» » Construcție baie de bricolaj

Construcție baie de bricolaj

Momentul cheie în amenajarea unei zone locale sau a unei căsuțe de vară este construcția unei băi cu propriile mâini. Cum să organizați totul corect, economisiți materiale de construcție, faceți fără o echipă angajată, iar materialul propus vă va spune despre multe alte lucruri.

O baie destul de ieftină și ușoară pentru uz personal sau relaxare în compania prietenilor și rudelor poate fi construită din:

 • lemn-
 • cărămizi-
 • blocuri de spumă.

Trebuie doar să alegeți din ce să construiți o baie. Desenele, sfaturile, o estimare aproximativă, determinarea cantității necesare de consumabile vor ajuta la realizarea tuturor eficient și rapid.

Baie din lemn

O saună bugetară din lemn cu propriile mâini este o opțiune clasică. Lemnul este apreciat pentru proprietăți benefice precum:

 • manevrare usoara-
 • Securitatea mediului-
 • eliberarea de rășini esențiale utile în momentul încălzirii-
 • aspect frumos.

Trebuie amintit că este necesar să se ridice pereți de cadru și / sau o casă de bușteni pentru o baie numai din materiale de înaltă calitate. Busteanele sau grinzile trebuie să fie bine uscate și nivelate. În caz contrar, cu contracția naturală, structura va conduce inevitabil.

Baie de lemn

Baie de lemn

Construcția unei case de lemn va necesita multă muncă. A face acest lucru singur nu va funcționa. Un asistent este cu siguranță necesar, mai ales când așezați jantele superioare și inferioare.

Pentru o clădire din lemn, veți avea cu siguranță nevoie de:

 • dispozitive de fixare-
 • tratarea materialelor rezistente la umiditate-
 • impregnare ignifugă-
 • separarea focului-
 • material pentru pardoseli de protecție împotriva incendiilor pe podeaua din fața căminului și a altor suprafețe.

Pentru a face mai ieftin construirea unei băi cu propriile mâini, puteți utiliza material secundar pentru construcție: o bară și / sau un jurnal după demontarea altor structuri. Principalul lucru este că lemnul este în stare bună. Defectele mici trebuie corectate. Economii bune vor fi asigurate de respingerea sistemului de încălzire și de protecția termică. Acest lucru este posibil atunci când construim o casă de baie numai pentru utilizare sezonieră..

Baie de cărămidă

Cu puțină experiență, lucrările din cărămidă sunt ușor și ieftin de făcut pe cont propriu. Baia poate fi construită în orice formă (chiar greșită) sau dimensiune. Stabilirea se face de obicei pe 1 rând. Calculând cantitatea necesară de cărămizi, este necesar să se adauge 10-15% în caz de daune materiale.

Baie din cărămizi

În plus, veți avea nevoie de:

 • amestec uscat sau componente pentru soluție-
 • îmbinare pentru prelucrarea cusăturilor-
 • material pentru decorațiuni exterioare și interioare.

Caramida de textură, culoare sau dimensiune diferită va oferi un aspect interesant întregii structuri. Se pot folosi materiale folosite, dar bine conservate. Folosiți blocuri de sticlă în loc de ferestre. Va economisi bani.

Blocuri de construcții

Atunci când alegeți din ce să construiți o baie, ar trebui să vă gândiți la blocurile de spumă și gaz. Este un material modern relativ ieftin. Pereții pot fi ridicați foarte repede și ieftin. Forma și dimensiunile structurii sunt selectate în mod arbitrar.

Saună din blocuri de spumă

Saună din blocuri de spumă

Pentru muncă, va trebui în plus:

 • fitinguri (pot fi folosite la mâna a doua)-
 • lipici special sau mortar din nisip și ciment-
 • material de finisare.

Folosirea blocurilor este o modalitate bună de a construi o casă de baie ieftin. Armarea crește rezistența structurii de mai multe ori. O baie construită din blocuri va dura mult timp.

Proiect de baie de probă

Pentru o baie mică, o suprafață de 4 m² este suficientă. Spațiul interior al unei astfel de clădiri este împărțit în 2 camere principale - o baie de aburi și un dressing. Dacă încercați, puteți echipa un dulap mic de duș..

Dimensiunea optimă pentru o baie cu buget este de 5x6 m. Într-o astfel de clădire, puteți echipa cu ușurință o baie de aburi, un duș, o cameră de odihnă completă și un dulap mic.

În baie, este necesar să echipezi un sistem de ventilație eficient, mai ales dacă există blocuri de sticlă în loc de ferestre. Este necesară izolarea cablurilor electrice, excluzând intrarea accidentală de umiditate.

