» » Protecție de încredere împotriva distrugerilor fatale - drenaj în jurul casei

Protecție de încredere împotriva distrugerilor fatale - drenaj în jurul casei

drenaj în jurul caseiApa este distructivă, astfel că drenajul din jurul casei ar trebui să fie o prioritate pentru un proprietar de proprietate privată. Dacă pereții încep să se blocheze sau petele de mucegai sunt vizibile pe ele, și bălți apar în subsol, atunci procesul de distrugere a clădirii a început deja. Rezultatul este crăpăturile îngrozitoare și denaturarea ușilor și ferestrelor. Puteți crea singur un sistem fiabil de impermeabilizare, deși acesta poate fi un proces destul de complicat. Dar rezultatul va fi că drenajul din jurul casei și zona orb se va completa cu succes, precum și va crea o protecție fiabilă a locuințelor împotriva distrugerii zonă orbă din jurul casei

Importanța planificării

planificarea unui sistem de drenaj în jurul caseiExistă mai multe motive comune pentru care apa de ploaie și apa topită se acumulează la baza clădirilor. Depinde mult de:

 • tipul de sol (argila are o consistență vâscoasă, deci umiditatea se scurge foarte încet)-sol argilos pe șantier
 • condițiile climatice (topirea zăpezii abundente sau precipitații abundente);
 • masă subterană înaltă.

Drept urmare, fluxurile intense subminează regulat fundația. În timpul dezghețului zăpezilor, apele subterane cresc și solul începe să se scufunde. Nu poți face fără un sistem de drenaj bun.

distrugerea unei clădiriCu toate acestea, înainte de a face drenaj în jurul casei, trebuie luate în considerare următoarele puncte:

 1. Caracteristici ale fundației: tip (grămezi, plăci, liniare) adâncime, formă și prelucrare.tipuri de fundații
 2. Amorsarea. Compoziția și calitatea sa. Dacă este slab, atunci va trebui să întăriți pereții șanțurilor..tipuri de sol
 3. Comitetul funciar este obligat să furnizeze informații despre apariția apelor subterane, precum și alte surse.apariția apelor subterane
 4. Determinați cel mai vulnerabil loc unde se acumulează cea mai mare umiditate. Pentru a face acest lucru, trebuie să explorați relieful local - înclinația site-ului, precum și formarea depresiunilor.relief de site
 5. Perioada de lucru este numai vara. Deoarece vremea este schimbătoare chiar și atunci, este necesar să se facă un șopron special. Fixați învelișul de plastic pe scânduri și instalați-l pe drenajul viitor al fundației. Atunci fluxul de ploaie nu va spăla limitele șanțurilor.
 6. Complexul de lucrări este destul de laborios. Acest lucru durează adesea două, sau chiar trei luni..

Toată această pregătire se va încheia cu o dispunere atentă a sistemului de impermeabilizare. Trebuie menționate locurile în care vor fi amplasate puțurile de inspecție și depozitare. Calculați cantitatea consumabilă:

 • tevi-țeavă de scurgere
 • piatră zdrobită / argilă extinsă-moloz
 • țesătură geotextilă-țesătură geotextilă
 • nisip;
 • fitinguri pentru conectarea conductelor, precum și bandă izolatoare;
 • pietriş.

tipuri de conducte pentru sistemul de drenajAcest lucru va necesita o varietate de instrumente. Acestea includ mai multe tipuri de lopeți: baionetă și lopată. Cu o roabă, va trebui să scoateți excesul de sol, iar cu un perforator va trebui să faceți găuri. Pickaxe, cuțitul de papetărie și alte accesorii nu vor interfera cu stăpânul.

Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea unui sistem de drenaj

diagrama de drenaj secționalExistă mai multe opțiuni pentru instalarea acestor sisteme de drenaj. Unii oameni sapă șanțuri obișnuite în jurul clădirii.. schema de drenajConsolidă-le cu plăci sau cu alte materiale. Dezavantajul unor astfel de structuri este acela că strică întregul interior al site-ului și devin repede inutilizabile.

pânză simplăDrenele de furtună (drenarea suprafeței din jurul casei) sunt instalate la o anumită pantă spre bază. Ele constau din țevi, a căror parte superioară este prezentată sub formă de zăbrele, care rețin resturile. În schimb, se pot folosi jgheaburi sau tăvi speciale. furtuna se scurgeUmiditatea deșeurilor va intra în ele și se va scurge în locul desemnat. Un astfel de scurgere este ideal pentru regiunile cu un climat umed, unde plouă foarte des și multă zăpadă..drenarea suprafeței

Hidroizolarea înapoi este recunoscută drept cea mai durabilă și de încredere. Fiecare tip de fundație de casă are propria sa schemă pentru instalarea unui astfel de drenaj. De exemplu, înainte de turnarea plăcilor, dispozitivul de drenaj trebuie deja instalat. În caz contrar, trebuie să te înțelegi puțin. Acest lucru nu se aplică suporturilor pentru centură și grămadă.

