» » Când și cum se folosește muștarul împotriva râmei

Când și cum se folosește muștarul împotriva râmei

muștar versus firewormCând se folosește muștar împotriva viermilor sâmburi, pe lângă uciderea larvelor, pământul se îmbogățește și se sprijină. Pentru a duce lupta corect, trebuie să știți când și la ce oră să desfășurați lupta folosind această metodă..

Când se utilizează muștar împotriva râmei

Puteți folosi muștar împotriva râmei iarna, când nu este plantată nicio cultură pe site. Această metodă va fi, fără îndoială, mulțumită celor care sunt nevoiți să aloce anual aceeași bucată de teren pentru plantarea cartofilor. Întrucât astfel de condiții sunt foarte favorabile pentru răspândirea și creșterea numărului de viermi pe șantier, se recomandă cultivarea terenurilor pe timp de iarnă, ceea ce va reduce numărul acestui dăunător pe șantier..

Cum se folosește muștarul

Pentru o sută de metri pătrați de teren, trebuie să folosiți aproximativ jumătate de kilogram de muștar sub formă de pulbere sau boabe. Astfel, pentru o plantare de 12 acri, puteți utiliza aproximativ 6 kg de muștar. Atunci când se calculează cantitatea necesară de muștar, nu este necesar să se respecte date clare. Poți să te apropii cu tot mai puțin muștar. Datele obținute în timpul calculului pot fi rotunjite.

Pentru ca lupta împotriva viermei să aducă rezultatul scontat, trebuie să efectuați următoarele serii de proceduri:

  1. După creșterea cartofilor și scoaterea lor din pământ, solul trebuie săpat sau arat.
  2. Buruieni de asemenea, toate sunt eliminate din site.
  3. Muștarul este împrăștiat la întâmplare pe sol, cu mana, uniform, astfel încât toate zonele câmpului să fie umplute.
  4. După umplerea cu muștar, solul rămâne deschis. O astfel de prelucrare ar trebui efectuată după săparea cartofilor, la începutul lunii septembrie.
  5. Înainte de ger, la mijlocul sau la sfârșitul toamnei, terenul trebuie să fie arat. Este imposibil să așteptați înghețuri - va fi aproape imposibil să săpați terenul înghețat, mai ales dacă se utilizează metoda de a săpa manual terenul (cu volume mici de teren).

Dacă, atunci când adăugați muștar la sol, cantitatea sa s-a dovedit insuficientă pentru terenul dorit, rata de aplicare a substanței poate fi crescută. În funcție de densitatea introducerii muștarului în sol, se va determina consumul acesteia. Această metodă va aduce la sol eficiență pe parcursul următorului an de funcționare.


Opinii: 127