» » Arcul cu mai multe niveluri `odessa iarna 12`

Arcul cu mai multe niveluri `odessa iarna 12`

Arcul legat

Vreau să vă povestesc despre o ceapă perenă interesantă care crește cu mine. Are frunze tubulare, iar ceapă apare pe săgeată (nu dă semințe).

Becuri în tinerețe
Becuri în tinerețe

Aceasta este cea mai rezistentă la ger și ceapa timpurie pe care o știu, chiar tolerează înghețul de 40 de grade. Și merge la salată din aprilie.

Așa arată în aprilie:
Așa arată în aprilie:

Nu este înghețat nici pe un pat înalt. Lalelele nu au înflorit încă, dar el este deja gata de mâncare.
În aprilie, chiar pe zăpadă, presărez patul în care crește cu cenușă, astfel încât zăpada să se topească mai devreme, iar top dressing-ul este primul ... De îndată ce începe să crească din nou, am mulch cu humus.
Crește mai devreme decât Batun, iar penei lui rămân fragede și crocante mai mult timp, în timp ce în Batun este mai moale și nu este atât de suculent. Iar gustul celui cu mai multe niveluri este puțin mai clar decât cel al cepei..

Batunul meu a crescut și el, dar era bolnav de peronosporoză (era acoperit, așa cum era, cu mușchi din spori), iar eu l-am refuzat.

Pentru ca ceapa cu mai multe niveluri să nu se îmbolnăvească brusc, încerc să nu o îngroaș și să nu o crească mult timp într-un singur loc. (Deși plantele vechi de trei ani sunt cele mai productive). Mai mult decât atât, nu este dificil: vrei să dezbraci sacoul, dar vrei să plantezi ceapă, bulbi.

Uneori împărțesc becuri mari din primul nivel și cel mai adesea plantez întregul cuib de aer împreună și imediat ce îl tai de la săgeată. Și foarte curând am primit fragede verzi tinere, care merg la salate înainte de vremea rece (aceste verdeațe apar uneori deja în aer):

Ceapă verde în aer
Ceapă verde în aer

Cu toate acestea, dacă aveți puțini bulbi, nu vă sfătuiesc să faceți acest lucru ... Tăierea penelor plantelor tinere reduce duritatea lor de iarnă. Dar am tăiat câte o pene la un moment dat și, prin urmare, nu îmi este teamă.

Această ceapă se reproduce interesant. Vara, crește o săgeată înaltă, pe ea apare un cuib de ceapă, după un timp acești bulbi dau rădăcini mici și verzi. Săgeata se îndoaie, cuibul se scufundă în pământ și crește imediat ... Întrucât săgeata este înaltă, o ceapă nouă prinde rădăcină de 30-50 cm de planta mamă și, prin urmare, se mai numește „Mersul pe jos“...

Săgeata se îndoaie & amp-hellip;
Săgeata se apleacă ...

Se numește mai multe niveluri, deoarece pe săgeată se formează mai multe niveluri de becuri de aer. În sud, există 4 astfel de niveluri, dar în suburbiile noastre este una sau două niveluri. Nu avem mai multe niveluri.

Nașterea celui de-al doilea nivel
Nașterea celui de-al doilea nivel

Și nu este necesar, deoarece pe fiecare nivel următor, ceapa este mai mică și mai mică..

Al doilea nivel a vrut să crească lângă primul ...
Al doilea nivel a vrut să crească lângă primul...

Acești bulbi sunt similari cu ceapa, sunt mai mici, dar destul de comestibili ... Au o structură densă și un gust înțepător. Pot fi sărate, murate, adăugate în salate, supe ...
Acest arc nu are perioadă de repaus. Becurile formate pe săgeată pot fi plantate imediat în pământ, iar în curând vor fi pe masă verzi proaspete proaspete ...
Îmi place să tai un cuib cu ceapă și să plantez imediat întreg cuibul într-un pat de grădină. Foarte curând, apar verzi delicate, gustoase, care sunt folosite pentru mâncare până la foarte frig. Cert este că în primul an de cultivare, verzele cresc până la 40 cm, iar în al doilea an - până la 80 cm. Și îmi plac pene mai mici. Sunt mai moi și mai gustoase.
Poate fi propagat nu numai de aceste becuri, ci și subterane, libere și slab depozitate. 

Bulbii pot fi duși acasă în oraș și au verdeață toată iarna, crescând ceapa în ghivece cu flori. (Dar trebuie să păstrați becurile de ceapă la temperatură scăzută).

Cuib de capete de ceapă pe săgeată
Cuib de capete de ceapă pe săgeată

Îmi plac foarte mult plantele fără pretenții, iar ceapa cu mai multe niveluri este doar o astfel de plantă! Mă bucur că s-a instalat în grădina mea.


Opinii: 199