» » Împărțim situl și planificăm plantarea în raport cu soarele

Împărțim situl și planificăm plantarea în raport cu soarele

A cumpărat recent o suprafață suburbană de 15 acri. Pe ea se află doar casa în sine, nu există plantații. Avem de gând să înființăm o mică grădină de legume și o mică grădină la dacha. Spune-mi care este planul pentru plantarea unei grădini și copaci în raport cu soarele, ce mai trebuie luat în considerare?

Oricine are cel puțin un teren mic trebuie să-l planteze cu ceva - fie că este vorba de paturi de grădină sau de grădină mică. În cazul în care site-ul a obținut deja anumite locuri pentru plantarea diverselor culturi (un loc permanent pentru o grădină de legume și o grădină este alocat, există plantații perene), nu trebuie schimbat nimic. Este posibil să reumpleți grădina cu copaci și arbuști noi și să observați „rotirea culturilor "în grădină.

Mai norocoși pentru cei care intenționează doar să echipeze o grădină și o grădină cu legume. La urma urmei, aceștia au ocazia să planifice în mod competent o schemă pentru plantarea unei grădini de legume și copaci în raport cu soarele. După cum știți, disponibilitatea suficientă a luminii solare este cheia unei recolte bune în viitor. Cu toate acestea, există încă factori importanți care trebuie luați în considerare la planificarea unei grădini de legume și a unei grădini..

Ce să ia în considerare atunci când dezvoltați un model de aterizare?

locația site-ului la soare

Când planificați o schemă pentru plantarea unei grădini de legume și copaci, în primul rând, trebuie să luați în considerare în ce parte a soarelui plantările vor crește.

Pentru cultivarea cu succes a legumelor, trebuie să aloce cel mai însorit loc de pe șantier, de preferință în partea de sud.

Zonele umbroase de sub casă, lângă un gard sau copaci înalți pot fi lăsate pentru ceapa cultivată cu pene (pot crește la umbra parțială). Sau să plantezi niște ierburi acolo.

La întocmirea unei scheme de plantare, este important să se țină seama nu numai de locația culturilor în raport cu soarele, ci și de următorii factori:

  1. Dimensiunea lotului. Având în vedere dimensiunea totală a terenului, aceștia determină cât spațiu poate fi alocat pentru o grădină de legume și o grădină. Dacă suprafața totală este mică, iar prima sarcină este amenajarea unei grădini de legume, nu are sens să plantezi mulți pomi fructiferi. Aceștia pot „îndepărta” un loc din alte culturi, deoarece un copac adult cu o coroană răspândită are nevoie de cel puțin 4 mp. zonă.
  2. Relieful general. Terenul ideal ar fi plat sau o pantă mică. Evitați locurile în care apa stagnează - atât legumele cât și culturile de grădină se vor simți rău acolo.
  3. Starea solului. Fiecare cultură, atât de legume, cât și de pomi fructiferi, are propriile cerințe pentru starea solului, dar o cerință pe care o au în comun este că solul trebuie să fie fertil.
  4. Prezența vânturilor. Într-o zonă deschisă, ar trebui să creați un adăpost pentru plantări din vânt, care să poată provoca daune viitoarei recolte..

Recomandări pentru planul de plantare

diagrama de grădină perimetrală

Cea mai frecventă este forma pătrată sau dreptunghiulară a plantațiilor de plantare, în care numărul de paturi din grădină este determinat în funcție de dimensiunea parcelei.

schema de plantare a unei grădini de legume între copaci

Tufii de boabe pot fi plantați în apropierea grădinii. Pentru plantarea coacăzelor roșii și coacăzului, sunt alocate locuri uscate bine luminate, iar coacăzele negre pot fi plasate într-un loc mai umed. La soare, dar separat de alți arbuști, se plantează zmeură, deoarece cresc foarte puternic și pot îneca plantările vecine.

schema gradina si gradina de legume separat

Fiecare grup (copaci, arbuști, legume) trebuie să aibă propriul loc, nu trebuie să le amestecați. Copacii în creștere vor înlătura în cele din urmă toată lumina soarelui din legumele sau căpșunile care cresc sub ele și nu vor mai produce culturi. Prin urmare, grădina este pusă la o parte de grădină..

Aspect corect al site-ului - videoclip


Opinii: 165