» » Păstrarea prazului în timpul iernii: calea ușoară cu găleți

Păstrarea prazului în timpul iernii: calea ușoară cu găleți

Mulți oameni s-au îndrăgostit deja de acest praz minunat. Este fraged, nu foarte aromat, dar are gust mai mult ca o legumă decât o ceapă (prăjită). 

Cel mai mare plus este că prazul nu are ger. Prima noastră zăpadă a căzut în octombrie ... și s-a sfârșit sub o zăpadă.

Prazul acoperit de zăpadă
Prazul acoperit de zăpadă

Am crescut această ceapă pentru primul an și pur și simplu nu știam la vremea aceea că este tenace. Prin urmare, ieșind în stradă și văzând zăpadă de 10 cm, am izbucnit în lacrimi, în timp ce am simțit pene înghețate de ceapă sub spanbond.

Au trecut 3 zile, zăpada s-a topit ... și ceapa a devenit așa cum era: frumoasă, verde.

3 zile mai tarziu: cel putin ceapa cu henna ...
3 zile mai tarziu: ceapa cel putin henna...

Nu a fost ușor să săpați prazul - rădăcinile sale puternice au tras literalmente 30 cm de sol împreună cu ele. Am săpat cu o lopată, apoi am uscat-o o zi la umbră.

Recoltarea prazului în 2017
Recoltarea prazului în 2017

Totuși, cum se poate păstra o recoltă atât de bogată? Pentru cei care au ierni blânde, până la -10ºC - nu există probleme deloc - pot iarna în grădină sub zăpadă. Și avem -30 ° C...

Am luat 2 găleți de câte 10 litri fiecare, am turnat nisip grosier pe fund, am turnat câte un pahar cu apă și am pus rădăcinile de praz. Trage bucile grele pe verandă.

Pentru proprietarii fericiți de uscătoare, pot spune că verdeața cu pene poate fi uscată într-un uscător, iar restul poate fi pus în găleți..

Iată un praz atât de frumos
Iată un praz atât de frumos

Prazul era excelent depozitat! Chiar când a venit gerul și pe verandă temperatura a scăzut la -20 ...- 25ºC, ceapa era acolo în găleți. Cu 1-2 zile înainte de gătit, am scos o tulpină și am decongelat-o în cameră, apoi am folosit-o așa cum s-a propus - ceapa a fost grozavă! Se simțea de parcă tocmai fusese smuls din pământ! 

Așadar, nu există alergări cu găleți spre pivniță și spate - prazul este bun chiar și după îngheț în condiții extreme de depozitare!


Opinii: 93