» » Predecesorii cepei: plantarea unei culturi după alte legume

Predecesorii cepei: plantarea unei culturi după alte legume

Cult de diferite tipuri de ceapă de mult timp. Astăzi vă voi spune în detaliu cum să aveți grijă corect de această cultură și care ar trebui să fie predecesorii cepei la plantare.

Ceapa tolerează perfect snapurile reci și germinează chiar și la o temperatură a aerului de +7 grade. Prin urmare, legumicultorii cultivă cu succes această legumă în regiuni cu condiții climatice dure. Trebuie remarcat faptul că la temperaturi scăzute ceapa germinează puțin mai târziu. Puteți planta o legumă pe creste imediat ce aerul se va încălzi până la +18 grade. Primele lăstari vor apărea în a noua zi după plantare.

Mai mult, totul depinde de cultivator. Pentru a obține rezultate ridicate, este obligatoriu să îndepărtați toate buruienile de pe creste în timp util, să le slăbiți bine și să hrăniți plantările în timp ce se hrănesc. Implementarea corectă a tuturor regulilor tehnologiei agricole pentru cultivarea acestei culturi de legume va ajuta la recoltarea unei recolte mari de legume cu un conținut ridicat de nutrienți.

Selectarea locurilor

Cea mai bună opțiune pentru plantarea cepei este solul negru, fertilizat cu generozitate cu compuși minerali, sol de turbă și loam. În același timp, pentru a crește o recoltă bună și legume cu gust excelent, nu trebuie să uitați de hrănirea la timp..

Solurile nisipoase nu sunt absolut potrivite pentru cultivarea acestei culturi de legume, nu va funcționa pentru a obține un randament ridicat pe gresie. Alegerea unui loc pentru plantarea acestei legume merită o atenție deosebită. Zona selectată trebuie să fie bine luminată de razele soarelui și protejată în mod fiabil de vânturile puternice. Zonele umbrite nu sunt absolut potrivite pentru plantarea cepei.

Potrivit agronomilor cu experiență, locul de plantare a cepei trebuie pregătit la sfârșitul toamnei. Acest lucru vă va ajuta să obțineți un randament ridicat și legume cu un gust excelent..

Un set de măsuri pentru pregătirea unui site pentru plantarea acestei culturi de legume, care ar trebui luate în toamnă:

 1. Solul trebuie săpat bine.
 2. Îndepărtați bine toate buruienile.
 3. Fertilizați solul.

Dupa saparea crestelor, acestea nu trebuie nivelate. Acesta este singurul mod de a îngheța toate microorganismele dăunătoare și rădăcinile de buruieni în timpul iernii. Nu uitați de introducerea în sol a compușilor vitaminici utili, utili. Poate fi îngrășăminte compost și fosfor-potasiu. În timpul iernii, solul va asimila toate oligoelementele, primăvara, în timpul topirii zăpezii, substanțele utile vor cădea în straturile inferioare și adânci.

Foarte des tulpina de ceapă verde începe să se îngălbenesc și nu mai crește. Acest lucru se datorează acidității crescute a solului. Este destul de simplu să remediați acest lucru, trebuie să adăugați o anumită cantitate de var în sol. În același timp, trebuie avut în vedere faptul că este posibil să plantezi ceapă în această zonă abia după 3 ani.

Un set de măsuri pentru pregătirea solului pentru plantarea cepei, care ar trebui să fie efectuate primăvara

La începutul primăverii, când solul s-a redus, este obligatoriu să adăugați un amestec de minerale, format din clorura de superfosfat-uree-potasiu.

Amestecul trebuie distribuit uniform pe întreaga suprafață a crestelor și amestecat ușor cu solul. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un greblă de grădină obișnuită..

Producătorii de legume cu experiență nu recomandă utilizarea mulleinei proaspete pentru hrănirea cepei. Acest tip de materie organică contribuie la creșterea activă a părții cepei, dar în același timp, maturizarea bulbului în sine este inhibată.

Plantarea semințelor în paturi înalte te va ajuta să obții un randament mai mare. Solul din ele se încălzește mult mai repede, acest lucru este foarte favorabil pentru o bună și bună creștere a legumelor. Această opțiune este perfectă pentru cultivarea cepei într-un sol cântărit. Acest lucru va permite cultivatorului să obțină o recoltă bună de legume..

Nivelul de umiditate al solului

În ciuda aparentei sale simplități, ceapa este o cultură foarte solicitantă. Leguma preferă solurile moderat umede, dar semințele ar trebui să fie plantate într-o zonă deschisă la precipitații. Nu se recomandă udarea plantațiilor în stadiul de maturare a becurilor. Aceasta duce la reducerea duratei de valabilitate a legumelor..

predecesorii

Randamentul ridicat al fiecărei culturi depinde în totalitate de menținerea rotației corecte a culturilor. Fiecare tip de legumă are un efect specific asupra compoziției solului. Prin urmare, nerespectarea alternanței corecte a plantațiilor în aceeași zonă poate duce la epuizarea critică a solului. În acest caz, solul din această zonă va deveni complet impropriu plantării unei alte plante..

