» » Plante interioare iubitoare de umbră: îngrijire

Plante interioare iubitoare de umbră: îngrijire

Flori tolerante la umbrăCultivarea florilor de interior este o pasiune care captează atât de mult încât, după un anumit timp, nu există rafturi goale și pervazuri în casă - totul este ocupat cu flori. Și doar camera, cu ferestrele cu vedere spre nord, rămâne fără verdeață. Dar un adevărat fan al lucrării sale va găsi o modalitate de a corecta această nedreptate, chiar dacă ferestrele din apartament se confruntă doar cu partea nordică sau nord-estică. Deoarece natura inteligentă, scârbă de goliciune, a inventat flori pentru astfel de încăperi pline de speranță. Vom vorbi astăzi despre aceste minunate plante..

Soarele este prieten sau dușman

Plante interioare tolerante la umbrăDesigur, majoritatea plantelor iubesc și tolerează bine lumina soarelui, deoarece lumina ultravioletă este una dintre premisele procesului de fotosinteză. Dar orice fizician vă va spune că razele soarelui pătrund chiar și prin coroana densă a copacilor, multe tipuri de țesături și hârtie. O cantitate mică de ultraviolete-A cu lungimea de undă de 315-400 nm trece chiar și prin sticlă. Deci, într-o cameră cu ferestre spre nord, puteți crește flori - vor primi partea lor de radiații ultraviolete.

Dar, din păcate, foarte neînsemnate și, prin urmare, pot fi cultivate în astfel de locuri doar plante tolerante la umbră și iubitoare de umbră, care nu le place lumina directă a soarelui, tolerează bine umbrirea și doar unele dintre ele au nevoie uneori de lumina difuză.

Îngrijirea plantelor iubitoare de umbră

Dacă ai un colț în apartamentul tău în care intră o lumină critică și vrei să o reînvie cu o floare, alege dintre cele mai tolerante la umbră Marantovy sau Aroid. Caracteristici de îngrijire ei sugerează:

Grija pentru flori tolerante la umbră1. Amplasarea în umbră sau umbră parțială, departe de lumina soarelui. Unele flori pot muri dacă sunt expuse la lumina directă a soarelui.

Pot fi așezate pe dulapuri, rafturi înalte, în colțuri. Dar totuși, ca orice plante, florile tolerante la umbră au nevoie de lumină ultravioletă, așa că pentru a verifica dacă există suficientă lumină, faceți un experiment simplu. În cazul în care intenționați să plantați o floare, încercați să citiți o carte în timpul zilei. Funcționează? Deci locul este corect.

Aceste culori nu au nevoie nici de iluminare suplimentară.

2. Poate să apară lumină risipită. Dar numai dimineața sau la apusul soarelui.

3. Primăvara și vara, asigurați-vă că oferiți o umbrire suplimentară. în orele dimineții, deoarece în acest moment chiar și lumina difuză poate lăsa arsuri pe frunzele unor flori iubitoare de umbră.

Reguli pentru îngrijirea plantelor tolerante la umbră4. Nu inundați flori, întrucât nu există soare, nu există niciun factor suplimentar de uscare. Excesul de apă de pe suprafața solului poate duce la boli și insecte.

5. Solul trebuie să fie fertil, deoarece o floare la umbră primește cea mai mare parte din nutrienți de la sol.

Desigur, plantele cu flori în umbră sau nuanță parțială nu vor crește sau vor răni, și cu siguranță nu vor înflori. Prin urmare, aproape toate florile iubitoare de umbră aparțin grupului de foioase decorative.

Plantele iubitoare de umbre includ: Maranta, Aglaonema, Aspidistra, Aucuba, Palisota și Pellionia (plante foarte rare).

Citiți a doua parte a articolului - Plantele interioare tolerante la umbră

Opinii: 76