» » Soi preferat de ceapă - `stuttgarter rizen`

Soi preferat de ceapă - `stuttgarter rizen`

Salut! 

Plantăm ceapă în fiecare an și cel mai adesea alegem Stuttgarter Riesen. Acest soi este preferatul nostru, plantarea sa, s-ar putea spune, este o tradiție. Crește în condițiile noastre, nu este capricios, dă un randament bun și stabil (tf-tf-tf). Mi-a plăcut și gustul. Îmi place foarte mult faptul că acest arc poate fi păstrat până în primăvară. 

ceapă
ceapa, recolta 2015

Plantăm ceapă - seturi, dar au fost cultivate de Stuttgarter și semințe. Anul acesta am plantat sevok pe 28 mai, dar de obicei o facem puțin mai devreme. De câteva ori au plantat ceapă înainte de iarnă, dar au refuzat acest lucru, deoarece nu există nicio diferență deosebită între ceapa plantată toamna și plantată primăvara. 

Înainte de plantare, se înmoaie timp de douăzeci de minute în permanganat de potasiu. Facem un pat, tragem linii la o distanță egală, facem găuri și coborâm becurile acolo - jos în jos. Este mai convenabil dacă găurile din rânduri paralele sunt făcute unul față de celălalt. 

plantând ceapă anul acesta
plantând ceapă anul acesta

Nici nu-mi imaginez grădina fără paturi de ceapă. În timpul dezvelirii de vară, uneori slăbire superficială. Udarea este necesară, dar din moment ce avem suficiente ploi vara, nevoia de udare apare rar. Mai degrabă, există pericolul de apariție a apei.
Îndepărtăm ceapa când penele încep să se îngălbenesc și să „cadă”. Ceapa se recoltează pe vreme uscată, ceapa trebuie uscată și sortată.

Vaska și ceapă
Vaska și recolta de ceapă 2016

Ceapa care este fără cusur este țesută în împletituri și nu starea pe care încercăm să o procesăm imediat. 

împletituri de ceapă
împletituri de ceapă, recolta 2014

Soiul Stuttgarter Riesen - îl pot numi în siguranță soiul meu preferat, deoarece îl cultivăm de mulți ani. 

Mulțumesc pentru atenție!


Opinii: 155