» » Sunt încă departe de grădina de legume perfectă

Sunt încă departe de grădina de legume perfectă

Grădina îmi ia 9 acri. În plus, există și un lot de aproximativ 1,5 acri, pe care cresc pomii fructiferi. Întrucât situl nu a fost cultivat timp de 2 ani, nu a existat nicio întrebare de a arata sau nu de arat. Înainte de iarnă au arat, iar în urmă cu câteva zile s-au tratat cu un cultivator.

Avem de gând să folosim aproximativ 2 acri pentru cartofi, legume pentru plante (roșii, ardei, vinete, dovlecel, etc.) și să semănăm restul amestecului de vetre-ovăz. Nu voi putea folosi în totalitate zona site-ului în acest an, dar în viitor voi încerca.

Aceasta este o grădină de legume după aratul de iarnă
Aceasta este o grădină de legume după aratul de iarnă

Mă consider un susținător al agriculturii tradiționale, dar nu refuz un experiment dacă mi se pare interesant. Mulțesc plantațiile, las iarba udată în culoar. După câteva zile, mai ales în căldură, nu mai rămâne nimic din ea.

Și dacă a fost necesar să săpați într-o dacha din apropierea Moscovei, atunci în grădina satului meu puteți folosi un tăietor plat sau puteți folosi un gunoi. Dezlănțuirea înlocuiește cu adevărat singur irigarea, iar desfacerea „sub asfalt” doare mai degrabă decât beneficiile. Este parerea mea. Terenul este destul de dezlănțuit și pur și simplu nu are rost să faci paturi înalte. Există planuri pentru astfel de paturi - doar pentru castraveți.

Acesta este un complot cu copaci
Acesta este un complot cu copaci

Zona în care cresc copacii a fost acoperită cu iarbă de grâu în 2 ani, așa că acum toate forțele vor fi aruncate în lupta împotriva buruienilor. Primii pași au fost deja făcuți: o suprafață mică a fost aratată cu un cultivator de motoare, au fost selectate rădăcinile (aproape 3 mașini!) Și totul a fost semănat cu muștar alb.

Reclamăm spațiul din grâu de grâu
Reclamăm spațiul din grâu de grâu

Planurile sunt de a muta plasa de plasă în continuare, creșterea spațiului unei zone mici, în loc de un bloc îngrădit pentru gunoi, pentru a face un compost din două secțiuni.

Au fost așezate conducte de-a lungul întregii grădini de legume și sunt încorporate mai multe robinete, astfel încât nu există probleme cu udarea. Udarea se poate face atât direct dintr-un puț (adâncime aproximativ 20 m, apă potabilă), cât și dintr-un rezervor metalic cu un volum de aproximativ 800 litri.

Udarea nu este o problemă
Udarea nu este o problemă

Trebuie făcută multă muncă cu curățarea: într-o zonă mică, jurnalele rămase după ce acoperișul au fost îngrămădite. S-au folosit deja două butoaie cu găuri vechi - am plantat castraveți în ele. Cu o săptămână în urmă, a semănat verdeață, a crescut deja. Și acum pământul ne așteaptă mâinile. Câteva zile mai târziu, începe vacanța și vom merge în sat pentru a-și aranja grădina de legume, încă nu ideală.


Opinii: 55