» » Cum să alegeți un remediu pentru blocajele conductelor

Cum să alegeți un remediu pentru blocajele conductelor

agent de blocare a conductelorPentru o restaurare simplă și rapidă a sistemului de canalizare, nu este întotdeauna necesar să apelați la un instalator. Un remediu pentru blocarea conductelor vă va ajuta să faceți față singur problemei. În procesul de funcționare zilnică, materia organică este depusă strat cu strat pe suprafața interioară a conductelor. O peliculă organică subțire nu afectează debitul la început. Când grosimea stratului de sedimente o depășește pe cea critică, lumenul conductei de evacuare este blocat. Consecințele unui blocaj pot fi uneori comparate cu un dezastru natural..

Ceea ce determină alegerea unui dispozitiv de curățare a conductelor

blocaje ale conductelor de canalizareEficiența procesului de curățare depinde de alegerea corectă a substanței active. Produsele chimice de uz casnic pentru eliminarea blocajelor diferă în compoziția chimică, ceea ce determină rezistența efectului agresiv asupra depozitelor din conducte. Principiul funcționării produselor de curățare a apelor uzate menajere se bazează pe descompunerea chimică (distrugerea) acestor blocaje.

Atunci când aleg un produs, consumatorii acordă în primul rând atenție vitezei de expunere: cu atât mai repede pot face față problemei blocajului canalizare, cu atât mai bine. Nu toată lumea știe că agenții de curățare agresivi mănâncă nu numai blocaje, ci și plastic. Majoritatea sistemelor de canalizare moderne sunt echipate cu țevi din PVC (clorură de polivinil) sau diverse grade de HDPE (polietilenă de joasă presiune).

Un amestec de alcalini, acizi și reactivi speciali în compoziția agenților de curățare nu păstrează pereții țevii - formează cavități de suprafață și microcreaturi.

Astfel de avarii la suprafață provoacă formarea blocajelor, reduc rezistența pereților și pot duce la un accident real în sistemul de canalizare..

În casele construcției vechi, se păstrează cel mai adesea țevile puternice din metal. În procesul de curățare uscată a sistemului de canalizare, pe suprafața metalică se formează o peliculă protectoare cu oxid, care protejează pereții de efectele agresive ale reactivilor. Țevile de canalizare din metal rezistă la utilizarea repetată a substanțelor de curățare a blocajului fără a compromite sistemul în sine.

Atunci când alegeți cel mai bun remediu pentru blocarea conductelor, este necesar să se țină seama de natura depozitelor pe pereți - înfundarea conductelor de scurgere în bucătărie, în baie și în sistemul de canalizare public are o compoziție diferită.

Problema este adesea complicată de utilizarea țevilor cu nervuri (în burduf) și coturi cu o complexitate diferită pentru a conecta echipamentele de canalizare la sistem.

Cele mai eficiente remedii pentru blocajele conductelor

Pentru uz casnic, industria produce preparate pentru îndepărtarea chimică a blocajelor sub formă de lichide, geluri groase, granule și pulberi. Pentru comoditatea consumatorilor, multe medicamente sunt livrate lanțului de vânzare cu amănuntul deja ambalat pentru 1 curățare. Doza de produse dintr-un pachet mare (economic) nu este o problemă - o cană de măsurare sau o lingură.

Minut - curățător de țevi

curatator de tevi MinRemediul lichid de casă pentru blocaj rezolvă rapid problema uleiului acumulat și a părului blocat. Lichidul elimină eficient blocajele și elimină mirosurile neplăcute din deschiderile de canalizare din bucătărie și baie.

Componența curățătorului de conductă Minut:

 • apă,
 • hidroxid de sodiu,
 • glicerol,
 • agent tensioactiv anionic (nu mai mult de 5%).

Ambalarea lichidului dintr-un blocaj de conducte cu un volum de 0,5 litri este concepută pentru 1 curățare:

 1. Agitați flaconul înainte de curățare..
 2. Turnați conținutul (toți 500 ml) în scurgerea chiuvetei (cadă).
 3. După 1-2 ore, clătiți cu multă apă.

Perforator - granule active anti-blocaj

agent de curățare PerforatorUn substrat granular de alcali, tensioactivi și nanoparticule active curăță rapid cele mai încăpățânate blocaje din conductele de canalizare. Medicamentul face față depozitelor de grăsime și săpun, părului, deșeurilor alimentare.

Granulele de pescăruș de canalizare acționează asupra depozitelor în conducte în combinație cu apa:

 1. Turnați ușor substanța în scurgere și completați cu apă caldă pentru a accelera procesul de dizolvare.
 2. Soluția activă poate fi preparată separat într-un recipient de plastic (găleată PE sau bazin) și turnată ușor în scurgerea chiuvetei.

După aproximativ 40-60 minute, spălați sistemul - deschideți robinetul timp de 5 minute.

Tiret - gel anti-blocaj

gel TiretGelurile de curățare a conductelor groase au funcționat bine în cazuri dificile în care natura combinată a depozitelor de pereți de conducte este combinată. Medicamentul, inofensiv pentru alții, elimină problema în mai puțin de 5-10 minute, fără ajutorul unui instalator. Gelul Tiret este neobișnuit de utilizat - orice gospodină poate îndepărta independent blocajul în 5 minute.

Principalele componente ale gelului Tiret din blocaje:

 • componentele active ale clorului reacționează cu depozitele organice (extern, aceasta se manifestă în bule de spumă);
 • Surfactanții (tensioactivi) descompun grăsimile și le scoate din conductă.

