» » Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor reziduale

Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor reziduale

modele de pompe fecaleViața într-o casă de țară este plăcută dacă sistemele de asistență funcționează. O pompă fecală fiabilă pentru pomparea apelor reziduale este selectată ținând cont de proiectarea sistemului local. O caracteristică a tuturor dispozitivelor de pompare a deșeurilor este îndepărtarea bucăților de murdărie fără a înfunda camera de lucru.

Alegerea pompei potrivite

pompa de canalizareDotarea canalizare este necesar să ne amintim despre inevitabilitatea eliminării deșeurilor solide acumulate. Pentru a face acest lucru, utilizați o mașină de canalizare sau curățați singur containerul. Pompa fecală de pompare de canalizare - soluția potrivită.

Este necesar să selectați echipamentul pe baza parametrilor tehnici și a condițiilor de operare. Pompa fecală poate fi:

 • superficial;
 • semi-submersibile;
 • submersibil.

În același timp, există mai multe varietăți ale fiecărui tip de aparat de la producători diferiți..

Prin marcaj, puteți determina scopul dispozitivului de scurgere. Dacă toate marcajele includ doar parametrii digitali - pompa de scurgere poate pompa apa uzată cu particule suspendate mai mici de 5 mm. Dacă litera F este prezentă, pompa fecală face față pompării cu fracțiune solidă, fibre lungi. Dacă litera H este prezentă în marcaj, dispozitivul este stabil atunci când lucrează într-un mediu agresiv. Administratorul magazinului vă va ajuta în alegerea pompei fecale potrivite pentru pomparea sistemului de canalizare..

Pompa este selectată pentru pomparea apelor uzate printr-un sistem de gravitație lungă către colectorul de admisie al sistemului general de canalizare, mai des, pentru pomparea COV.

 Selectarea pompelor submersibile pentru pomparea apelor uzate

pompă submersibilă fecalăLucrând într-un mediu lichid agresiv, aparatul trebuie să fie sigilat și rezistent la coroziune. Prin urmare, pompa submersibilă fecală este fabricată din materiale rezistente - fontă, oțel inoxidabil sau polimeri.

După principiul funcționării, dispozitivele se disting:

 • centrifugal;
 • vortex;
 • şurub.

Experții consideră cea mai eficientă și mai fiabilă pompă centrifugă.

Dispozitivul este echipat cu o plasă filtrantă la conducta de aspirație, o supapă de verificare, un sistem de activare automată la un anumit nivel în rezervor. Adesea, o pompă fecală este folosită cu o râșniță, instalată pe un substrat larg, astfel încât să nu fie aspirată în sedimentele din fundul nămolului.

Avantajele dispozitivelor submersibile:

 • pomparea deșeurilor cu o fracțiune solidă cu o secțiune de 80 mm;
 • fiabilitatea în muncă, nu se prăbușește într-un mediu specific;
 • nu supraîncălziți într-un mediu lichid;
 • creează un cap până la 30 m;
 • pompe cu mărunțitoare deșeuri de pompe într-o conductă cu o secțiune de 50 mm, economisind la instalarea unei conducte sub presiune.

Producătorii de instalații sunt companii cunoscute.

pompă fecalăIată exemple de pompe fecale ieftine, caracteristicile lor.

 1. Calibre NPTs-1350 prezintă o opțiune bugetară pentru o pompă fecală de scurgere submersibilă. Dispozitivul are o tocătoare care este capabilă să treacă 18 m3 de deșeuri. În acest caz, dispozitivul este capabil să treacă o dimensiune maximă de bucăți de 40 mm. Pompa creează un cap de 12 metri, este convenabilă pentru utilizarea în sistemele locale. Costul dispozitivului 5-8 mii de ruble este disponibil pentru persoanele cu venituri mici.
 2. Vortex FN-750 lucrează la o adâncime de 9 metri. Capul de 13 metri vă permite să ridicați deșeurile de la un nivel scăzut. Pompa nu are un tocător, dar are un sistem de pornire plutitor. Dispozitivul este capabil să treacă deșeuri solide până la 42 mm. Dispozitivul are protecție la supraîncălzire. Prețul pompei 6-7 mii de ruble.
 3. Aparate maghiare Eipumps poate fi utilizat în viața de zi cu zi și pentru pomparea apelor uzate industriale, în funcție de modificări. Un dispozitiv de încredere economică, care nu are o performanță inferioară modelelor interne, costă de la 4 mii de ruble.
 4. Jileks Fecalnik - instalarea fabricii ruse este produsă într-o carcasă din plastic sau din oțel inoxidabil. Capacitatea pompei de canalizare pentru vase este de 9-15 m3, capul de 11 metri, ceea ce este suficient pentru un sistem local. În funcție de proiectarea carcasei, costul mediu este de aproximativ 5 mii de ruble.
 5. HeizWRS 25 - o pompă de design german, producție chineză. Dispozitivul este echipat cu un polizor, cu o presiune de până la 14 metri, debitul său este de până la 15 m3 / oră. Consumul de energie 0,8 kW, protecția la supraîncălzire, fontă sau oțel inoxidabil face ca modelul să fie fiabil și economic.

Instalațiile mai scumpe includ produse de marcă de la companii europene. Pompele mărcilor Grundfos, Pedrollo, WILO-DRAIN MTC-MTS sunt echipamente scumpe de înaltă performanță, cu pornire automată și grad ridicat de protecție.

Selectarea pompelor de suprafață

pompă de suprafață pentru canalizareO pompă fecală pentru pomparea apelor reziduale de tipul suprafeței este utilizată în special de rezidenții de vară. Este imposibil să folosiți unitatea la temperaturi negative exterioare, camera se îngheță. Caroseria este realizată fără sigilare, ploaie sau fără copertină din stropi, motorul poate deveni inutilizabil. Instalațiile sunt atrase de compactitatea și mobilitatea lor. Acestea pot fi stocate în blocul utilitar, instalându-se doar pe toată durata de balansare a cesspool. Intrarea este echipată cu o plasă, există o supapă de control încorporată. Echipamentul este ușor de utilizat, costă mai puțin decât sistemele submersibile.

Proiectarea pompei de suprafață nu implică proiectarea unui polizor, ci permite trecerea particulelor de până la 5 mm. Puterea instalațiilor este mai mică, dar mobilitatea permite utilizarea dispozitivelor în diferite sarcini casnice.

Pompe semi-submersibile

pompe semi-submersibilePompa fecală de drenaj de tip semi-submersibil a combinat avantajele instalațiilor submersibile și de suprafață. Dispozitivul este vertical, motorul este situat la suprafață și nu necesită sigilare. Datorită designului simplificat, costul pompei este redus. Dispozitivul funcționează cu o eficiență mai mică în comparație cu una submersibilă, este posibil să recomandăm pentru o curte privată doar o pompă a mărcii NCI-F100, cu o presiune de 8 metri și o putere de 0,5 kW.

Dintre toate tipurile de pompe de canalizare menționate în rezervoare, submersibilele sunt deseori alese ca fiind mai tehnologice și mai fiabile.

Cum să alegeți o pompă de scurgere sau fecală - video


Opinii: 156