Instruire

săpând un șanț în jurul caseiTotul începe cu săparea bazei clădirii. Plăcile trebuie curățate complet de murdărie și materiale de construcție. Trebuie să se usuce bine. Apoi prelucrați partea exterioară a acestui perete în acest fel:

 • prime cu bitum-kerosen agent;
 • aplicați un mastic realizat pe bază de bitum;
 • atașați o plasă de umplutură pe o suprafață încă uscată (divizare cu 2 mm);
 • aplicați următorul strat de material de acoperire după 24 de ore, după ce precedentul s-a uscat.

tratamentul fundațieiÎn concluzie, se recomandă curățarea neregulilor cu șmirghel, astfel încât suprafața să fie netedă. Când totul este gata, puteți începe procesul principal..fixarea ochiului de plasă la mastic

Dimensiunile șanțului

săpând un șanțUn plan de site pre-proiectat, chiar și cel mai primitiv, va ajuta la marcarea corectă a teritoriului și la utilizarea materialului economic. Dispozitivul de drenaj al fundației include un sistem de șanțuri săpate corespunzător și conducte așezate în mod fiabil. Tranșee trebuie să îndeplinească următorii parametri:

 • distanța de fundație nu este mai mică de un metru sau 1,5 m;
 • lățimea se calculează astfel: se adaugă 20 cm la diametrul conductei;
 • adâncime la 50 cm sub fundația clădirii;
 • panta crește spre punctul de colectare (1 cm la fiecare metru).

Țevile din plastic, azbest-ciment și ceramică sunt utilizate cu succes la instalarea sistemelor de drenaj. Producătorii produc versiuni polimerice ale acestor articole, care sunt acoperite cu o carcasă specială. Această cârpă filtrantă nețesută protejează containerele împotriva formării nămolului.

diagrama conductelor într-un șanțPentru a face panta dorită, trebuie să adăugați nisip. După aceea, merită să modelați șanțul săpat cu un dispozitiv special și să-l umpleți cu un strat de 10 centimetri de amestec de nisip. Cerceți din nou partea de jos verificând nivelul pantei.

Instalarea conductei

instalarea conductelor de drenajCând șanțurile sunt gata, acestea trebuie acoperite dens cu material geotextil. Fiecare tăietură laterală trebuie să proaspete 30 cm sau mai mult, în funcție de lățimea șanțului. Turnați pe pânză piatră / pietriș zdrobit de calibru mare, reglând-o pe panta șanțului. Așezarea unui dispozitiv de drenaj a conductelor în jurul casei este următoarea:

 • faceți mici indentări în dărâmături (sub conducte);
 • așezați-le în centru, ușor înclinând și apăsând;
 • conectați îmbinările cu fitinguri;
 • acoperire cu pietriș (strat de la 10-20 cm);
 • conectați materialul geotextil și coaseți marginile cu fir sau lipici cu bandă.utilizarea țesăturii geotextile

Pentru a nu exista scurgeri la joncțiunea conductelor, se folosește o mulinetă. Câteva straturi de bandă pentru izolare - o garanție a etanșității sistemului.

Toate aceste conducte de plastic trebuie conectate la conducta principală, care transportă umezeala la prizele de apă. Apoi folosiți nisip de râu pentru a umple volumul șanțurilor. Se toarnă solul rămas peste el până se formează un tubercul bun. Sub influența factorilor externi, pământul va înca. Ca urmare, o astfel de terasament va deveni egală cu orizontul și fără formarea unei depresii..

apa de scurgereÎn timpul acestei lucrări, trebuie să verificați în mod constant panta selectată. Pentru a face acest lucru, puteți întinde în avans un șnur sau o frânghie de-a lungul casei, care va servi ca nivel.

Prize / godeuri

aport de apă din conducta de scurgerePentru a preveni acumularea apei în canalul de sub casă, aceasta trebuie îndepărtată. Acest lucru se poate face folosind puțuri speciale. Mai mult, sunt necesare curățarea sistematică a structurii și deservirea regulată a sistemului. Tot excesul de umiditate este colectat în aceste puțuri, care trebuie îndepărtate din clădire la o distanță de 5 m. Sunt instalate sub conducta de scurgere (1 m), dar nu la același nivel cu apele subterane. bine tipProiectele moderne arată că ar trebui să existe patru astfel de prize de apă pe șantier, la fiecare colț al sarcinii.

Conform standardelor, pentru sistemele de drenaj există 4 puțuri de observare și două - puțuri de drenaj. Unul este atribuit canalizării cu furtuni.

vizionarea bine și somnulFântâna situată în punctul cel mai jos va fi mai adâncă decât toate celelalte. Diametrul său depinde de dimensiunea containerului instalat în el:

 • rezervor de plastic;
 • structuri sudate;
 • inele din beton armat;
 • structuri ebb.

Bazinul de scurgere a inelelor de beton și butoiul de plasticAșezați materialul geotextil în partea de jos a gropii, apoi fixați recipientul la sol, astfel încât să nu se miște în caz de alunecări de teren. Umple golurile cu pietriș amestecat cu pământ.

În unele cazuri, drenajele din propria casă necesită costuri suplimentare. Punctul de primire poate fi plasat într-o ordine de mărime mai mare decât conductele de canalizare, apoi este necesară o unitate de pompare. Uneori conducta nu este suficient de adâncă, așa că va fi necesar să așezați cablul de încălzire.

sistem de drenaj la cabana de varăToate aceste proceduri consumatoare de timp și costisitoare merită. Până la urmă, acesta este modul în care proprietarul va putea proteja mănăstirea de influența pernicioasă a umidității. La acest lucru contribuie doar un bun drenaj în jurul casei. Este instalat în mai multe moduri. Fiecare maestru decide pentru sine care să aleagă.

Video despre sistemele de drenaj din jurul casei


Opinii: 67