» » Mini baie pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Mini baie pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Mini baie pentru o reședință de vară cu propriile mâiniAproape orice proprietar al unui teren personal ar dori să-și construiască o baie acolo. Cu toate acestea, suprafața sa poate fi mică și nu este posibil să se construiască o structură plină de acțiune. Într-o astfel de situație, puteți construi o mini baie pentru o reședință de vară. Va fi la fel de funcțional și confortabil ca cel tradițional, dar va necesita mai puține materiale și eforturi pentru a-l construi. Chiar și un meșter de casă începător poate face față acestei sarcini..

Soiuri de băi economice

Dacă zona căsuței de vară nu depășește 10 acri, atunci o baie de dimensiuni mici va fi cea mai bună soluție. Este destul de evident că dimensiunile clădirii trebuie să fie, de asemenea, ergonomice și să nu depășească 4x6 ​​metri.. Există mai multe modele care îndeplinesc aceste cerințe:

 • Cadru - cea mai simplă structură de acest tip este instalată pe o bază ușoară și are un cadru rezistent la uzură din lemn, acoperit cu material de înaltă calitate. De asemenea, pentru a reduce impactul negativ al schimbărilor de temperatură și umiditate, structura trebuie izolată și impermeabilizată.
 • Monolitic - betonul din lemn poate fi folosit ca material, care este un amestec de nisip, aditivi chimici, ciment și agregat.
 • Mobil - există mai multe opțiuni pentru acest design, de exemplu, un cort copertin.
 • Ergonomic - cel mai popular aici este butoiul de saună din lemn.

Caracteristici de proiectare

Mini baie pentru o reședință de varăÎnainte de a începe să construiți o mini-baie pentru o reședință de vară cu propriile mâini, trebuie să faceți un proiect de construcție și să selectați materiale. Mulți proprietari de case preferă lemnul ca cel mai ecologic material. Totuși, mult aici nu depinde atât de gust, cât și de capacitățile financiare..

Cum să construiți o pivniță pe un site cu propriile mâini

În general, procesul de proiectare a unei mini-băi este în multe privințe similar cu crearea unei structuri cu drepturi depline, dar ar trebui să fiți atenți la unele dintre nuanțe:

 • Pentru o structură mică, nu este necesară o fundație puternică, deoarece sarcina pe ea va fi nesemnificativă. Pentru a simplifica lucrările de excavare, vă puteți limita la centură sau grămadă de sprijin.
 • Planificarea zonelor funcționale ar trebui abordată cu cea mai mare responsabilitate. În caz contrar, un aspect analfabet se va face repede simțit, creând multe inconveniente..
 • Este mai bine să plasați soba în dressing, astfel încât să nu interfereze cu intrarea în aburul din camera de spălare. De asemenea, este necesar să se ia în considerare o protecție fiabilă a căminului de foc împotriva combustiei spontane..
 • Toate camerele interne dintr-o baie de dimensiuni mici ar trebui să fie la fel ca într-un clasic.
 • Ușile interioare nu trebuie să fie prevăzute cu încuietori și trebuie să se deschidă spre exterior.

Pentru a face baia cât mai confortabilă, suprafața utilizabilă ar trebui să fie de cel puțin 10 pătrate. Orice baie trebuie să aibă 4 camere principale de anumite dimensiuni - o baie de aburi (1,5x2 m), o spălătorie (1x1 m), un dressing (1,5x2 m) și o cameră de odihnă (2x2 m).

Recomandări de construcție

Alegerea locului optim pentru baie nu este mai puțin importantă în comparație cu designul. Dacă suprafața terenului este mică, atunci este mai bine să o așezați lângă clădirile construite, de exemplu, o clădire rezidențială sau o bucătărie de vară. De asemenea atunci când alegeți un loc, mai sunt câteva puncte de luat în considerare:

 • Pentru a elimina pericolul de inundare a spațiului, baia trebuie plasată la o distanță sigură de corpurile de apă.
 • Dacă baia este atașată la o clădire rezidențială, atunci trebuie respectate toate regulile de siguranță la incendiu.
 • Este necesar să se asigure un sistem de drenare și ventilație.
 • Distanța clădirii de la structurile hidraulice ar trebui să fie de aproximativ 15 metri, iar de la siturile învecinate - de 5 metri.
O sticlă de plastic sau cum poți face un miracol

