» » Grădină de legume conform kurdyumov - productivitate și frumusețe

Grădină de legume conform kurdyumov - productivitate și frumusețe

Zucchini în țarăKurdyumov este sigur că pentru a obține un randament ridicat, este necesar să cheltuiți mai multă muncă mintală decât munca fizică. Grădina de legume a lui Kurdyumov trebuie să fie inteligentă.

Începem cu planificarea

Kurdyumov susține că planificarea site-ului ajută la economisirea timpului de 2-3 ori.

Mai întâi, calculați câte legume aveți nevoie și plantați doar ceea ce aveți nevoie. Străduiește-te să nu crești suprafața pentru plantare, ci să crești randamentul.

Plantele au nevoie de soare

Potrivit lui Kurdyumov, grădina de legume ar trebui să fie iluminată constant de razele soarelui: nu va fi posibilă obținerea unei recolte bune la umbră. În umbră parțială, puteți cultiva doar verdeață, salată verde și câteva legume rădăcinoase.

Pentru a nu crea o umbră pe șantier, se recomandă spălăturile pe care sunt așezate legumele înalte să fie orientate spre nord și sud..

Dovleceii, fasolea și pepenii pot fi plantați lângă garduri și ziduri iluminate, folosiți pentru decorarea gazelor și arcadelor.

Citiți și articolul: cum să faci drenaj în jurul casei cu propriile mâini ieftine și frumoase?

Echipăm paturile în funcție de Kurdyumov

Paturi de grădinăÎn grădină, potrivit lui Kurdyumov, atunci când așezați paturile, se ține cont de munca. De exemplu, dacă paturile sunt udate din fântână, atunci pentru a reduce efortul cheltuit, este recomandat să aranjați paturile radial în jurul puțului..

Grădina conform Kurdyumov presupune prezența paturilor înalte. Pentru a face acest lucru, ar trebui să construiți pereți folosind orice material disponibil. Paturile înalte vor ajuta plantele să tolereze mai ușor seceta și să prevină alunecarea apei, iar tu - pentru a reduce suprafața cultivată.

O altă cerință a grădinii conform Kurdyumov este prezența obligatorie a materiei organice. Pentru a face acest lucru, lângă paturi, trebuie să aranjați o grămadă de compost..

O condiție prealabilă propusă de grădină conform Kurdyumov este prezența unor căi care nu ar trebui să rămână goale. Acestea trebuie acoperite cu scânduri sau alte materiale, astfel încât să nu tragă apă din paturi..

Acordați o atenție deosebită sistemului de irigare

Amenajarea unei grădini conform Kurdyumov, nu se poate economisi sistem de irigare. În mod ideal, se recomandă utilizarea unui „tee” din furtunuri subțiri, al cărui capăt este atașat la un recipient cu apă, iar furtunurile cu găuri sunt atașate de celălalt, care sunt săpate în paturi. Recipientul trebuie așezat pe o altitudine, astfel încât apa să se poată deplasa independent prin furtunuri. Acest lucru va facilita foarte mult munca: puteți porni robinetul și continuați-vă afacerea, iar grădina va fi udată în acest moment. Este recomandabil să colectați apa de ploaie de pe acoperiș într-un recipient..

Să rezumăm. La ce ar trebui să acordați atenție atunci când organizați o grădină conform Kurdyumov?

Cerințele prezentate de grădină în conformitate cu Kurdyumov:

  • planificarea site-ului;
  • creșterea randamentului, nu dimensiunea site-ului;
  • prezența constantă a soarelui;
  • prepararea unui morman de compost;
  • amplasarea paturilor, luând în considerare munca;
  • pregătirea paturilor înalte;
  • cărările nu trebuie să fie goale;
  • orientarea spalierilor spre sud-nord;
  • sistem de irigare de înaltă calitate.

Și ultima condiție: grădina conform Kurdyumov nu strică aspectul site-ului, ci o decorează, ca niște paturi de flori și peluze.

Video "Grădina de legume de la A la Z conform Kurdyumov"


Opinii: 145