» » O grădină de legume pe pervaz: cultivăm ceapă, usturoi și morcovi pentru verdeață

O grădină de legume pe pervaz: cultivăm ceapă, usturoi și morcovi pentru verdeață

Vara ne bucurăm de o abundență de proaspete verdeaţă și legume, astfel încât până în august ne uităm cu indiferență satioasă la verde ceapă și proaspete mărar. Cu cât este mai plăcut să smulgeți o pană elastică usturoi, Luke sau chiar morcov verdeaţă și se adaugă la orice fel de mâncare la mijlocul iernii.

Verdele proaspete iarna sunt minunate!
Verdele proaspete iarna sunt minunate!

Aranjați iarna grădină de legume pe pervaz nu va fi dificil și dacă castraveți de acasă sau roșii trebuie totuși să te chinui verdeaţă toată lumea poate crește. Amintiți-vă, cu siguranță, în anii de școală ai crescut ceapă peste un borcan cu apă. Dar ne propunem să o facem puțin diferit..

Pentru a crește Luke pentru verdeață puteți lua și ridiche, și sevok. Dintr-o ceapă tare, coaptă, obținem o grămadă puternică de verdeață, destul de picantă la gust. De sevka cresc cele mai delicate lăstari verzi subțiri. Verdeaţă usturoi și morcovi foarte aromat și intră bine salate sau prima masa.

Material pentru plantare și containere
Material pentru plantare și containere

Când forțează Luke în apă după un timp, începe să putrezească, apare un miros neplăcut, iar la final aruncăm becul chiar înainte să renunțe la tot ce poate. Prin urmare, este de preferat să se utilizeze o adâncime recipient cu pământul. Plantăm becurile suficient de strâns și fără să adâncim matur loc sevok.

Nu acoperim ceapa cu pământ
Nu acoperim ceapa cu pământ

DIN morcovi și usturoi puteți face o aterizare comună, dar recipient trebuie să alegeți unul profund, un ghiveci de flori este foarte potrivit. Legume radacinoase este indicat să o alegeți pe cea potrivită pentru adâncime recipient marime: iti amintesti desenele animate despre ziua de nastere a lui Eeyore? Acolo mingea a mers bine la oală...

morcovi îl așezăm în centru, îl adăugăm și aproape la suprafață întindem cuișoarele usturoi: avem nevoie de verdeață, deci nu are rost să o aprofundăm. Vărsăm pământul, usturoi presărați și acesta este sfârșitul aterizării. 

Usturoiul poate fi plantat cu morcovi
Usturoiul poate fi plantat cu morcovi

Ne plasăm containere pe un prag de fereastră, de preferință în partea de sud sau de sud-est a casei. Acum este necesară o udare periodică. Dacă aveți ocazia, atunci în decembrie-ianuarie va fi foarte bine să organizați iluminare suplimentară cu fitolampe dimineața și seara, precum și în zilele înnorate. Cu toate acestea, experiența arată că, chiar și în decembrie, verdele crește chiar și fără iluminare suplimentară. La 10 zile de la plantare, putem începe deja recoltarea.

Vedeți întregul proces de creștere a cepei, a usturoiului și morcovi pe verzi, precum și să auziți și mai multe recomandări, puteți viziona videoclipul. A fost pregătit de autorul nostru regulat Tatyana (regiunea Tula).

Alte materiale interesante și utile pe site-ul nostru despre organizație casa si gradina, care vă poate interesa:

  • 5 tipuri de verdeață ușor de cultivat pe un pervaz
  • 10 secrete de gradina de casa
  • 6 legume pe care le puteți cultiva pe un pervaz

Împărtășește cu noi experiența ta de a cultiva diferite culturi pe un pervaz iarna!


Opinii: 139