» » Cum să deconectați o canalizare folosind diferite metode

Cum să deconectați o canalizare folosind diferite metode

cum să curățați scurgereaCum să curățați singur canalizarea? Această întrebare a fost pusă de toată lumea, care cel puțin o dată s-a confruntat cu provocarea unui instalator profesionist atunci când un sistem de ape uzate menajere nu reușește. Această publicație este dedicată unei imagini de ansamblu asupra celor mai eficiente metode de auto-eliminare a blocajului în sistemul de canalizare..

Semne de conducte de canalizare înfundate

semn de blocare canalizareUn sistem de canalizare înfundat în clădirile private și de apartamente este o problemă neplăcută și foarte frecventă. De regulă, se rezolvă prin apelarea unui instalator profesionist. Cu toate acestea, costul serviciilor de specialitate este adesea dincolo de limitele rezonabile, iar calitatea serviciilor este de așteptat mult mai bună. În unele cazuri, puteți rezolva în mod independent această problemă fără a apela la serviciile specialiștilor scumpi..

Determinați locația blocajului

localizare blocajÎnainte de a scoate blocajul în canalizare, ar trebui să determinați locul în care apare „dopul”.

Ar trebui să știți că țevile sunt înfundate cel mai adesea în locuri de coturi, iar acestea sunt sifoane și pieptene.

Locuitorii unei clădiri de apartamente se pot confrunta cu problema formării unui „dop” în canalul de canalizare sau conducta de ieșire. Pentru ușurința de a determina locația blocajului în sistemul de drenare a apei uzate, vă sugerăm să vă familiarizați cu tabelul.

SemnPosibilă locație de blocaj
Apa nu lasă o instalație sanitară, toate celelalte funcționează bine. Chiuveta sifon, baie, dus.
Toaleta funcționează, apa nu lasă prin niște chiuvete.„Plută” în pieptene
Obstrucția apei prin toate instalațiile sanitare, inclusiv toaletaBlocarea în sus sau "șezlong"

Atunci când se determină un blocaj într-un ascensor sau un sistem de alimentare, ar trebui să fie apelată o echipă de urgență, care efectuează munca gratuit și în orice moment al zilei. Experții știu să curățeze canalul de canalizare fără a permite scurgerii apelor reziduale prin corpurile de instalații sanitare interioare.

Determinați cauza blocajului

determinați cauza blocajuluiDeterminarea locului în care a fost ciocănit este încă jumătate din luptă. Trebuie să știți ce a contribuit la formarea unui „dop” în conducta de canalizare. Aceste informații sunt necesare pentru a determina cât se poate de exact cum să treci prin canalizare într-o casă privată și ce substanțe chimice trebuie utilizate pentru a elimina blocajul.

Cele mai frecvente motive pentru formarea „blocajelor” în conductele de canalizare sunt blocajele mecanice cauzate de proprietarul casei:

 1. Hârtie groasă. Celuloza tinde să se umfle atunci când este expusă la apă, ceea ce duce la o reducere semnificativă a debitului în conducte.
 2. Mancare irosita. Unele deșeuri practic nu se dizolvă, se instalează pe pereții conductei și se suprapun zona de curgere a dispozitivelor de canalizare.
 3. Textile. Stâlpii ajung în canalizare atunci când scurgeți apa după curățarea podelelor și spălarea mâinilor.
 4. Păr. Experții spun că părul este cea mai frecventă cauză de blocaje în băi și dușuri.

Există un alt tip de blocaj - operațional - care apare în timpul funcționării sistemului de canalizare. Motivul principal pentru apariția blocajelor operaționale este grăsimea care aderă la pereții conductei. Este de grăsime că toți ceilalți poluanți respectă: părul, părul pentru animale de companie, celuloza și așa mai departe. Veți afla despre modalitățile de dizolvare a grăsimii în conducte în următoarea secțiune a acestei publicații..

Eliminați blocarea în sistemul de canalizare

este necesar să eliminați blocajul

Există trei metode de curățare a sistemului de canalizare:

 1. Termic.
 2. Mecanic.
 3. Chimic.

curățarea apei la fierbereCurățarea de canalizare de la sine cu metoda termică implică utilizarea apei calde pentru a dizolva grăsimea de pe pereții conductei pentru a crește secțiunea transversală și pentru a restabili sistemul funcțional. Turnați 2-3 litri de apă clocotită în gaura de scurgere și așteptați să se scurgă apa.

Ar trebui să știți că eficiența eliminării blocajului din sifon prin această metodă este foarte scăzută. Este vorba despre sigiliu de apă, apa în care va reduce temperatura lichidului turnat și, în consecință, eficiența dizolvării depozitelor grase.

curățarea plungeruluiCum să curățați canalizarea mecanic? Cu o frânghie sau cu un piston. Cablul distruge dopul, iar căderea de presiune creată de plonjer îl împinge într-o parte mai largă a conductei. Această metodă este folosită pentru blocajele mecanice: lovirea zdrențelor, hârtiei, resturilor, plută creată de deșeurile alimentare.

