» » Rotirea culturilor: după care puteți planta usturoi înainte de iarnă?

Rotirea culturilor: după care puteți planta usturoi înainte de iarnă?

Când crești usturoi pe site-ul tău, trebuie să ții cont de anumite reguli. De exemplu, să știți după care puteți planta usturoi înainte de iarnă și în ce cazuri este absolut imposibil, cum să pregătiți solul și să alegeți timpul optim de plantare pentru a obține o recoltare timpurie de capete mari și sănătoase. Și cunoașterea este cheia succesului.

Alegerea unui loc pentru aterizare

Usturoiul poate fi plantat primăvara (primăvara) și toamna (iarna). Recoltele cele mai generoase sunt date de culturile de iarnă, astfel că mulți locuitori de vara și grădinari toamna încep să aleagă un loc pentru plantarea unei culturi de legume picante. Întrebarea de unde să plantezi usturoiul este departe de a fi inactiv. În 90% din cazuri, acestea vor fi paturi eliberate de alte culturi vegetale și verzi. Unii dintre precursorii usturoiului pot avea cele mai benefice efecte asupra creșterii, sănătății și rezistenței la boli. Alții vor oprima plantele și vor strica culturile chiar și cu o îngrijire corespunzătoare. Nu este degeaba că există reguli de rotație a culturilor și, dacă sunt încălcate, nu merită să sperați la o recoltă de înaltă calitate.

Nu puteți planta usturoi într-un singur loc timp de 2 ani la rând. Poate fi plantat în același loc numai după 4-5 ani. Sistemul de rădăcini al plantei este situat în straturile superioare ale solului, iar în sezonul culturii selectează toate substanțele utile din acest strat. Aterizările ulterioare vor duce la capete slabe și dureroase. Prin urmare, regula numărul 1 pentru fiecare grădinar ar trebui să fie o alternare constantă a site-urilor pentru plantarea usturoiului de iarnă. Și regula numărul 2 - plantarea trebuie efectuată după buni predecesori, contribuind la îmbunătățirea viabilității plantelor și a rezistenței la factorii adverse. Întrebarea după care culturile usturoiul cresc mai bine ar trebui să fie acordată cea mai mare atenție..

Poza 1

Când puteți planta usturoi în regiunea Moscovei?

Buni predecesori

Culturile anterioare usturoiului trebuie să lase substanțele necesare dezvoltării sale în sol, să slăbească solul cu rădăcini și să-l îmbogățească cu materie organică. Este importantă și lungimea rădăcinilor. Usturoiul se hrănește din stratul superficial al pământului. Dacă plantele cu rădăcini lungi au crescut înaintea lui, atunci au ales substanțe utile din straturi mai adânci. Mai mult, rădăcinile lungi au slăbit întregul sol. Ca urmare, solul a devenit mai permeabil la apă și aer, iar substanțele nutritive au fost transferate în stratul de suprafață. Prin urmare, cei mai buni precursori pentru usturoi sunt cerealele, cu excepția orzului și a ovăzului. Tulpinile și frunzele lor îmbogățesc pământul cu materie organică, iar rădăcinile, care pătrund adânc în pământ, îl dezleagă și nu afectează substanțele din stratul superficial..

După aceea, puteți planta usturoi dacă nu există culturi de cereale în grădină? Locul doi în clasamentul predecesorilor buni este ocupat de castraveți, dovlecei și dovlecei. Au și rădăcini lungi. Legumele enumerate nu pot dăuna plantațiilor de usturoi, deoarece au boli și dăunători diferite..

Imaginea 2

Un alt grup de predecesori buni este fardul de noapte de legume (exclusiv cartofii și vinetele): roșii, ardei gras.

Grădinarii cu experiență recomandă plantarea unei culturi picante după căpșuni și căpșuni și chiar mai bine să plantezi usturoi și căpșuni împreună. Astfel de vecini se ajută doar unul pe celălalt: mirosul de usturoi sperie dăunătorii de căpșuni, iar cultura de fructe de pădure împărtășește generos vecinului toate îngrășămintele minerale și organice care sunt folosite pentru a-l hrăni.

Varză albă și conopidă, dovleac, leguminoase (mazăre și fasole), ridiche, țelină rădăcină și tot felul de ierburi - mărar, cilantro, pătrunjel nu vor dăuna capetelor de usturoi.

Ce culturi se pot planta înainte de iarnă în regiunea Moscovei?