Dacă nu este posibil să aduceți sistemul de alimentare cu apă și canalizare, puteți echipa o coloană exterioară lângă baie. Aranjați un sistem de drenare pentru a scurge apa uzată.

Selecția, pregătirea șantierului și fundația

Înainte de a construi o baie, trebuie să alegeți un loc. Este mai bine să alegeți un loc pentru construcția unei băi lângă o clădire rezidențială. Dimensiunile șantierului trebuie să fie puțin mai mari decât dimensiunile estimate ale structurii finisate.

Site-ul trebuie curățat de resturi și obiecte aleatorii. Înrădăcinați cânepa, îndepărtați plantările inutile sau mutați-vă într-un alt loc. Îndepărtați stratul superior al solului, îndepărtând și iarba în creștere. Aliniați zona pregătită și tamponați-o cu atenție. Mai departe pe site trebuie să faceți un marcaj.

Fundație coloană

Fundație coloană

Nu este necesar să faceți o fundație masivă pentru o baie mică. Versiunea cu bandă sau coloana este mult mai ieftină și mai ușor de implementat. Fundația pentru baie cu propriile mâini este realizată superficial. Prin urmare, nu este necesar să săpați un șanț adânc pentru bandă sau crestături pentru stâlpi..

Tehnologia din ambele versiuni este aproximativ aceeași. În primul rând, se toarnă o pernă de moloz și nisip. Trebuie să fie nivelat, umezit și modificat.

Sub bandă de beton este construită o cofrare din plăci groase și alte materiale la îndemână. Puteți utiliza lemn folosit. Fondul de bandă este turnat din amestecul uscat gata, diluat conform instrucțiunilor. Stâlpii sunt puși din cărămizi plantate într-un mortar de înaltă calitate.

Banda finită sau părțile superioare ale stâlpilor trebuie acoperite cu un agent de impermeabilizare roll-up. De obicei, materialul pentru acoperiș este folosit pentru aceasta. Va fi fiabil și ieftin.

Pentru o fundație columnar sau pilă, trebuie să faceți marcaje ținând cont de locația nu numai a pereților exteriori, ci și a despărțirilor interioare. Stâlpii sunt puși din cărămizi folosind tehnologia convențională. Stâlpii sunt din țeavă de azbest, înveliți cu un cadru din armătură și / sau lemn. În jurul său se toarnă beton.

Cum se prepară un mortar pentru zidărie?

Pentru a face zidăria puternică și îngrijită, este necesar să amestecați corect mortarul. Pentru a-l pregăti va trebui:

 • rezervor mare (de ex. cadă veche)-
 • recipient de măsurare (găleată)-
 • sita de nisip-
 • betonieră sau betonieră.

Proporțiile sunt standard, dar trebuie respectate cu mare atenție:

 • ciment grad M 400 - 1 parte-
 • nisip de râu cu granulație fină (cernut) - 2 părți-
 • gel de spălat vase - 50-100 ml pentru 3 găleți de amestec uscat.

Rezervorul este umplut cu apă și detergent lichid. Apoi materialul în vrac se adaugă puțin câte puțin cu agitare constantă. Timp de gătit - nu mai mult de 5 minute. O soluție pregătită corespunzător are consistența smântânii groase. După alunecarea degetului pe suprafață, este lăsată o urmă clară care nu se estompează.

Subsolul pentru baie este așezat din cărămizi deasupra fundației. Lucrarea începe cu formarea colțurilor clădirii. Caramida este plasată de-a lungul marginii exterioare a betonului. Lățimea zidăriei este de 1,5 cărămizi. Mortarul este aplicat și nivelat cu o mistrie. Elementele stivuite sunt căptușite și aliniate. Mortarul în exces este îndepărtat cu o mistrie. Rândul exterior de cărămizi este așezat cu o lingură spre exterior. Rândul interior este agitat spre spațiul interior. Pentru control, se utilizează o linie de plumb, un nivel și / sau un acostare cu fir.

Pardoseala și pereții clădirii

Suprapunerea pentru podea începe să se răspândească pe 2 rânduri de cărămidă. Sunt realizate dintr-un fascicul de secțiune adecvată. Pentru a face acest lucru, la stabilirea bazei, este necesar să se echipeze cuiburi speciale. Grinzile trebuie așezate pe margine. Lățimea spatei (treapta) de la 50 la 100 cm, în funcție de secțiune.