Clorul volatil se evaporă complet după câteva ore și se aeriseste. Beneficiu suplimentar - dezinfectarea completă a sistemului.

Mister Muscle este un clasic dovedit

mister cleaner pipe pipeLinia Mr Muscle® este bine stabilită pe piața produselor chimice casnice. Pentru curățarea conductelor, Mister Muscle este produs atât sub formă lichidă (gel), cât și în formă solidă - ambalare a granulelor solubile în apă pentru o singură utilizare.

Preparatul sub formă lichidă a unui gel gros pătrunde bine chiar și printr-un strat de apă stângă, dizolvă depozitele și îndepărtează mirosurile neplăcute. Medicamentul este sigur pentru toate tipurile de conducte.

Nu există nicio diferență fundamentală în utilizarea unui dispozitiv de curățare a conductelor granulare și lichide:

 1. Turnați / turnați medicamentul în gaura de scurgere (dacă este pulbere, adăugați 1 pahar cu apă fierbinte).
 2. Se lasă pentru 1/2 oră.
 3. Spălați scurgerea cu multă apă.

Cele mai bune rezultate sunt obținute prin tratamentul profilactic cu Mr. Muscle aproximativ o dată pe lună..

Pothan eficient și economic

Instrumentul Pothan la locul de muncăUn produs granular fabricat din Israel pentru eliminarea blocajelor este considerat unul dintre cele mai fiabile și avantajoase din punct de vedere al raportului calitate-preț de pe piața rusă..

Sistemul de curățare a conductelor Potkhan conține cei mai activi biodegradanți:

 • alcalin (hidroxid de sodiu);
 • surfactant;
 • acizi anorganici (fosforici și alții);
 • aditivi catalizatori.

Medicamentul dizolvă cu ușurință diverse blocaje ale țevilor - depozite de grăsimi și rugini, păr, păr de animale, murdărie. O sticlă de Pothan, un aparat de curățat conducte în baie, este de obicei suficientă pentru 2-3 curățări.Pothan într-un pachet mare

Este necesar să utilizați medicamentul strict conform instrucțiunilor - alcali caustici în compoziție și acizii necesită o atitudine atentă și respectarea instrucțiunilor:

 1. Nivelul apei din scurgere trebuie să fie cu 5 cm sub marginile orificiului de scurgere.
 2. Turnați ușor 100 g de granule în scurgere.
 3. Așteptați 3 minute și turnați 1 litru de apă fierbinte în scurgere.
 4. După încă 3 minute, spălați sistemul cu multă apă caldă.

După curățarea blocajului de canalizare, camera trebuie să fie bine ventilată.

Gel Santor - curățare rapidă a congestiei

gel Santor pentru curățarea tuburilorFormula specială de gel a preparatului nu conține clor activ - este sigură pentru suprafețele de smalț și porțelan. Santor nu numai că dizolvă calcar și calculi urinari, dar și împiedică depunerea ulterioară a acestora. Fără urme de rugină și alte murdăriri încăpățânate.

Curățarea conductelor Santor conform instrucțiunilor:

 1. Turnați 250 ml în orificiul de scurgere al chiuvetei (canalizare).
 2. Lăsați timp de 1/4 oră (în caz de blocaje severe, creșteți timpul de acțiune a medicamentului la 1/2 oră).
 3. Deschideți robinetul sau clătiți cu multă apă.

La prelucrare, există un miros de înălbitor - după curățarea țevilor, este necesar să ventilați bine camera.

Trublon este un produs profesionist pentru curățarea blocajelor conductelor

înseamnă TrublonLa unitățile de catering, facilități hoteliere, servicii complexe pentru consumatori, se folosește un agent concentrat, puternic pentru curățarea sistemului de canalizare - Trublon. De asemenea, companiile specializate în domeniul instalațiilor de urgență folosesc frecvent acest produs cu rezultate fiabile garantate. Medicamentul este foarte concentrat - este o esență alcalină cu o valoare de pH = 14.

Imediat înainte de utilizare, Trublon trebuie diluat cu apă până la o concentrație de 5%:

 1. Turnați lichidul de curățare a apelor reziduale în scurgerea chiuvetei - soluție Trublon 5%.
 2. Durata curățării de la 5 minute la 1/2 oră (în funcție de gradul de înfundare).
 3.  Clătiți sub presiune cu multă apă curentă.

Instrumentul este foarte concentrat, nu degeaba Trublon este considerat un agent profesionist de curățare. Utilizarea sa necesită respectarea măsurilor de siguranță: lucrați numai cu ochelari și mănuși.

îndepărtați blocarea conductelorTrublon nu numai că descompune sărurile și depozitele organice, înlăturarea conductelor dezinfectează întregul sistem de canalizare și elimină urmele de rugină. Popularitatea medicamentului se datorează eficienței ridicate și efectului blând asupra conductelor de canalizare..

Este foarte posibil să rezolvați problema și să deconectați canalizarea înfundată pe cont propriu, fără a apela la un instalator. Un arsenal de substanțe chimice de uz casnic vă va ajuta să faceți rapid și să restabiliți funcționarea normală a sistemului de canalizare. Utilizarea regulată a agenților de curățare preventivă va preveni accidentele grave.

Comparație de remedii costisitoare și ieftine pentru blocajele conductelor - video


Opinii: 66