Metoda chimică implică dizolvarea depozitelor grase cu agenți chimici speciali

Folosind un piston pentru a șterge un blocaj într-un sifon

eliminăm blocajul din sifonProcesul de curățare a sistemului de canalizare într-o casă privată începe cu eliminarea blocajelor în sifoanele chiuvetei, chiuvetei, băii și dușului. După cum s-a menționat mai sus, cele mai frecvente cauze ale „obstrucției” apei în corpurile de instalații sanitare sunt „dopul” în sifon și părul în grătarul de scurgere. Este destul de simplu să curățați sifonul: trebuie să deșurubați partea inferioară, să îndepărtați murdăria de la garnitura de apă, să spălați elementul demontat, să îl reinstalați.dezasamblați și curățați sifonul

În cele mai multe cazuri, este foarte incomod să demontați sifonul. În acest caz, un piston vine la salvare:

 1. Luați un piston și apăsați ferm vasul de cauciuc împotriva scurgerii chiuvetei. Apa trebuie să acopere complet vasul cu piston pentru a crea un vid.
 2. Efectuați câteva mișcări ascuțite înapoi și înapoi cu acest dispozitiv, care va crea o cădere de presiune, împingând sau distrugând „dopul”.

Rezultatul pistonului este scurgerea apei prin orificiul de scurgere.

Curățarea cu un cablu sanitar

cablu sanitarDacă utilizarea unui piston nu aduce efectul dorit, utilizați un cablu de oțel pentru instalații. Cu ajutorul său, instalatorii profesioniști elimină dopurile de gunoi din sistemele de drenare a apelor uzate menajere..

Pentru a curăța canalizarea cu un cablu, trebuie să efectuați următoarele operații:

 1. Acoperim podeaua la locul de lucru cu folie de plastic, care va proteja acoperirea podelei de contaminarea cu materii fecale.
 2. Introduceți cablul în fereastra de inspecție a conductei.
 3. Îl împingem cu mișcări de rotație până ajunge în „dop”, încercând să distrugem blocajul în fragmente.

Cum să ștergeți un blocaj puternic în conductă dacă lucrul cu cablul nu a adus rezultatele dorite? Cablul vă permite să îndepărtați chiar și cea mai gravă murdărie. Repetați acest proces de mai multe ori, apoi turnați o cantitate mare de apă caldă în sistem.

Pentru curățarea conductelor de canalizare metalice se folosesc cabluri de oțel, care pot avea diametre și lungimi diferite. Curățarea conductei de plastic se realizează cu cabluri moi cu arc care nu deteriorează pereții conductei.

curățarea vasului de toaletă cu un cablu sanitarCum să curățați canalizarea în toaletă dacă un cablu de casă ar fi ineficient? Folosiți versiunea din fabrică sub forma unei spirale flexibile care se termină într-un mâner. Pentru a spori eficiența curățării toaletei, multe modele sunt echipate cu atașamente suplimentare sub formă de perie sau cârlig.

Utilizarea substanțelor chimice

mijloace chimice pentru deblocareCum să scapi de blocajul din canalizare fără a folosi instrumente și dispozitive specializate? Industria modernă oferă o gamă foarte largă de substanțe chimice care pot face față depozitelor de grăsime severe, dizolvă părul și elimină depunerile de săpun pe termen lung..

Conform metodei de expunere, toate fondurile sunt împărțite în două grupuri:

 1. Alcalin. Se dizolvă depozitele grase. Cea mai mare eficiență s-a arătat la curățarea sistemului de scurgere din bucătărie.
 2. Acidic. Acestea sunt capabile să dizolve părul și să îndepărteze depozitele de săpun de pe pereții interiori ai conductelor de canalizare. Cel mai adesea, agenții acide sunt folosiți pentru curățarea canalizărilor din băi..

Produsele chimice sunt disponibile sub forma:

 1. Pudră și granule. Este convenabil să vă turnați în gaura de scurgere. Cel mai popular înseamnă: "Flup", "Potkhan".
 2. Gel. Înveliți suprafața interioară a conductei, afectând efectiv depozitele de grăsime. Gospodinele casnice au încredere în gelurile „Mister Muscle” și „Tiret”.
 3. Lichide. Au o fluiditate ridicată, localizându-se în punctul de blocare. Remediul „Mole” este popular.

Dacă a apărut întrebarea, cum să spălați canalizarea cu un blocaj puternic - folosiți produse chimice lichide pe bază de sodă caustică.

Cum să deconectați o canalizare cu mijloace improvizate

soda de canalizareOrice substanță chimică folosită pentru eliminarea blocajelor din sistemul de drenaj este de natură agresivă. Alkali și acizi pot deteriora materialul de canalizare, pot dăuna sănătății dacă intră în contact cu pielea, mucoasele și organele respiratorii. De aceea, multe familii, în special cu copii mici, preferă să utilizeze instrumentele la îndemână care se află în bucătăria oricărei gospodine..

Cel mai popular remediu popular pentru blocaje în conducte este un amestec sifon cu oțet. Atunci când interacționează, o reacție termică violentă are loc cu eliberarea de dioxid de carbon. Mecanismul de acțiune al amestecului „exploziv” este simplu și eficient. Datorită creșterii temperaturii, depozitele de grăsime sunt împărțite și un volum mare de dioxid de carbon împinge „dopul” din sifon în conducta de refulare cu o secțiune transversală mare. Cum să curățați scurgerea cu bicarbonat de sodiu și oțet? Pune o jumătate de pachet de bicarbonat de sodiu în gaura de scurgere, toarnă 0,5 litri de oțet și conectează cu grijă scurgerea cu un dop sau o cârpă. O oră mai târziu, turnați câțiva litri de apă clocotită în gaura de scurgere, care va spăla grăsimea și resturile rămase în sistem.

Avantajele acestei metode sunt incontestabile. Toate ingredientele sunt ieftine și sunt disponibile în general în orice bucătărie. În plus, soda dezinfectează perfect o secțiune a sistemului, eliminând un miros neplăcut.

Curățăm blocajul din canalizare cu sifon - video


Opinii: 177