» » Mese de rotire a culturilor de legume la cabana de vară

Mese de rotire a culturilor de legume la cabana de vară

Rotirea culturilor în grădinăTabelele de rotație a culturilor de legume la cabana de vară sunt împărțite în raport cu fertilitatea solului

, la familii și grupuri de plante. La întocmirea tabelelor se iau în considerare predecesorii și vecinii plantelor. Tabelele sunt un ghid de acțiune pentru rezidenții de vară.

Rotirea culturilor este necesară pentru grădinari pentru o agricultură rațională. Utilizarea sa asigură un randament bun de legume, crește fertilitatea solului și protejează plantele de dăunători și boli într-un mod natural. În natură, totul este echilibrat, acest lucru ar trebui să se străduiască în țară..

Moduri de a crește randamentele

Plantele vegetale din aceeași specie consumă aceleași substanțe nutritive din sol, emit toxine similare și au aceleași dăunători. Când se cultivă plante într-un loc permanent, solul este puternic epuizat. Există o multiplicare a dăunătorilor, infecția cu boli, precum și creșterea buruienilor. Oboseala solului se instalează, fertilitatea sa scade. Acumulează toxine eliberate de plante. Realizăm rotirea culturilor în funcție de tabele.

Pentru a crește randamentul de legume, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • Rotirea culturilor de legumeAlternarea culturilor în creștere în grădină.
 • Îmbogățirea solului cu îngrășăminte minerale și organice.
 • Alegerea unui loc pentru plantare, ținând cont de nevoia de iluminare și udare.
 • Contabilizarea predecesorilor din grădină pentru fiecare cultură agricolă.

Nu există o schemă de rotație standard și corectă a culturilor, deoarece fiecare rezident de vară crește culturi diferite și în cantități diferite. Unii plantează foarte mulți cartofi, alții cultivă ierburi și castraveți. Prin urmare, este întocmit un tabel individual de rotație a culturilor de legume în paturi. Pentru a face acest lucru, un jurnal grafic și o descriere a plantelor cultivate de rezidenții de vară sunt introduse în jurnalul dacha. Este de dorit să existe paturi permanente pentru o mai bună rotație a culturii..

Un grafic de rotație a culturilor va ușura creșterea legumelor. Alternanța plantelor permite solului să se odihnească, deoarece fiecare cultură consumă anumite îngrășăminte minerale. Tabelul ține cont de toate proprietățile plantelor.

Clasificarea culturilor și interacțiunile cu solul

Culturi cultivate la cabana lor de vară,Culturile cultivate în cabana de vară consumă diferite substanțe din sol. Prin urmare, este necesar să schimbați constant paturile în locuri. Plantele trebuie returnate la locația inițială de creștere după patru sau șase ani. Pentru a efectua rotația culturilor, este necesar să se țină seama de nevoia lor de nutriție și starea solului.

Cele mai bune soiuri de morcovi și descrierea lor

Plantele nu numai că extrag substanțe nutritive din sol, dar îmbunătățesc compoziția acestuia. Hrișca reduce aciditatea solului, leguminoasele o îmbogățesc cu azot. Varza și cartofii inhibă creșterea buruienilor. Trebuie să știți din ce familie aparțin plantele. Rotirea culturilor la cabana de vară ține cont de clasele de plante conform tabelului.

Tabelul 1. Legume din familii botanice

Vederelegume
Nightshaderoșii, vinete, cartof
dovleaccastravete, dovlecel, dovleac, lupin, trifoi
fasolemazăre, fasole, soia
varzăvarză, ridiche, hrean, muștar
ceapăusturoi de ceapă
umbrelămorcov, patrunjel, marar
nemuritoaresfeclă, spanac
Astersalată, floarea soarelui
verdesalată, sorel, creșă de apă
hrişcăhrișcă, sorel, rubarb

Plantele pot fi împărțite în patru grupe în funcție de necesitățile lor de nutrienți. Următoarele culturi necesită solul cel mai fertilizat: varză de tot felul, dovlecei, dovleac, floarea-soarelui și cartofi. Pentru creșterea lor, sunt necesare îngrășăminte care conțin azot. Plantele cu cerințe nutritive medii includ roșii, vinete, castraveți, pepeni, ceapă și porumb..

Rotirea culturilor în țară

Îngrășământul cu fosfor, compostul, cenușa trebuie adăugate în sol. Culturile cum ar fi morcovii, sfecla, spanacul, mărarul și țelina nu sunt nemaipomenite, dar solul trebuie mulat cu compost și trebuie adăugate preparate de potasiu. Al patrulea grup include plante care saturează pământul cu azot, îl dezleagă. Leguminoase: mazăre și fasole. Cartofii și varza inhibă creșterea buruienilor. Cultivarea se realizează după următorul principiu:

Tabelul 2. Rotirea culturilor în raport cu solul

1. Cerere mare2. Nevoie de băutură
4 leguminoase3 nevoie slabă
Suc de morcov negru și extract: beneficii și dăune pentru organism

Ciclul este de patru ani: leguminoasele sunt mutate în locul plantelor care necesită cantitatea maximă de nutrienți și în loc de culturi cu o nevoie medie de îngrășăminte minerale. Ei se mută pe locul trei, legumele cu cerințe nutritive scăzute ocupă locul leguminoaselor, iar leguminoasele ocupă primul loc. Mișcarea are loc anual. Acest lucru permite plantelor să aibă o nutriție adecvată..

Masă de rotire a culturilor la cabana lor de varăSchimbarea locului de cultivare a legumelor pe șantier face posibilă reducerea utilizării îngrășămintelor minerale și reducerea numărului de dăunători și boli din sol. Zarza neagră este cea mai bună pentru toate plantele, deoarece permite solului să se odihnească. Însă căsuțele de vară sunt în mare parte mici, așa că este destul de dificil să crești fertilitatea solului în acest fel..

