» » Plantarea cepei pe pământ deschis: timpul plantării

Plantarea cepei pe pământ deschis: timpul plantării

În acest an, ceapa a copt devreme, trebuiau scoase din paturi. Dar este rece și umed aici, mă tem că sevokul meu nu va dispărea deloc până la primăvară. Prompt, când să plantezi ceapă în pământ deschis? Se poate face acest lucru toamna?

ceapăCeapa este una dintre cele mai solicitate culturi, care este dificil de eliminat. Ceapa se adaugă în salate, folosită pentru prepararea primului și celui de-al doilea fel de mâncare, precum și pentru conservarea iernii. Un domeniu atât de larg de aplicare necesită rezerve mari, prin urmare, leguma este plantată aproape la scară industrială. Rareori cineva crește 2-3 paturi, practic aceasta este o parte decentă a site-ului. Prin urmare, este deosebit de important să facem totul bine, astfel încât eforturile depuse să fie plătite cu o recoltă de înaltă calitate și abundentă..

Unul dintre principalii factori în cultivarea cepei, la care trebuie să fiți atenți, este plantarea ei în timp util, deoarece planta are nevoie de căldură pentru a coace bulbii mari. Dacă cultura este plantată prea devreme, în loc de rădăcini suculente, puteți obține bulbi grosi cu o săgeată dură în interior. Și dacă este și vreme ploioasă, sămânța se poate putrezi cu totul..

Când să plantezi ceapă în pământ deschis? Există două moduri:

  • plantare de primăvară;
  • aterizare înainte de iarnă.

Plantarea de ceapă de primăvară

plantare de ceapa de primavara

Cel mai adesea, ceapa este cultivată ca o bienală: în primul an, semințele sunt semănate pentru a obține material de plantare din ele pentru sezonul următor. Recoltarea rezultată a bulbilor mici se numește sevok, iar pentru al doilea an este folosit deja pentru a crește ceapă mare pentru consum uman..

Atât semințele, cât și seturile de ceapă nu trebuie plantate înainte de încălzirea solului. În funcție de regiune, aceasta poate fi aprilie - începutul lunii mai.

O plantare anterioară este permisă numai în cazul creșterii penelor verzi. Nu va fi posibil să cultivi rădăcini de rădăcini bune într-un astfel de pat, deoarece în pământ rece, ceapa va intra în săgeată.

Plantarea toamnei de ceapă

plantarea toamnei

Această metodă vă permite să creșteți o recoltă timpurie, atât pene verzi, cât și culturi cu cele mai multe rădăcini. Cultura suprasolicitată devine rezistentă la daune ceapa zboara și nu intră în săgeți. În plus, nu se pune problema păstrării răsadurilor, care se usucă adesea până la primăvară..

Pentru plantarea toamnei în grădină, alege zona din care zăpada se topește mai întâi primăvara.

Înainte de iarnă, este mai bine să plantezi cel mai mic set de soiuri rezistente la frig. Acest lucru trebuie făcut până cel târziu în a doua jumătate a lunii octombrie, înainte de debutul unei temperaturi stabile stabile, când pământul nu s-a răcit încă. În acest timp, sevokul va avea timp să se rădăcinească..

Grădinarii cu experiență recomandă acoperirea paturilor de ceapă cu paie după prima scădere semnificativă a temperaturii. Odată cu începutul dezghețului de primăvară, paharul este îndepărtat.

Video despre ceapa de toamna


Opinii: 178