Predecesorii răi

Și acum puteți trece la întrebarea, după care nu este recomandat să plantați usturoi. Merită să listăm culturile de legume care vor afecta negativ starea culturilor de usturoi..

Figura 3

Trebuie să începeți cu un arc. Atât ceapa cât și usturoiul aparțin aceleiași familii și sunt predispuse la aceleași boli și dăunători. Toate au nevoie de potasiu și de alți nutrienți similari. Toate ceapele - batun, uluie, ceapă, parfumate, verzi - sunt periculoase pentru usturoiul de iarnă. Situația este aceeași ca și când usturoiul ar fi plantat în locul anterior. Prin urmare, nu le plantați niciodată una după alta. Dacă această situație nu poate fi evitată, semănați site-ul între plantări cu mazăre vicia savita. Mazarea plantată va dezinfecta, slăbi și hrăni pământul.

Riscurile generale ale bolilor în usturoiul cu vinete și ele epuizează stratul de suprafață. Prin urmare, ca predecesor, un pat de vinete nu va funcționa..

Morcovii și sfecla prealabilă vor reduce la minimum randamentul culturilor vegetale picante. După morcovi, nu au rămas nutrienți în sol care sunt necesari pentru capetele de usturoi, iar după plantarea sfeclei, ca și după cartofi, pot obține fusarium. Dar mulți grădinari plantează căței de usturoi cel mai adesea după recoltarea cartofilor. Acest lucru nu este recomandat. Cartofii sunt un predecesor sărac, iar recoltele bune de usturoi, chiar și cu grijă harnică, sunt greu de obținut.

Figura 4

Este posibil să plantezi castraveți cu vinete într-o seră, cu ce să-i plantezi în aceeași seră?

Secrete în creștere

Încă nu este suficient să alegeți culturile potrivite pentru plantarea usturoiului, după care o recoltă bogată. Ar fi bine dacă patul de grădină curățat și săpat se odihnește timp de 2-3 săptămâni înainte de plantarea usturoiului înainte de iarnă. Și se plantează de la sfârșitul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie. Plantele au timp să se rădăcinească înainte de apariția înghețului, iar primăvara cresc violent.

Imaginea 5

Pentru a crește capete mari de usturoi, trebuie avut în vedere că aceasta este o cultură iubitoare de lumină care preferă solul ușor, hrănitor. Usturoiul nu este plantat pe soluri acide..

Este cunoscut faptul că anumite grupuri de plante au un efect benefic reciproc, iar dacă le plantezi în vecinătate, atunci condițiile pentru creșterea lor sunt îmbunătățite semnificativ. Vecinii buni pentru usturoi sunt morcovii, castraveții, roșiile, prazul, ridichile, sfecla și salata verde. Vecinătatea cu mazăre, varză, fasole și ceapă perenă este inacceptabilă. Când planificați o rotație a culturii de usturoi, acest aspect trebuie luat în considerare..

Grădinarii începători se întreabă dacă este posibil să adăugați gunoi de grajd atunci când săpați un site pentru plantarea cuișoarelor de usturoi. Nu, gunoiul nu se aplică. Rezultatul poate fi deplorabil - obțineți mici capete de usturoi cu o masă verde violentă. În plus, usturoiul plantat va fi mai sensibil la boli fungice. Este mai bine să cultivați culturile anterioare cu gunoi de grajd - castraveți și dovlecei. Atunci recolta lor va fi generoasă, iar nutrienții necesari vor rămâne pentru usturoi. Când săpați un viitor pat de usturoi, puteți adăuga pe sol un amestec de îngrășăminte minerale și humus (pentru fiecare m² - 1 lingură de azotat de amoniu, superfosfat și clorură de potasiu și ½ o găleată de humus).

Producătorii de legume experimentați folosesc această tehnică atunci când cultivă capete de usturoi: semănă zonele vacante cu siderate - culturi de cereale sau ierburi furajere precum trifoi și lucerna. Pentru usturoi, muștarul este un gunoi de grajd verde bun. Când culturile cresc cu 15-20 cm, parcelul este săpat cu ele. Solul este saturat de substanțe utile și dezinfectat, după care se poate planta usturoi de iarnă. Un alt avantaj al cerealelor este că înfundă buruienile..

Faceți o regulă să planificați plantarea culturilor de legume, luând în considerare, după care această sau aceea legumă crește mai bine. Acest lucru va economisi semnificativ timp, efort și bani pentru procesarea site-ului și va crește semnificativ randamentul de legume..


Opinii: 191