Un alt mod de a crește randamentele este să adăugați nutrienți în sol. Nevoia de plante este diferită și se împarte în grupuri:

 • Aplicarea gunoiului de grajd. Specii necesare: varză, dovleac și cartofi.
 • Îngrășăminți fosfați și cenușă. Îmbunătățește creșterea culturilor de rădăcini.
 • Introducere de humus, turbă, rumeguș. Folosit pentru ceapă și ierburi.
 • Îngrășăminți de potasiu și cenușă. Esențial pentru culturile de rădăcini.

Atunci când alegeți un loc de plantare pentru culturi de legume, este necesar să se țină seama de necesitatea iluminării. Plantele iubitoare de lumină includ umbre de noapte și culturi de dovleac. Sunt scoase leguminoase parțiale și culturi de rădăcini. Ierburi iubitoare de umbră, sorel și dovlecel.

Rotirea culturilor pentru alimente

Toate legumele destinate consumului sunt împărțite în cele vegetative, care folosesc rădăcini, tuberculi și frunze, precum și fructe.

Descrierea soiului universal de cartofi

Culturi vegetativeCulturi vegetale:

 • Cartofii sunt clasificați ca tuberculi.
 • Morcovi, sfeclă, ridichi - pentru culturile de rădăcini.
 • Ceapă și usturoi - pentru ceapă.
 • Varză, salată - la varză.
 • Pătrunjel, mentă, busuioc - pentru picant.

Plante fructifere:

 • Roșii, vinete, ardei - pentru noptiere.
 • Fasole, mazăre - la leguminoase.
 • Castravete, dovlecel, dovleac - la dovleac.
 • Porumb - pentru cereale.

Fiecare familie folosește legume diferite pentru mâncare. Dar când le crești în țară, trebuie să obții un randament ridicat. Prin urmare, trebuie să alternați paturile. Alternanța corectă este prezentată în tabel.

Tabelul 3. Rotirea culturilor pe țară

1. Solanac și dovleac2. Rădăcina de legume și ceapă
4. Varză și picant3 leguminoase

Rotirea culturilor are loc în patru ani: nopțile de noapte și semințele de dovleac înlocuiesc culturile rădăcinoase și ceapa, care se mută în locul leguminoaselor. Leguminoasele vin pe locul patru, în timp ce varza și condimentele vin pe primul loc. În anii următori, mișcarea se desfășoară într-o manieră similară. Rotirea culturilor trebuie să se efectueze continuu.

Reguli de vecinătate în țară

Când plănuiești să plantezi legume la cabana lor de vară, trebuie să știi ce să crești și apoi.

Tabelul 4. Culturile anterioare ale agriculturii

legumeCompatibilitate perfectă cuAtitudine neutră cuNu pot fi plantate cu
cartofileguminoase, varzălegume rădăcinoase, ceapăzârnă
varzăleguminoase, dovleacumbre de noapte, salatăvarză, sfeclă
roșiicastraveți, leguminoaseculturi de rădăcinicartofi, porumb
castravețivarză, ceapălegume radacinoase, ierburicartofi, mărar
leguminoasecartofi, varză, castravețiRoșii, ierburiierburi perene
Sfeclăcartofi, ierburi, castravețileguminoase, umbre de noaptemorcovi
morcovcastraveți, ierburiroșii, ceapăsfeclă
usturoi de ceapăcartofi, roșiivarză, sfeclămorcovi, leguminoase
ardei, vineteleguminoase, semințe de dovleac, varzăsfeclă, busuioczârnă
pătrunjelroșii, castravețileguminoasemorcovi, țelină
Conopida în creștere: o legumă sănătoasă și gustoasă în casa ta

Trebuie să ne amintim, de asemenea, regulile pentru amenajarea comună a legumelor în paturi. De obicei, plantele din aceeași specie nu se înțeleg bine, ceea ce este important să știm când plantăm plantele..

Tabelul 5. Influența reciprocă a plantelor

PlantăBun cartier cuPoate fi plantat împreună cuCartierul nu este permis cu
leguminoasevinete, legume radacinoasecastraveți, cartofi, varzăceapă, roșii
varzăsalată, fasole, castravețicartofi, sfeclă, mentăpătrunjel, tuber
cartofimazăre, porumb, sfeclăvinete, usturoi, marardovleac, umbre de noapte
ceapăroșii, morcovi, sfeclăcartofi, castraveți, ridichileguminoase, salvie
Sfeclăvarză, ceapă, morcovimorcovi, salatăporumb, fasole
morcovfasole, ridichi, ceapăusturoi, roșiimărar, pătrunjel
castravețivarză, ceapă, mazăreporumb, salată, fasolemărar, cartofi, pepene galben
roșieceapă, fasole, salată, mărarvarză, mazăre, castravețicartofi, porumb

Aterizări mixte

Prin metoda mixtă de plantare a legumelor în grădină, diferite produse agricole, selectate pentru compatibilitate, cresc în apropiere. Această metodă de plantare permite utilizarea rațională și restaurarea mai ușoară a fertilității solului. Influența reciprocă a plantelor permite o protecție naturală împotriva bolilor, gustul legumelor se îmbunătățește.

Plantarea mixtă a legumelor

Cu o plantare mixtă, sunt luate în considerare diferite cerințe de iluminat, protecția vântului, nevoia de îngrășăminte minerale și timpii de maturare. În acest caz, intervalul dintre culturile de legume trebuie crescut. Folosirea tabelelor de rotație a culturilor de legume vă va permite să obțineți un randament ridicat și să faceți munca în țară plăcută.


Opinii: 59