Construirea fundației

Când toate lucrările pregătitoare sunt finalizate, puteți începe construirea băii. Atunci când alegeți tipul de fundație, este necesar să vă concentrați pe solul șantierului. Dacă solul este solid, iar apele subterane sunt adânci, atunci este suficientă o fundație ușoară. Marcarea viitoarei structuri trebuie pusă cu pietre plate și acoperită cu un strat subțire de lut, apoi tamponată ușor.

Soiuri de băi economice

Barele sunt așezate deasupra, care apoi acoperit cu material de impermeabilizare, de exemplu, bitum. Dacă solul este moale sau umed, este mai bine să folosiți o fundație de bandă..

Șanțul pregătit trebuie acoperit cu un strat de nisip și pietriș, apoi tamponat bine. Apoi, trebuie să faceți un mortar de ciment și să-l turnați în groapă. Materialul pentru acoperiș trebuie utilizat ca material de impermeabilizare..

Montarea cadrului

Montarea cadrului

Puteți construi ziduri într-o varietate de moduri. Pentru o baie mică, o structură de cadru va fi cea mai bună opțiune. Pentru a-l crea, un meșter de casă va avea nevoie de următoarele materiale:

 • Grinda din lemn 5x5 cm.
 • Placi cu o grosime de cel puțin 2,5 cm.
 • Folie de polietilenă pentru impermeabilizare.
 • Material izolant termic.

Cadrul este asamblat dintr-o bară în conformitate cu proiectul întocmit. Partea interioară a structurii trebuie acoperită cu o placă. Ancore sau șuruburi autofiletante pot fi utilizate ca elemente de fixare. Atunci este necesar să oferiți clădirii o protecție termică fiabilă. Pentru a rezolva această problemă, merită să folosiți lut expandat sau rumeguș. Masticul de bitum este perfect ca material de impermeabilizare. Ultima etapă în construcția pereților va fi decorarea interioară cu o scândură.

După ce a pregătit sistemul de capriori, acesta trebuie instalat pe cadru. Apoi rămâne să punem acoperișul, lăsând spațiu liber pentru coșul de fum. Puteți da un aspect complet băii folosind căptușeala. Este unul dintre cele mai accesibile materiale cu un indicator de durabilitate bun. Puteți utiliza, de asemenea, o casă bloc care arată ca o căptușeală, dar are un cost și o calitate mai mare..

Cum să construiți un cort sau o copertină în țară cu propriile mâini

Aranjamentul comunicărilor

După construcția clădirii, trebuie să vă gândiți la comunicații. Într-o baie de dimensiuni mici, puteți utiliza un sistem de alimentare cu apă gravitațională. Pentru a o instala, trebuie să efectuați următorii pași:

 • Mini baie cu aburi din țarăSe pregătesc două rezervoare de apă cu un volum de 50 de litri fiecare.
 • Acestea trebuie instalate astfel încât rezervorul de apă caldă să fie la 50 cm sub rezervorul de apă rece..
 • Un capăt al furtunului se conectează la partea inferioară a rezervorului "rece", iar celălalt la partea de sus a rezervorului "fierbinte".
 • Un element suplimentar de conectare va fi o conductă cu un mixer.

Pentru a asigura o scurgere completă a apei după finalizarea „ședinței” băii, ar trebui să creați un sistem de drenare. Pentru a face acest lucru, este suficient să săpați o scurgere în apropierea clădirii. În spălătorie, este necesar să se facă găuri de scurgere și să se aducă conducte la o ușoară pantă spre fântână.

Puteți încălzi apa folosind un element de încălzire sau un mini-cuptor. Este chiar mai ușor să creați un sistem de ventilație - faceți doar câteva găuri în peretele situat lângă intrare și închideți-le cu clapete. În acest sens, procesul de creare a unei băi de dimensiuni mici poate fi considerat terminat..


Opinii: 66