» » Olivier din cuptorul cu microunde. Rapid, convenabil, util

Olivier din cuptorul cu microunde. Rapid, convenabil, util

Familia noastră este foarte îndrăgită de salata de Olivier, dar până atunci era foarte rar pregătită. Fuss mult. Cea mai mare cantitate de timp este gătirea, decojirea și tăierea legumelor pentru salată. De asemenea, este foarte neplăcut să tăiați cartofi fierți și morcovi fierbiți..

Legume pentru Olivier
Legume pentru "Olivier"

Problema a fost rezolvată cu succes odată cu apariția unui cuptor cu microunde în casa noastră. Am început să caut rețete pentru gătit în cuptorul cu microunde și nu doar să îl reîncălzesc. În această privință, am achiziționat un vapor cu aburi special. Acestea vin în diverse modele. De exemplu, al meu are două rafturi, dar puteți folosi unul singur.

Pentru a pregăti legumele fierte (cartofi, morcovi), coajați legumele crude, tăiați-le în cuburi de dimensiunea dorită și așezați-le într-un cazan dublu. Dacă pregătiți o porție mare, puteți utiliza două rafturi, dacă sunt mici, apoi unul. Puteți găti cartofi pe un raft, morcovi pe celălalt. Totul depinde de imaginația ta.

Acum asamblăm centrala dublă: turnăm apă de la 1/2 la 2/3 căni în tigaia inferioară, punem un raft (sau rafturi) cu legume tocate deasupra, închidem cu un capac transparent cu o supapă deschisă.

Aburul închis cu capacul supapei
Aburul închis cu capacul supapei

Vaporul se pune la cuptor pentru 10-15 minute (în funcție de cantitatea de legume), iar baza pentru salata Olivier este gata. Legumele sunt răcite, amestecate cu alte componente ale unei salate clasice, asezonate cu sos. Mănâncă cu plăcere.

P.S .: Probabil, baza vinetului poate fi pregătită în același mod. A trecut foarte mult timp pentru a găti sfeclă pe aragaz electric. Încă nu l-am încercat ... Legumele cu această metodă de preparare rețin substanțe utile, care intră în apă în timpul gătitului.


Opinii: 191