» » Cultură ceapă mare în căsuțele de vară

Cultură ceapă mare în căsuțele de vară

ceapă mare în căsuțele de varăMulți grădinari cultivă ceapa doar pentru verzi. Pentru o recoltă bună de ceapă verde, se aplică pe sol o cantitate mare de îngrășăminte care conțin azot. Dacă plantați ceapă pentru a obține o recoltă bună de ceapă, atunci trebuie să urmați câteva reguli. Cu o îngrijire adecvată a plantelor, becul atinge o greutate de 700 g.

Citește articolul: când și cum să plantați seturi de ceapă în pământ deschis!

Pregătirea solului

Pentru ca ceapa să fie mare, este necesar să pregătiți corect locul de aterizare. Ceapa nu-i plac solurile grele și noroiul. Dacă site-ul tău are sol argilos, asigurați-vă că adăugați pământ nisip și turba mare. Un astfel de amestec de sol permite umiditatea să treacă bine, deci nu va exista stagnare de apă în grădină, iar becurile nu vor putrezi. Bulbii vor fi mai mari în solul liber.

Ceapa nu tolerează și solurile acide. Dacă semeni ceapa în sol acid, atunci nu va absorbi bine substanțele nutritive. Pentru a normaliza echilibrul acido-bazic, trebuie adăugată făină de dolomită sau var tăiat.

Aceste componente trebuie să fie aduse toamna, pentru săpat. În nici un caz nu le adăugați imediat înainte de plantarea bulbilor..

Ceapa se plantează în caneluri de 10-15 cm lățime la o distanță de 20 cm una de cealaltă. Cu această schemă de plantare, fiecare a doua ceapă este folosită pentru verdeață, iar cealaltă jumătate este lăsată în sol până când se recoltează ceapa. Pentru a împiedica bulbii să fie loviți de ceapa zboară, plantați lângă grădină morcov. Ceapa va speria muștele morcovilor, iar morcovii vor speria ceapa. Pentru a combate mușchiul de ceapă, puteți adăuga puțină sare în brazde atunci când plantați seturi.

Dezinfectarea cepei

Pentru a preveni infectarea becurilor fungice, sevokul este dezinfectat. Puteți înmuia ceapa în peroxid de hidrogen timp de 20 de minute sau tratați materialul de plantare cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. Ceapa este scufundată într-o soluție roz pal de permanganat de potasiu timp de 30 de minute.

Top dressing

Prima hrănire a cepei se efectuează la 5-6 zile de la plantare în pământ. Ceapa se udă cu o soluție de bălegar de vacă. 1 litru de suspensie trebuie diluat cu 10 litri de apă. Puteți folosi și excremente de pui. Un pahar de suspensie se dizolvă în 10 litri de apă.

A doua hrănire se face la două săptămâni după prima. Este mai bine să hrăniți ceapa cu infuzie din plante, dar puteți utiliza și îngrășăminte minerale. Se dizolvă în 10 litri de apă:

  • 30 g superfosfat;
  • 10 g azotat de amoniu;
  • 5 g îngrășământ cu potasiu.

Al treilea top dressing se face la sfârșitul lunii iunie. Dacă hrăniți ceapa cu infuzie din plante, adăugați sulfură de potasiu în sol în timpul celei de-a treia alimentări. Are un efect bun asupra siguranței becurilor..

În nici un caz, nu permiteți un exces de îngrășăminte cu azot în timpul hrănirii, întrucât cu un exces de azot, o pene verzi bune vor crește, dar becul va fi mic.


Opinii: 68