» » De ce ceapa de melc?

De ce ceapa de melc?

Nu va fi vorba despre acei melci care trăiesc și se mișcă, ci despre melcii în care se cultivă răsadurile. Familia noastră este foarte îndrăgită de praz, plantăm destul de mult pentru a putea mânca în sezon și pentru a-l îngheța pentru iarnă. Plantăm mereu prin răsaduri, pentru că primăvara noastră nu este sudică și nici devreme. Am folosit cutii sau cutii pentru cultivarea răsadurilor, dar nu a fost foarte convenabil. Odată ce am văzut o modalitate de cultivare a răsadurilor în așa-numitele melci și am decis să plantăm prazul așa. Rezultatul ne-a plăcut foarte mult și acum folosim această metodă de câțiva ani..

răsaduri de praz într-un melc
răsaduri de praz într-un melc

Metoda este simplă și dovedită a fi foarte fiabilă. În primul rând, nu este necesară multă udare pentru răsaduri, deoarece terenul este închis și nu se usucă, nu este nevoie să slăbiți suprafața solului după udarea frecventă - aceasta este în al doilea rând, și, cel mai important, este foarte convenabil să luați plante pentru plantare în pământ: desfăcut banda melcului - și, iată, fiecare plantă, ca mai departe palmele. Luați cu atenție și rădăcinile nu sunt deloc deteriorate, astfel încât rata de supraviețuire a răsadurilor în pământ este de sută la sută.

Totul s-a dovedit excelent cu ceapa, am decis să o folosim pentru alte plante.
Acum, în melci, avem răsaduri de flori diverse, iar multe plante stau în melci de la semănat la plantare în pământ, adică. nu vă deplasați la containere mai mari.

lăstari timpurii de flori
lăstari timpurii de flori

crizantemă crescută și garoafă
crizantemă crescută și garoafă

viola s-a încurcat
viola s-a încurcat

aici salvia, lobelia
aici salvia, lobelia

Este foarte simplu să faci melci pentru răsaduri, designul lor este clar din imagini. Semințele sunt așezate în sol atunci când viitorul melc este încă într-o stare desfășurată, apoi se pliază. Melcii din cameră ocupă mult mai puțin spațiu decât plantarea cutiilor, iar îngrijirea plantelor din ele este minimă. 

Încercați să crești răsaduri la melci, poate vă place și această metodă..


Opinii: 62