» » Ce să plantezi după ceapă pentru o recoltă bună

Ce să plantezi după ceapă pentru o recoltă bună

În zilele noastre, este dificil să ne imaginăm o căsuță de vară pe teritoriul căreia ceapa nu este cultivată. Există multe soiuri și specii ale acestei plante, diferite în ceea ce privește culoarea, gustul și alte caracteristici, dar toate au un lucru în comun - toate au nevoie de îngrășăminte de potasiu. Satisfacerea nevoilor plantațiilor de ceapă duce la faptul că solul din paturi devine ușor alcalin, iar acest lucru nu este potrivit pentru toate plantele cultivate în grădinile de legume.

Ce să plantezi sezonul viitor după ceapă

Procesul de formare a capetelor de ceapă folosește calciul și fosforul din sol în cantități minime. Cu toate acestea, furnizarea unui număr de alte minerale este cheltuită integral.

După recoltarea cepei, o mulțime de compuși de potasiu se acumulează în pământ, solul devine ușor alcalin și impropriu pentru maturizarea completă ulterioară a bulbilor.

Anul următor, în paturile din câmp deschis, pe teritoriul căruia a crescut ceapa, se pot planta culturi:

  1. 1. Căpșuni. Se simte grozav în fostul loc în care se cultivă culturi de ceapă și, în același timp, este protejată în mod fiabil de atacul majorității dăunătorilor și răspândirii bolilor.
  2. 2. Familia cruciferă, care include rucă, spanac, varză, ridiche, conopidă, salată și unele alte plante. Pentru asigurare între recoltarea cepei și plantarea acestora, puteți semăna rapiță sau muștar în paturi.
  3. 3. Castraveții sau dovleceii plantați lângă această cultură de legume vor încânta rezidentul de vară cu o recoltă bogată.
  4. 4. Ardeii și vinetele cresc bine în astfel de paturi. Solul după ceapă este dezinfectat de cele mai frecvente boli caracteristice acestor legume.
  5. 5. Ceapa este cel mai bun precursor pentru diferite soiuri de roșii. Roșia va deveni mai puternică datorită dezinfectării solului din paturi, iar conținutul de azot din acesta va fi un avantaj indubitabil pentru cultură..
  6. 6. Pentru morcovi, plantările anterioare de ceapă vor proteja împotriva muștelor morcovului. Interesant este că, după sezon, ceapa poate fi plantată din nou pe acest pat de grădină - morcovii fac o treabă excelentă de a speria muștele de ceapă. Este bine să plantați aceste plante în rânduri, de fiecare dată schimbându-și locurile..
  7. 7. Sfecla, fiind o cultură rădăcină nemulțumitoare, este capabilă să se formeze cu calm în sol după colectarea cepei.

Este foarte descurajată să re-plantezi semințele sau usturoiul pe paturile de ceapă. Aceasta epuizează drastic solul și îngreunează recuperarea. Dacă se formează bulbi și capete de usturoi, atunci nu sunt în vigoare deplină, iar perioada de valabilitate a acestora va fi puțin mai mică.

Experții, care au urmărit de mulți ani plantele care sunt capabile să producă o recoltă bogată după altele, au întocmit un tabel cu predecesorii „buni” și „răi” care cresc în grădină. Pe baza rezultatului muncii lor, puteți decide ce să plantați după ceapă în pat, fără fertilizare radicală și restabilirea fertilității solului.

Pentru a restabili compoziția minerală a solului după plantarea cepei sau re-plantarea altor culturi în același loc, este recomandabil să semeni plante de gunoi verde pe paturi după recoltare, cum ar fi secară, muștar, trifoi, hrișcă, lupin și multe altele. Semănatul se poate face primăvara devreme sau iarna.

După primăvara germinării germenilor, plantele tinere sunt săpate în perioada de arat. Principalul lucru este să împiedici înflorirea și însămânțarea de sine a culturilor de gunoi de grajd verde. În caz contrar, acestea alimentează bine solul cu o mare varietate de oligoelemente necesare creșterii și dezvoltării plantelor cultivate..

Plantarea de ceapă în seră

În seră, ceapa este cultivată cel mai adesea pentru pene. După tăierea verdeturilor la locul unde a fost plantată această cultură, puteți crește, de exemplu, salată, varză sau țelină.

În acest caz, solul nu a consumat nutrienții necesari pentru formarea bulbilor și a rămas destul de fertil. Cu toate acestea, a fost saturată de uleiurile esențiale ale plantei, iar acum plantările următoare nu se tem de balața de varză și de alți paraziți, al căror aspect este caracteristic paturilor plantelor crucifere. Ridichile vor prospera și după recoltarea cepei, deoarece preferă orele de lumină mai scurte pe timpul sezonului de primăvară și toamnă. Solul după bulbi este de asemenea bun pentru ridichi.


Opinii: 57