În plus, poate duce la apariția și dezvoltarea diverselor microorganisme dăunătoare. Astfel, organizarea corectă a rotației culturilor și alternanța la plantarea legumelor, care sunt perfect combinate între ele, contribuie la creșterea rezistenței legumelor cultivate în această zonă la diverse boli și dăunători.

Când alegeți un loc unde să plantați fiecare tip de legume, nu uitați că puteți crește aceeași cultură într-un singur loc timp de trei ani la rând. Cultivatorii de legume începători adesea, fără să știe, încalcă această regulă importantă și nu pot obține rezultate ridicate.

Lista celor mai buni predecesori ai rotației culturilor de ceapă:

 1. Tomate;
 2. Varză;
 3. Vânătă;
 4. Spanac, telina, salata verde;
 5. Zucchini, dovleac, dovlecei;
 6. castraveţi;
 7. Cartofi;
 8. Sfeclă, morcovi;
 9. Tufe de căpșuni.

Culturile de legume care categoric nu pot fi predecesorii cepei

Pentru a evita pierderea randamentului, nu trebuie să plantați ceapă în zona în care au crescut următoarele culturi vegetale înainte de aceasta:

 1. Mărar, pătrunjel, păstârnac, salvie;
 2. Napi, fasole, ridiche, ridiche;
 3. leguminoase;
 4. Brocoli;
 5. arpagic.

În zona în care a fost cultivată ceapa anterior, puteți planta orice culturi de legume.

Predecesorii incompatibili

Pe lângă faptul că este imposibil să plantezi ceapă în zona în care au crescut câteva tipuri de legume înaintea acesteia, trebuie să știi că unele plante nu ar trebui să coexiste nici măcar cu această legumă. Acest lucru se datorează capacității de a acumula nitrați. Aceste legume includ: sfeclă, morcovi, spanac. De aceea este foarte important să alegeți locul potrivit pentru plantarea cepei și să observați cu atenție rotația culturii. Acest lucru te va ajuta să crești o recoltă bună de legume cu gust excelent..

Cum se creează corect creste combinate

Respectarea regulilor de rotație a culturilor, selectarea corectă a unui loc pentru plantare, vecinii vor ajuta la creșterea unei recolte bune a oricăror culturi de legume. În același timp, gustul lor va fi cel mai bun, la fel și conținutul de substanțe nutritive. Unii legumicultori propagă ceapa prin semințe. Plantarea semințelor în sol poate fi realizată la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii, într-o seră sau în seră. Numai răsaduri complet maturate sunt plantate în creste.

Majoritatea legumicultorilor preferă să crească ceapă într-un mod combinat. Când plantează semințe pe o creastă, o alternează cu plantarea altor culturi de legume și flori. Poate fi pătrunjel, morcovi, ridichi sau flori (gălbenele).

În plus, foarte des cultivatorii de legume folosesc roșii, creve de apă, arpagic ca vecini de ceapă în grădină. Aceasta contribuie la creșterea randamentului tuturor culturilor de legume cultivate în aceeași grădină.

Creste combinate sunt create astfel:

 1. Distanța optimă între rândurile de răsaduri de pe creste trebuie să fie de cel puțin 20 de centimetri.
 2. Plantarea se realizează în acest fel: un rând de bulbi, în care alternează cu ridichi.
 3. În continuare sunt trei rânduri de morcovi, două rânduri de pătrunjel.
 4. Apoi este din nou un rând de ceapă cu ridichi.

Lățimea optimă a crestelor ar trebui să fie de cel puțin un metru, înălțimea nu mai mult de 15 centimetri. Această metodă de cultivare a cepei este cea mai optimă și vă permite să protejați plantările împotriva dăunătorilor..

Concluzie

 • Planificarea și respectarea corectă a rotației culturilor la creșterea cepei va ajuta la creșterea unei recolte bune de legume, cu gust excelent și un conținut ridicat de nutrienți.
 • Metoda combinată de creștere a culturilor de ceapă nu este mai puțin eficientă și contribuie la obținerea de randamente mai mari.
 • Este important să alegeți locul potrivit pentru plantarea cepei. Pregătirea crestelor ar trebui să înceapă la sfârșitul toamnei, fără a neglija alimentarea..
 • După plantarea semințelor în paturi, nu trebuie să neglijați regulile agrotehnice elementare. Este necesar să eliminați buruienile în timp util, să slăbiți solul.
 • Atunci când alegeți un teren, legumicultorii trebuie să țină cont de regula principală - nu puteți cultiva legume în același loc timp de trei ani la rând.
 • Pentru a obține un randament ridicat de legume, este important să alegeți predecesorul potrivit..

Opinii: 52