» » Fântână diy

Fântână diy

Stând confortabil pe terasa deschisă, respirând parfumul proaspăt al unei grădini înflorate și sorbind pescărușii cu ierburi cu liniște, simțim brusc că lipsește ceva în zona noastră suburbană ... Gândul acesta se îngrijorează și treptat ia forma unei idei terminate. De ce să nu construiți o fântână în țară cu propriile mâini? Sub șoapta apei curgătoare a fântânii, este întotdeauna plăcut să te odihnești, să te relaxezi și să pui deoparte problemele de presare „pentru mai târziu”. În plus, apa curgătoare face căsuța mult mai rece și aduce o aromă specială peisajului..

Fântâna țării

Pentru a pune în aplicare ideea, puteți merge, desigur, pe cea mai simplă cale - angajați specialiști care vor face totul pentru dvs., pentru o anumită sumă (destul de mare), desigur. Sau puteți să vă arătați imaginația și să construiți singuri o fântână. Să nu „globalizăm” construind o structură grandioasă super-duper, dar haideți să facem o fântână atât de mică confortabilă din piatră))

Fântână de piatră

materiale


Pentru a construi această fântână de piatră, avem nevoie de:

 • Pompă de apă cu o capacitate de cel puțin 1100 W
 • Un tub de cupru cu un diametru de 1,5 cm prin baza căruia va curge apă de la pompă până la vârful fântânii.
 • Vas impermeabil (rezervor) pentru adăpostirea pompei. Vasul trebuie cumpărat astfel încât pompa de apă să fie complet scufundată în el, iar distanța de la vârful pompei până la marginea vasului să fie de cel puțin 15 cm.
 • Țevi din plastic sau metal pentru montarea cablului electric de la pompă.
 •  Cuplaj care conectează conducta de cupru la pompă.
 • Regulator de apă plutitoare.
 • Plasa metalica pentru vas, care il va proteja de resturi. 
 • Pietrisul de scurgere pe care îl adăugați la vasul impermeabil.
 • Tub de polistiren, lung de 3 cm, pentru a scoate cablul de fixare al pompei.
 • Câteva bare pentru a fixa ochiurile de plasă.
 • Pietre plate care alcătuiesc baza decorativă vizibilă a fântânii și câteva alte detalii sunt clar prezentate în diagrama (robinet, adaptor, filtru).

Apropo, vă puteți arăta imaginația și înlocui pietrele cu un material diferit: vase de lut sau boluri de beton, de exemplu. Principalul lucru este să urmați tehnologia. Și apoi urmăm instrucțiunile foto detaliate, unde este arătat în etape și în detaliu cum se face o fântână cu propriile mâini..

Schema fântânii

 Săpați o gaură sub fântână


Groapa fântânii

Realizați o adâncire sub fântână „cu o marjă”, astfel încât rezervorul de apă (vas) impermeabil să se încadreze acolo liber, deoarece după instalare va fi necesar să-l întăriți în pământ, umplând spațiul liber dintre laturile rezervorului și solul cu nisip. Nisipul trebuie să fie bine vărsat cu apă și stropit cu pietre deasupra, astfel încât să nu cadă ulterior în rezervorul de apă. Groapa pentru rezervor trebuie să fie cu 5 cm mai adâncă decât înălțimea laturilor sale. Săpați imediat o canelură de la fântână la sursa de alimentare pentru instalarea ulterioară a cablului de alimentare al pompei.

Am pus rezervorul


Am pus rezervorul

Înainte de a plasa rezervorul în groapă, umpleți fundul cu mici pietricele până la o înălțime de 5 cm, apoi instalați rezervorul și întăriți-l. Apoi, măsurați distanța de la viitoarea dvs. fântână la sursa de electricitate și luați o bucată de țeavă de aceeași lungime (puteți lua o țeavă din plastic). Trageți cablul de alimentare de la pompă prin conductă, așezați conducta în canelura pre-săpată, izolați-o la ambele capete și umpleți-le cu sol.

Punem o pompă de apă în rezervor


Pompă de apă

Cufundăm „inima fântânii” în rezervor - o pompă de apă care va asigura viața fântânii. Este de remarcat aici că pompa trebuie să se încadreze liber în rezervor, astfel încât să poată fi ușor preluată pentru întreținere preventivă..

Închidem rezervorul cu o plasă


Grilă

Pentru a împiedica rămășițele și obiectele străine să intre în rezervorul în care este instalată pompa, aceasta trebuie acoperită cu o plasă metalică zincată, pe care se realizează decupaje pentru acces gratuit la pompă și cablul de alimentare.

Punem cherestea


Punem cheresteaua pe grătar

Acum realizăm baza pentru fântână din grinzi durabile, cu secțiune transversală de cel puțin 50 x 50 mm (nu dorim ca fântâna noastră frumoasă să cadă în rezervor?)) Plasați grinzile deasupra rețelei metalice. Acestea trebuie să fie cu 8-10 cm mai lungi decât groapa rezervorului de pe fiecare margine. Și înainte de așezarea grinzilor, este necesar să se atașeze o bucată de tub metalic (diametrul 1,5 cm) la pompă, prin care se va furniza apă în partea de sus a fântânii. Tubul trebuie să fie cu 8-10 cm mai mare decât nivelul estimat al fântânii.

Găuri de găurire în pietre


Foram pietre

În fiecare piatră pregătită pentru fântâna grădinii, în centru găurim găuri cu diametrul de 5-6 mm mai mare decât diametrul tubului metalic pe care vom planta aceste pietre. Pentru muncă, puteți utiliza un burghiu sau un burghiu electric de impact. Când începeți să găuriți pietre, turnați periodic apă pe ele, astfel încât burghiul să nu se supraîncălzească, iar piatra nu se va crăpa de la o sarcină puternică de șoc.

Monteaza fantana


Instalarea fântânii

Acum puneți pietrele pe o țeavă de metal, colectându-le ca pe o piramidă pentru copii și fixând-le împreună cu lipici siliconic. Când lipiciul este complet uscat, umpleți rezervorul cu apă (apa trebuie să fie cu 15-20 cm mai mare decât nivelul pompei), apoi conectați pompa la rețea și porniți-l.

Reglați debitul de apă după cum este necesar, apoi opriți pompa și decorați baza fântânii. Puteți organiza un mic rezervor în jurul lui sau puteți face zidărie. Amintiți-vă doar să adăugați apă în rezervor în mod regulat, deoarece se va evapora în timp. De câteva ori pe lună este suficient.

Aici suntem alături de tine și am făcut cea mai simplă fântână cu propriile noastre mâini. Folosind o tehnologie similară, puteți crea astfel de fântâni decorative:

12

Apa care bubuie va scânteia cu toate culorile curcubeului, dacă instalați iluminat decorativ la fântână. Și dacă cumpărați stropitoare ieftine pentru fântâni (mai bine nu plastic, ci bronz), puteți realiza o dispersie foarte frumoasă a apei.

Grija pentru noua dvs. structură este foarte simplă: schimbați filtrele de apă la timp, reumpleți apa în rezervor de două ori pe lună, iar pentru iarnă este mai bine să demontați toate părțile detașabile ale fântânii și să o scoateți până la primăvară, acoperiți groapa pentru rezervor cu plăci sau o bucată de placaj.

Încearcă, experimentează! Poate că veți veni cu ceva al dvs. și veți împărtăși invenția dvs. cu noi))


Opinii: 62