» » Cum să crească ceapa pe un pervaz: instrucțiuni pas cu pas

Cum să crească ceapa pe un pervaz: instrucțiuni pas cu pas

Spune-ne cum să creștem ceapa pe un pervaz. Toată lumea din familia noastră adoră verdeața proaspătă, dar iarna prețurile pentru ei „mușcă”. Mi-am amintit că, de copil, mama avea ochelari cu ceapă pe geam. Vor crește pene, mama le taie și pune becuri noi într-un pahar. Am decis să-l încerc singur, dar am uitat cum să fac.

cum să crească ceapa pe un pervazAstăzi puteți cumpăra legume și ierburi de pe rafturile supermarketurilor chiar iarna. Cu toate acestea, în afara sezonului, penele de ceapă verde costă la fel de multe kilograme de capete vara. Totuși, de ce să cheltuiți bani dacă puteți recolta direct în propriul apartament sau casă? Aceasta nu este o afacere supărătoare, este mult mai ușoară și mai ușoară decât să plantezi ceapă în grădină. Știind să crești ceapa pe un pervaz poate economisi mult și oferi șapte vitamine. Tot ce ai nevoie pentru asta este un vas mic, pământ liber, becurile în sine și un loc cald și luminos. Haideți să adăpostim fiecare punct în detaliu.

Unde și când să plantezi?

unde să plantezi ceapăEste posibil să crească verdeață tot anul. Desigur, primăvara este plantată în paturi, iar acest lucru nu are sens. Dar la sfârșitul toamnei și al iernii vine timpul pentru ceapa „pervaz”. Puteți să-l plantați în orice, orice recipient va face, fie că este vorba de ghivece de flori sau tăiate sticle de plastic. Această din urmă opțiune este utilizată mai frecvent. Vă permite să crească o plantație de ceapă mică chiar și pe o fereastră mică.

O atenție deosebită trebuie acordată solului - ar trebui să fie ușor și fertil. Un substrat universal pentru răsaduri de legume este de asemenea potrivit..

Ce soi este mai bine de utilizat?

ce ceapă să plantezeÎn principiu, toate tipurile de ceapă sunt potrivite pentru cultivarea „apartamentului”. De multe ori pentru forțarea unei pene plantati ceapa sau ceapa. Pentru a obține multă verdeață, merită să folosiți soiuri care au mai multe rudimente într-un singur bec. Printre ei:

  • Rostov;
  • Cernigov;
  • Spassky;
  • Uniune.

Pentru o pene groasă, frumoasă, este mai bine să luați becuri mari. De la mici și verzi vor fi subțiri, dar mai fragede.

Cum să crească ceapa pe un pervaz?

aterizare

Se recomandă înmuierea bulbilor înainte de plantare. Unii chiar le aburesc cu apă caldă. Puteți planta dens, fără a respecta distanțe.

Nu este necesar să „îngropați” complet becurile din pământ. Este suficient ca partea inferioară să fie în sol, de unde cresc rădăcinile. Pentru a accelera aspectul penei, vârfurile sunt tăiate sau crestate sub formă de cruce.

Primele 10 zile recipientul cu becurile plantate trebuie păstrat la rece. Aceasta contribuie la formarea rădăcinilor bune. În viitor, plantele ar trebui așezate pe cea mai ușoară și caldă fereastră. Îngrijirea cepei este minimă: udare numai în fiecare zi. Prima recoltă de pene verzi va avea trei săptămâni. Trebuie să tai penele extreme. Pe măsură ce becurile se epuizează, ele sunt pur și simplu înlocuite cu altele noi..

Video despre cum să crească ceapa fără pământ


Opinii: 121