» » Rotirea culturilor și alte trucuri

Rotirea culturilor și alte trucuri

Subiectul rotației culturilor, utilizarea gunoiului de grajd verde este dificilă pentru mine. Nu este primul an în care mă gândesc, încerc, veghez asupra lui. S-au spus multe despre beneficiile rotației culturilor, iar observațiile mele spun la fel)).

Am o pantă la capătul site-ului, solul este argilos, rece, greu. Când soacra a fost responsabilă de grădină, atunci, după părerea ei, nu a putut crește nimic altceva decât varză în acest loc - acolo a plantat-o. Varza nu a crescut atât de bine, iar acest lucru se datora solului sărac. Ce poate crește acolo? Solul este rău acolo! Nu am intervenit - soacra)). Dar când am început să ne ocupăm independent de site, primul lucru pe care l-am făcut a fost să scoatem varza din acest colț. Am fost acuzat de toate păcatele muritoare, mi s-a spus că ... bine, știi)). Nu i-am dat atenție și am făcut-o în felul meu (în conformitate cu sfaturile pe care le-am citit). În primul an al agriculturii mele în altă parte, varza a dat doar o recoltă excelentă!

Varză
Varză

Prin urmare, eu însumi eram convins cât de util este să schimbăm locul pentru legume. Acum încerc să respect recomandările generale de rotație a culturilor, deoarece nu am 5-7 paturi clare în care puteți alterna cu ușurință totul. Și volumul de plantări este diferit, este imposibil să le încadrați în aceleași cadre. Ader la împărțirea legumelor în grupe în funcție de cerințele similare pentru condițiile de creștere (cele pe care le cresc sunt scrise aici):

  • Bulbos: ceapă, usturoi, ceapă verde, praz (pentru al treilea an).
  • Culturi rădăcinoase: sfeclă, morcovi (în al doilea an după ecologic).
  • Varză: broccoli, conopidă, varză albă, varză de Bruxelles, varză chineză, varză roșie, Savoy, kohlrabi (necesită materie organică pentru plantare).
  • Crucifere: napi, ridichi, ridichi, rutabagas și verdeață colardă (în al doilea an după organice).
  • Pepeni: castraveți, dovlecei, dovlecei, dovleac (organic).
  • Leguminoase: mazăre și fasole (în anul IV).
  • Salată: salată, arugula, coajă elvețiană (pentru al treilea an).
  • Solanaceae: roșii, ardei, vinete, physalis, cartofi (în al doilea an după organice).

În consecință, mă asigur că vor reveni la locul lor inițial după 4 ani (prefer 4 ani, nu 3). Anul I - pepeni, varză (adăugând materie organică primăvara la plantare), în al doilea an după ei - măcelărie și culturi de rădăcini, în anul III - bulbos și salate, în anul IV - leguminoase.

Piper
Piper

Nu folosesc culturi intermediare. După recoltarea unei recolte timpurii, fac plantări repetate: ridichi, ridichi (iarnă), ierburi, salată, mazăre, ceapă.

Cu siderates, totul este încă dificil pentru mine. Nu mi-a plăcut semănatul de cereale (secară), a trebuit să aleg rădăcinile mai târziu. Nu știu, poate au făcut-o greșit, dar ea a avut mai multe probleme decât beneficii. Nu mai risc să le semăn. Dar mi-a plăcut vechimea, am semănat și trifoi alb, dar nu în mod regulat, din când în când.

Mi-a plăcut articolul lui G. Raspopov „Siderates and Fertility”. Vă mulțumesc foarte mult pentru astfel de observații, gânduri, concluzii! Există ceva de gândit.

Îmi plac culturile combinate. Și arată frumos și util! Am plantat roșii cu busuioc, fasole în seră (am scris într-o postare despre seră). Semăn mereu gălbenele și calendula pe paturi.

Gălbenele
Gălbenele


Opinii: 53