» » Păi construcție la cabana de vară

Păi construcție la cabana de vară

construcție bine în țarăFântâna oferă o casă privată cu apă pentru nevoile casnice în mod continuu. Aranjamentul său este un proces pe termen lung și scump. Nu este suficient doar să acoperiți țeava puțului cu o geacă caldă sau o pătură iarna și să deschideți din nou sondă vara.

Împreună cu apa topită, canalizarea poate intra în fântână, ceea ce va strica apa, nu va fi posibilă utilizarea acesteia pentru băut și gătit. Pentru a menține apa curată, este necesar să se echipeze puțul:

  • săpați o gaură pentru inele de beton;
  • realizați un șanț pentru un cablu electric și o conductă de apă;
  • puneți inelele în groapă și betonați-le.

După ce baza godeului este gata, trebuie să conectați pompa. Găurile sunt făcute în inelele de beton, care sunt necesare pentru a scoate țeava puțuri. Aranjarea carcasei din beton durează aproximativ două săptămâni.

Pregătirea groapelor și șanțului

Diametrul interior al inelului de beton pentru fântână este de 1,5 m. Grosimea pereților inelului este de 10 cm. Pentru a face o gaură pentru inele de beton, este conturat un cerc cu un diametru de 2 m. Distanța dintre sol și peretele inelului de beton trebuie să fie de 15 cm.

Pentru a calcula cu exactitate diametrul cercului, conduceți într-o cârligă în centrul său și trageți firul cu o lopată și ață.

După ce cercul este conturat, o gaură este săpată sub inele adâncimea de 2 m. Șanțul este săpat la o adâncime de îngheț a solului. Pentru fiecare regiune, adâncimea de îngheț este diferită. Pentru regiunea Moscova, aceasta este de 0,5 m.

Instalatii sanitare si instalarea cablurilor

Este necesar să săpați o șanț cu lățimea de 40 cm. În această șanț este așezată o conductă de apă cu un diametru de 50 mm. Puteți izola conducta cu polistiren expandat.

Apoi inele de beton sunt plasate în groapă. Pentru a le instala, utilizați echipamente grele. O gaură este făcută în inele pentru țeavă și cablu. Pentru a așeza cablul electric, este găurit o gaură cu un perforator la 20 cm deasupra orificiului pentru conducta de apă. După ce a fost așezată conducta de apă, este acoperită cu un strat de sol gros de 20 cm.

Apoi, în groapă se pune un cablu de cupru cu trei nuclee, șanțul este acoperit complet de sol. Golurile dintre inele trebuie acoperite cu spumă poliuretanică.

Păi izolație

Inelele din beton trebuie, de asemenea, să fie izolate. Capacul puțului este acoperit cu izolație. Puteți utiliza polistiren expandat sau spumă. După ce gata de beton a puțului este gata, puteți porni pompă de foraj.

Amenajarea unui puț cu apă tehnică - video


Opinii: 124