație medie anuală de 60-90 de metri cubi. m diametrul conductei trebuie să fie de 11-12 cm.

instalarea tăvilor de furtunăSchema de instalare pentru tăvi cu furtuni în curtea casei depinde de tipul de colectare a precipitațiilor. Poate fi liniar sau punctual.

Dispunerea sistemului trebuie gândită la proiectarea casei, astfel încât evacuările să fie evacuate în linie dreaptă și să existe mai puține probleme cu curățarea.

Diagrama indică locația circuitelor de comunicații, depozitare, echipament și circuite de scurgere. Atunci când se combină scurgerile și apele pluviale în canalizare, va fi necesară o abordare mai serioasă și o cercetare geodezică a teritoriului pentru a identifica nivelul apei subterane. Acest lucru va face posibilă determinarea celui mai convenabil loc pentru rezervor și drenaj.

Montare

Înainte de instalare, teritoriul este marcat pentru a determina locația șanțurilor. Dacă sunt necesare viraje, atunci acestea trebuie efectuate în unghi drept și trebuie făcute trape de inspecție în aceste locuri.

Instalarea canalelor la sol, a tăvilor și a jgheaburilor trebuie efectuată în zone deschise ale șantierului. Când instalați tava, solul din apropierea acesteia trebuie împodobit pentru a preveni dependența solului.

Țevile sunt așezate cu o pantă de 1 cm pe 1 m lungime.

Este mai bine să le folosiți din PVC, deoarece materialul nu se corodează. Conductele sunt așezate într-un șanț, în care se toarnă mai întâi piatra zdrobită și nisipul, se împrăștie geotextilele.amplasarea adâncă a țevilor de apă pluvială închisă

Apoi țeava este complet învelită cu geomaterial și acoperită cu solul excavat..protecția conductelor

Conexiunile sunt realizate cu cuplaje de dimensiunea și tipul corespunzător..instalarea colectorului

În cele din urmă instalați receptorul.instalarea unui receptor de canalizare

Instalarea se efectuează cu o părtinire către unitatea de acționare.

Dacă elementele sistemului trec pe arii funcționale (intrare, urmări, parcare), atunci va fi necesară o armare suplimentară sub formă de suprapunere cu reumplere suplimentară cu sol.

Funcția de curățare

drenarea apei din șantierSistemul de scurgere a furtunilor, spre deosebire de fosa septică, nu are nevoie de curățare profundă. În acest caz, apa poate fi evacuată în pământ, cel mai apropiat pârâu, râpă sau folosită pentru irigare.

În același timp, fără a încălca normele sanitare și igienice și ecologia solului. Însă este necesară filtrarea de bază, pentru care se folosesc capcane de nisip, care rețin diverse resturi, pietre, frunze etc. De asemenea, conductele sunt spălate periodic cu o presiune de jet folosind o pompă. Curentul poate elimina poluarea în locuri greu accesibile. Unitatea de curățare este curățată separat folosind dezinfectante.

Piața construcțiilor oferă tot felul de opțiuni de canalizare pentru furtuni, astfel încât orice configurație poate fi aplicată. Cel mai de încredere este sistemul de șanț folosind tăvi, puțuri, un colector, membrane de filtrare. Dar este prevăzut pentru o suprafață mare, pentru o zonă mică, este adecvat un scurgere de furtună deschisă în jurul perimetrului casei. Drenul poate fi conectat la o fosa septică printr-un tratament biologic în mai multe etape.

Doar apa ploaie și topită nu are nevoie de filtrare fină. Pentru ei, este suficient să dotați sistemul cu grătare și filtre, dar trebuie curățate mecanic, altfel canalele pot fi înfundate, provocând o inundație a teritoriului..

Canalizare neobișnuită cu furtuni fă-o singur - video


Opinii: 143