Anterior, toate elementele din lemn sunt tratate cu compuși speciali pentru a proteja împotriva coroziunii, umidității, ciupercii și distrugerii premature. Capetele grinzilor trebuie să fie învelite cu material pentru acoperiș.

Aspectul este realizat cu respectarea strictă a schemei. În plus, peste două etaje se formează alte rânduri de cărămidă. Baza finisată trebuie acoperită cu material pentru acoperiș.

Pereții de cărămidă sau bloc încep de la colț. Tehnologia folosită este similară. Soluția este frământată așa cum este descris mai sus. Pentru rândul inițial de zidărie, este mai bine să folosiți ciment gradul M 600. Dă o contracție minimă. La așezarea pereților din cărămidă sau bloc, este necesar să se formeze deschideri de uși și / sau ferestre conform desenului preliminar și marcajelor.

Lucrările din cărămidă trebuie armate cu o tijă ondulată de gradul A3 și un diametru de 8 mm. Elementele sunt stivuite în paralel în 2 rânduri. Acest lucru necesită caneluri tăiate cu un șorț de perete și curățate de resturi cu o perie umedă..

Tija se potrivește în canelurile tăiate pentru montare. Racordarea elementelor individuale de armare trebuie amplasată la o distanță de 30 cm de colțurile clădirii. Apoi, tija trebuie scoasă și canelurile umplute cu un adeziv special diluat conform instrucțiunilor. Fitingurile pregătite trebuie să fie cufundate în soluție. Aliniați și îndepărtați excesul de adeziv.

Baie cu rame

Înainte de a construi o baie pe un cadru, trebuie să vă aprovizionați cu cherestea de bună calitate și să o uscați. Materialul armat este necesar pentru a forma colțuri și intersecții. Grinzile de rame sunt instalate vertical cu o întindere de aproximativ 1 m. Deschiderile de fereastră și de ușă sunt formate în paralel.

Elementele orizontale ale cadrului sunt realizate din plăci, bare sau bucăți ale grinzii principale. Toate materialele din lemn sunt tratate în prealabil cu compuși speciali pentru a proteja împotriva umidității, degradării și microorganismelor.

Trebuie utilizate numai elemente de fixare din oțel inoxidabil de bună calitate. În caz contrar, rugina nu numai că va strica aspectul băii, dar în timp poate distruge întreaga structură..

Cabină de bușteni pentru o baie

Coroana inițială pentru o casă de bușteni este formată dintr-un bustean masiv. Pentru a crește izolația termică, materialul este prevăzut cu inele de etanșare pe partea exterioară a structurii. Partea inferioară a jurnalului trebuie să fie plană. Coroana este așezată pe un strat de material pentru acoperiș.

Pe barele de-a lungul întregii lungimi, este necesar să se echipeze o canelă de lună. Acest lucru va asigura durabilitatea structurii și rezistența la aderență a elementelor individuale..

Înainte de instalarea finală a fiecărui fascicul, este necesar să încercați. Dezavantajele sunt corectate cu un ferăstrău, ferăstrău și topor.

Pentru a împiedica pereții să se miște orizontal, este necesar să ciocniți periodic dibluri din lemn (treaptă de la 80 la 100 cm). Adâncimea de imersiune - 2,5 coroane.

Dilele suplimentare trebuie să fie instalate în apropierea deschiderilor de ferestre și uși cu o distanță de 10 cm de marginea exterioară. Pereții finisați trebuie să fie plictisiți, ciocanind ferm izolația dintre elementele structurale.

Montarea acoperișului

O saună bugetară poate fi făcută cu un acoperiș cu 1 groapă. Va fi ușor, ieftin și rapid. Principalul lucru este să faceți coroana de finisare (superioară) a pereților ridicați din partea fațadei.

Materialul de acoperis sau bikrost este așezat pe cărămizi sau blocuri pentru a se izola de umiditate. Apoi Mauerlat este echipat din grinzi. Pentru fixare, se utilizează șuruburi (ancoră) și / sau știfturi (cu perete în sus). O ladă este atașată de Mauerlat folosind colțuri.

Plafoanele sunt acoperite cu folie pentru bariera de vapori. Plafonul este cusut pe ele. Pentru izolarea sa, se folosește vata minerală, acoperită cu polietilenă.

Un acoperiș gable pentru o baie va costa mai mult și va necesita mai multă forță de muncă. Cu toate acestea, dacă faceți patina mai sus, puteți amenaja o mansardă confortabilă în spațiul interior, de exemplu, pentru o cameră de odihnă. Mulți proprietari construiesc singuri băi și sunt mulțumiți de rezultat. Trebuie să încercați puțin și totul va funcționa.


Opinii: 97