» » Secrete despre cum să crească ceapa mare

Secrete despre cum să crească ceapa mare

Spune-ne, există secrete despre cum să crești ceapă mare? În fiecare an cumpăr material de plantare de la aceeași femeie, dar încă nu am avut mai mult de 100 g de bulbi. Se pare că ud apa paturilor și nu există buruieni. Poate că motivul este încă în grad sau trebuie făcut altceva?

cum să crească ceapă mareToți grădinarii plantează un nap, dar nu toată lumea va fi mulțumită de dimensiunea sa. Sunt de acord că decojirea și tăierea capetelor mari de ceapă este mult mai convenabilă și mai rapidă decât a petrece o jumătate de zi cu lucruri mici, în special în perioada de conservare. Prin urmare, „calibrul” culturii joacă un rol primordial pentru această cultură. Există câteva nuanțe despre cum să crească ceapă mare care afectează dimensiunea becului. Plantarea târzie, varietatea greșită și erorile de îngrijire sunt ceea ce poate anula toate eforturile. Cu toate acestea, dacă faci totul bine, atunci recolta va fi nu numai abundentă, ci și de înaltă calitate..

Deci, ce trebuie făcut pentru ca ceapa să crească nu numai pene luxuriante, ci și becuri mari? Pentru o recoltă bună, contează următorii factori:

  • selectarea soiului adecvat;
  • datele de aterizare;
  • îngrijire competentă (în special în ceea ce privește udarea și hrănirea).

Să luăm în considerare fiecare detaliu mai detaliat.

Cum să alegi un soi?

ceapăPentru uz personal, ceapa este cultivată cel mai adesea din sevka - ceapă mică obținută ca urmare a semănării semințelor (nigella) în sezonul trecut. Sevok (sau, cum se mai numește, arbazheika) este fie crescut independent, fie cumpărat. Prima opțiune este de preferat, deoarece vă permite să controlați calitatea materialului de plantare, și anume, condițiile acestuia depozitare.

Dacă mențineți setul cald, atunci după plantare, va intra în săgeată și nu va mai fi ceapă mare. Condiții optime de păstrare a becurilor - temperatura nu este mai mare de 2 ° C.

În plus, atunci când alegeți o varietate de cepe, trebuie să vă concentrați nu numai pe caracteristicile soiurilor în ceea ce privește mărimea. Mai importantă este informația privind zonarea. Ceapa are nevoie de o zi lungă de lumină, așa că pentru latitudinile sudice și nordice, trebuie să folosiți soiul „dvs.”.

Când să plantezi ceapă?

plantând ceapăAterizarea la timp este la fel de importantă. În general, ceapa nu se teme de îngheț, ci nici soiurile cultivate de dragul culturilor de rădăcini. Au nevoie de căldură pentru a crește, în special în sol. Dacă plantați o sămânță pe pământ rece, aceasta va trage săgeți și nu va crește o ceapă mare. Mai mult, în cazul plantării târzii, în solul uscat, plantele se vor dezvolta lent, ceea ce va afecta randamentul.

Puteți începe să plantați ceapă când pământul se va încălzi până la 10 °, iar temperatura aerului va fi de 5 ° C. În funcție de regiunea de cultivare, aceasta este sfârșitul lunii martie - începutul lunii mai.

Cum să crească ceapa mare: subtilitățile de îngrijire

udă ceapaCeapa mare va fi în cazul în care ceapa are o nutriție suficientă. Terenurile sărace trebuie fertilizate chiar înainte de plantare, săpate toamna odată cu introducerea materiei organice (humus) și nitroammophoska.

În timpul sezonului de creștere, plantarea cepei pentru capete în creștere va avea nevoie de cel puțin 2 fertilizări suplimentare:

  1. La începutul lunii iunie - soluție de uree (1 lingură la 10 litri de apă).
  2. Sfârșitul lunii iunie - soluție pe bază de nitroammofoska (2 linguri pe găleată de apă).

Dacă becurile crește încet, puteți efectua un alt pansament prin udarea paturilor cu o soluție de superfosfat (40 g per găleată de apă). De asemenea, este important să nu uitați să umeziți în mod regulat solul, dar nu și cu apă rece..

Secretele creșterii de ceapă mare: cum să hrănești - video


Opinii: 97