» » Cum să cultivi legume în ghivece

Cum să cultivi legume în ghivece

grădină de legume pe pervazDacă spațiul din jurul casei nu vă permite să organizați o grădină de legume, puteți alege cea mai simplă opțiune pentru cultivarea legumelor, în ghivece. Această metodă de cultivare a legumelor vă va economisi timpul și energia de care aveți nevoie pentru a săpa în grădina dvs., iar rezultatul va fi mult același. Iată câteva sfaturi care vă ajută să plantați cu succes legume în ghiveci și să obțineți rezultate..

  1. Alegeți recipientele pentru legume potrivite
    Cultivarea legumelor necesită un recipient suficient de mare pentru că au nevoie de spațiu pentru a crește. Deoarece nu aveți mult spațiu, trebuie să plantați legume pe care le consumați deseori. Este important ca atunci când alegeți un recipient pentru cultivarea legumelor, asigurați-vă că acesta are găuri pentru scurgerea apei.
  2. Alege solul potrivit pentru legumele tale
    Pentru ca legumele să se dezvolte corect, este necesar să alegeți un sol adecvat. Ar trebui să imite cât mai mult solul pe care cresc legumele în mod natural. Solul trebuie să furnizeze rădăcinile necesare. În acest sens, legumele în ghiveci necesită mai multe din aceste substanțe decât legumele cultivate în grădină. Astfel, verificați calitatea solului și schimbați-l dacă este necesar..
  3. Seminte de plante
    Pentru a planta semințe, faceți un șanț adânc pentru fiecare legumă pe care doriți să o plantați, urmând instrucțiunile de pe pungile de semințe. Puteți planta ridichi, morcovi și salată în același recipient, de exemplu. După ce ați plantat semințele, adăugați un alt strat de sol și apoi udă ușor semințele.

Îngrijirea legumelor în ghiveci

ardei pe pervazPuneți vasul într-un loc cald pe fereastră pentru a permite plantelor să profite la maxim de razele soarelui. Pentru ca legumele să se dezvolte normal, este necesar ca solul să fie constant umed. Astfel, semințele germinează mai repede. De obicei, durează trei-cinci zile pentru ridichi și o săptămână până la două pentru morcovi..

Cel mai bun moment pentru udarea legumelor este dimineața..

Video despre creșterea roșiilor în timpul iernii


Opinii: 158