» » Ceapa este cel mai bun prieten al tuturor florilor!

Ceapa este cel mai bun prieten al tuturor florilor!

Vreau să spun una dintre poveștile mele legate de salvarea unui trandafir de cameră. Poate că experiența mea va fi utilă altor iubitori de floricultură de casă..

trandafirul

Îmi place foarte mult să cresc flori de interior, am multe dintre ele și toate sunt diferite. Există violete, orhidee, azalee și chiar un ciclamen.
Dar am vrut și eu să cresc trandafiri pe pervazul meu mult timp, dar visul meu nu s-a împlinit niciodată, deoarece trandafirii cumpărați în magazine s-au îmbolnăvit și au murit foarte repede..

Și atunci am decis să cumpăr un trandafir de grădină, pentru care nu sunt necesare condiții speciale, în ceea ce privește trandafirii de interior fastidiosi, și să-l cresc pe pervazul meu din cameră. În toamnă, am cumpărat un trandafir redus al soiului din centrul grădinii "Sfeclă de sfeclă de aur" și, după ce am transplantat acasă într-un ghiveci de flori cu pământ proaspăt, în fiecare zi o admiram.

La început totul a fost bine. Planta s-a dezvoltat bine, eliberând noi frunze și chiar a apărut un mugur, dar imediat ce încălzirea a fost pornită, trandafirul a început să-și văruiască frunzele, iar înflorirea a fost de scurtă durată. Privind îndeaproape pe bietul coleg, am găsit un acarian de păianjen pe frunzele ei, dar când l-am cumpărat, nu era nimic de genul acesta! Vecinul meu m-a sfătuit să tratez floarea într-un mod popular, și anume cu infuzie de ceapă.

Într-o cratiță de 1 litru, am pus o treime din coaja de ceapă, am turnat apă clocotită în vârf și am lăsat să se infuzeze peste noapte. Dimineața, a turnat o treime din infuzia de ceapă într-un bol de plastic, a săpat un trandafir și l-a pus într-un bol timp de trei ore. Am aruncat solul din oală, l-am spălat și, înainte de a turna sol nou în el, am acoperit fundul cu coji de ceapă cu un strat de 1 cm, apoi am turnat sol nou. Apoi a luat un trandafir din infuzia de ceapă și l-a pus într-un vas de flori pregătit. Am turnat și infuzie de ceapă: 1 pahar de infuzie groasă pentru 1 litru de apă. Exact o lună mai târziu, frumusețea mea a prins viață! Mai întâi au apărut frunzele tinere, iar apoi mugurii. Și a fost o floare foarte exuberantă.

Pentru mine, aceasta a fost o nouă descoperire - nu mă așteptam la un astfel de efect de la ceapă și m-am bucurat foarte mult că a trebuit să fac fără chimie. Și acum îmi ud toate florile cu infuzie de ceapă, și nu cu apă simplă, dar o pulverizez cu același remediu de două ori pe lună. Plantele mele îmi plac foarte mult această grijă: cresc, înfloresc și se încântă cu o varietate de frunze și flori.

trandafirul


Opinii: 105