» » Cum să crească ceapa verde într-o sticlă

Cum să crească ceapa verde într-o sticlă

Iarna, îți dorești o ceapă verde proaspătă nu mai puțin decât vara. Ce să faci dacă ești încă departe de verdeața tânără de dacha? Desigur, rasa casa si gradina! Ceapă este cel mai potrivit pentru forțare: crește rapid, nu are cerințe speciale pentru iluminat și îngrijire. Oferim o opțiune pentru plasarea compactă a paturilor de ceapă pe pervazurile înguste.

Ceapa ta pe pervaz
Ceapa ta pe pervaz

materiale:

  • orice sol nutritiv;
  • drenaj;
  • sticlă de plastic (de la 1,5 la 5 litri);
  • fier de lipit (arzător, cuie fierbinte);
  • seturi mici de napi sau ceapă.

Materiale pentru paturi de ceapă
Materiale pentru paturi de ceapă

Un flacon de un litru și jumătate ocupă puțin spațiu pe pervazul și necesită, de asemenea, foarte puțin sol. Este indicat să înmuiați becurile peste noapte peste noapte și să tăiați punctul de creștere.

Proces de lucru

În primul rând, facem găuri de scurgere în partea inferioară a sticlei. Apoi ne retragem 5-6 cm de jos și facem găuri într-un model de tablă de control pe întreaga înălțime a sticlei - pentru plantarea cepei. Pentru această lucrare, puteți utiliza un fier de lipit sau un instrument similar. Diametrul găurilor trebuie să fie puțin mai mic decât diametrul cepei. Apoi tăiem partea superioară a sticlei.

Făcând găuri în sticlă
Făcând găuri în sticlă

Turnați drenajul în partea de jos a sticlei.

Turnați drenajul în partea de jos a sticlei
Turnați drenajul în partea de jos a sticlei

Apoi umplem recipientul cu sol până la nivelul primului rând de găuri, îl compactăm bine. Întindem becurile pregătite cu punctul de creștere spre exterior.

Stânga: Tăiați punctul de creștere. Corect: așezați primul strat de ceapă
Stânga: Tăiați punctul de creștere. Corect: așezați primul strat de ceapă

Umplem solul la următorul nivel de găuri, îl compactăm, întindem ceapa - și așa mai departe. Pe deasupra sticlei umplute plantăm mai multe becuri pe verticală, adâncind puțin - apă.

Puteți vedea procesul de realizare a unui pat de ceapă mai detaliat urmărind videoclipul. A fost pregătit de autorul nostru regulat Tatyana (regiunea Tula).

Această metodă de creștere de ceapă verde proaspătă și extraordinar de bogată în vitamine este potrivită pentru o grădină de iarnă pe un prag de fereastră (și, de asemenea, în mod continuu - pentru cei care nu au o reședință de vară). Crești ceapă sau alte verzi în timpul iernii? Spune-ne cum o faci.

Alte publicații ale site-ului nostru care vă vor interesa cu siguranță:


Opinii: 155